1 מערבבים במטרפה קמח חומוס ומים (התערובת מאד דלילה, ככה היא אמורה להיות), ומעמידים ללילה (או מינימום 4 שעות).
2 מחממים תנור ל-190 מעלות.
3 מוסיפים לבלילה מלח, פלפל ושמן זית.
4 בשלב הזה מכניסים לבלילה איזו תוספת שרוצים:
לתוספת סלק ובצל ירוק: שוטפים את הסלקים היטב, מורידים את העליםף אך לא חושפים את פנים הסלק. עוטפים אותם בנייר כסף, מחוררים מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-30-40 דקות. מקלפים את הסלקים ומגררים בפומפיה גסה. קוצצים את הבצל הירוק (מומלץ להגיש עם טחינה וכרוב כבוש או עם לבנה וסלסת עגבניות).
לתוספת בצל מטוגן: מטגנים את הבצל בשמן זית ומלח במחבת קטנה על להבה נמוכה עד שהבצל משחים (מומלץ להגיש עם מלפפונים ביוגורט).
לתוספת קישואים: מגררים את הקישואים/זוקיני בפומפייה דקה (טעים כתחליף חביתה לארוחת בוקר).
5 מוסיפים את התוספת הנבחרת לתערובת החומוס.
6 מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים לתוכה את התערובת, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים 35-40 דקות עד שמשחים יפה.
* (אם רוצים תוספת רוזמרין - מפזרים את העלים לפני הכנסה לתנור). מומלץ להגיש עם פלפלים קלויים.