1 מכינים את הירקות: מקלפים את הגזר ומגררים אותו על פומפייה, חותכים את הכרוב לרצועות דקות, חותכים דק את הבצל הירוק, את הצ'ילי פורסים לרצועות ואז לקוביות קטנות, מורידים לפטריות את הרגליים וחותכים לאורכן, מגררים את הג'ינג'ר, אם יש שורש כורכום - מגררים גם את כל אותו. את כל הירקות אפשר בינתיים לשמור באותה קערה.
2 על קרש נפרד (לא חותכים עוף וירקות על אותו קרש חיתוך. אם אין לכם קרש ייעודי - אפשר גם על צלחת נפרדת) חותכים את העוף לקוביות.
3 מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק רחבה או במחבת ווק ומטגנים מעט על להבה גבוהה את העוף.
4 כשהעוף מלבין, מזיזים את העוף לצד אחד של המחבת ומניחים את הירקות והג׳ינג׳ר בצד השני. מטגנים מעט ומערבבים עם העוף ונותנים להם להתרכך ולהתבשל 8 דקות.
5 מפנים מעט מקום בתחתית המחבת ומניחים שם את הביצה. מקשקשים את הביצה, וכשהיא מוכנה מערבבים את הכל יחד.
6 מוסיפים למחבת את האורז, (מפוררים היטב, שלא יהיו גושים). מערבבים, מוסיפים סויה ומירין, ומערבבים על להבה גבוהה כ-2 דקות, עד שמתאחד ומעט מתייבש. טועמים ומוסיפים מלח או סויה לפי הטעם. בתאבון.
* אפשר להשתמש כמובן באורז מאתמול, לערבב 2 סוגי אורז או להשתמש ב-250 גרם אטריות אורז לבן/מלא/שחור או כל אטריות אסייתיות אחרות.
* אפשר כמובן לשלב ירקות שונים במנה או ירק אחד, מה שזמין: תרד, אפונה טרייה, תירס (אם קפוא לשטוף במים ולסנן), ברוקולי חתוך לחתיכות קטנות, כרובית חתוכה לחתיכות קטנות או כל מה שעולה על דעתכם.
* אפשר גם להשתמש בשאריות עוף ממרק עוף אם יש, וגם להחליף בכל חלבון אחר שרוצים: פילה דג חתוך לקוביות קטנות, טונה מקופסא, טופו מפורר באצבעות או חתוך לקוביות או 2 ביצים (ולקשקש אותן כמו בסעיף 5).
* אם אין לכם מירין - אפשר להחליף אותו בכף מייפל או כפית דבש או כפית סוכר.
וכמובטח, עוד 2 מתכונים:
>> מוקפץ אטריות אורז עם טופו, ברוקולי וגזר
>> אטריות שחורות מוקפצות עם ירקות