מרק אדום, משיי וחלק שמלווה אותנו המון שנים ומאין פתיח: מרק או משקה שקוף וירקרק ממלפפון, אחד הירקות הטעימים והמגוונים שרובנו זכו לגדול איתו. מאז הספר הראשון בו הופיע המתכון של הגספאצ׳ו רבים דיווחו על הפיכתו למתכון שימושי ומוצלח.

נהוג לאכול גספאצ׳ו קר מאוד, אפילו להוסיף קוביית קרח, אבל גילינו, מאז שהפסקנו לאכול אוכל קר, שבטמפרטורת החדר נפתחים טעמים אחרים ונעימים, מומלץ. כמו את המרק מלפפונים, גם את הגספאצ׳ו אפשר להגיש כמשקה קטן בכוס לפני הארוחה.

מרק גספאצ'ו

חומרים (ל-4 מנות):
1 קילו עגבניות (חצי קילו עגבניות שרי וחצי קילו עגבניות רגילות)
2 מלפפונים  עם קליפה (150 גרם)
שמינית בצל (50 גרם)
שלושת רבעי פלפל ירוק (90 גרם)
שלושת רבעי פלפל אדום  (90 גרם)
חצי פלפל חריף או לפי מידת החריפות הרצויה
חצי שן שום
6 כפות שמן זית
2-3 כפיות חומץ שרי
1 וחצי כפיות  מלח

להגשה:
מלפפונים חתוכים לקוביות קטנטנות
פלפלים חתוכים לקוביות קטנטנות
בצל ירוק/עירית חתוכים דק
קרוטונים

גספצ'ו של אורנה ואלה (צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל)
אפשר להוסיף כמה קוביות קרח כדי לקרר את המנה | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל

אופן הכנה:

1. טוחנים את העגבניות והירקות במעבד מזון (או בלנדר) עד שטחון לגמרי.

2. מעבירים דרך מסננת דקה, מועכים היטב בכף עד שכל מה שנותר במסננת יבש לגמרי. זורקים את מה שנותר במסננת.

3. מחזירים את הנוזל למעבד המזון (או לבלנדר) ומעבדים 10 דקות, לא פחות. לקראת הסוף, תוך כדי פעולה, מוסיפים את השמן, החומץ והמלח ומעבדים עד שהנוזל הופך לאדום.

4. להגשה: מוזגים לקעריות ומוסיפים ירקות חתוכים לקוביות קטנות (פלפלים, מלפפונים, עירית או בצל ירוק) וקרוטונים אם אוהבים.

* אפשר להוסיף ביצה קשה מגורדת

* נהוג לקרר היטב לפני הגשה, אנחנו אוהבות בטמפרטורת החדר.

מרק מלפפונים קר (צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל)
מרק מלפפונים קר | צילום: אורנה אגמון ואלה שיין , mako אוכל

מרק/משקה מלפפונים

חומרים (ל-4 מנות): 
1 קילו מלפפונים
2 כפיות מלח הימאליה ורוד
2-3 כפיות מיץ לימון
1 כפית רוטב דגים (fishsauce) - לא הכרחי
צ׳ילי יבש

להגשה:
עלי כוסברה או נענע
קוביות מלון 

אופן הכנה:

1. מגרדים את המלפפונים בפומפייה דקה ומערבבים אותם עם 2 כפיות המלח. מניחים ל20 דקות בצד.

2. מעבירים את המלפפונים למסננת, מתחתיה מניחים קערה, וסוחטים אותם בין האצבעות: כל פעם כמות קטנה, כך שכל המים יצאו. מתקבלת כמות של כ600 מ״ל נוזל.

3. מוסיפים לימון וצ׳ילי (ורוטב דגים אם משתמשים) ומקררים.

4. להגשה: מוזגים לכוסות או קעריות ומוסיפים מלון וכוסברה או נענע.

* אפשר להוסיף אלכוהול שאוהבים ולהפוך לקוקטייל מרענן. 

 

* המעוניינים בעוד מתכונים מוזמנים לרכוש את ספר המתכונים החדש של אורנה ואלה, שיצא לפני כמה חודשים.

אורנה ואלה ספר המתכונים 2 (צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור)
אורנה ואלה ספר המתכונים 2 | צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור