המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים (על מנת ליצור סביבה עשירה באדים). 2 ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס במיקרוגל. חשוב לעשות זאת בפולסים ולערבב מדי פעם על מנת שהשוקולד יימס בצורה אחידה ולא יישרף. >> מתכונים לפסח 3 מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים אחד אחד, וטורפים בין חלמון לחלמון. 4 מוסיפים פנימה קקאו, תמצית וניל וליקר דובדבנים ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין. 5 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף יציב ומבריק. 6 מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים, תוך שמירה על אווריריות התערובת. הקיפול צריך להתבצע בעדינות, אך עם זאת באסרטיביות. ברגע שהתערובת אחידה לחלוטין – מפסיקים לשחק איתה. 7 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מלמעלה את הדובדבנים המגולענים. 8 אופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שהעוגה נסדקת מעט ועדיין רוטטת קלות במרכזה. 9 מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים אותה במגבת ומניחים לה להצטנן בצורה זו על מנת שתישאר רכה. לאחר שהעוגה הצטננה מפזרים אבקת סוכר ומגישים. הערות, הארות ותוספות: * העוגה נשמרת עד 5-6 ימים במקרר, ומומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר. * אם אין דובדבנים טריים אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים מצנצנת (חשוב לסנן היטב). * במקום דובדבנים אפשר להשתמש בפירות יער או אפילו תותים, בעונה. * העוגה אינה מכילה קמח ולכן גם מתאימה מאוד לפסח או לנמנעים מגלוטן. * חשוב לא לוותר על המלח, משום שהוא מאזן את הטעמים ושובר את המתיקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו פחזניות עם קרם קוקוס >> לכל קינוחי הפרווה של נטלי |