המצרכים :למלבי:
לקדאיף:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים מלבי: בסיר בינוני מניחים יחד חלב שקדים, מים וסוכר ומביאים לרתיחה. 2 בינתיים מערבבים בקערית קטנה קורנפלור עם 2-3 כפות מים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה יחסית. 3 מוסיפים את הקורנפלור המומס לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה ומבשלים הכל יחד על להבה בינונית, תוך כדי טריפה, עד שהתערובת מסמיכה. זה אמור לקחת משהו כמו 2-4 דקות של ערבוב מהיר. 4 מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה מי ורדים. מערבבים ומעבירים לכוסות הגשה. ממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן. 5 מצננים את המלבי לחלוטין במקרר עד ההגשה. 6 מכינים קדאיף: מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 בקערה גדולה פורמים את איטריות הקדאיף בין האצבעות, עד שניתן לעבוד איתן. 8 מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והשמן, וממשיכים בעיבוד התערובת רק עד שהאיטריות כולן מצופות בשכבה דקיקה של אבקת סוכר. 9 מניחים את הקדאיף בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה. 10 אופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהקדאיף מזהיב יפה. 11 מצננים לחלוטין. 12 לפני ההגשה מניחים מעט קדאיף אפוי מעל כל מנה ומזלפים קצת סירופ מייפל. מגישים מיד. הערות, הארות ותוספות: • שומרים את המלבי בקופסה סגורה (או עטופים בנילון נצמד) במקרר עד 5-6 ימים. • מומלץ להוסיף את הקדאיף רק לפני ההגשה על מנת שישאר פריך. • אפשר להכין את הקדאיף מראש ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע וחצי. • אם רוצים אפשר להוסיף טעמים נוספים למלבי כמו וניל, קינמון או כל תבלין אחר שאוהבים. * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |