המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח כוסמין, קמח לבן, שמרים יבשים, מים, שמן וסוכר ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק. 2 מוסיפים את המלח והאגוזים וממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש. 3 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה-שעתיים, תלוי בטמפרטורת ההתפחה). 4 ברגע שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח. 5 מוציאים שוב את האוויר ומחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. 6 מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים. 7 מתפיחים את הלחמניות מכוסות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובזמן זה גם מחממים את התנור ל-175 מעלות. 8 מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה או שמן זית ומפזרים שומשום. 9 אופים את הלחמניות 13-17 דקות, עד שהן זהובות בתחתית ומוכנות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|