המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים חלמון, מים, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
2 מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד והשוקולד מפוזר בו במידה אחידה.
3 מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).
4 לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 40-50 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
7 מחממים תנור ל-175 מעלות.
8 מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ואופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |