המצרכים (12 מנות):לבצק:
למלית:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. 2 בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ. 4 מורחים ממרח שוקולד על הבצק בשכבה אחידה ודקה. 5 חותכים את הבננות לקוביות קטנות ומפזרים על גבי השוקולד. מפזרים שוקולד צ'יפס בצורה אחידה. 6 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. 7 מחלקים את הרולדה ל-12 חלקים, אותם חותכים בעזרת סכין חדה. 8 מניחים את שושני הבצק בתוך תבנית שקעים משומנת קלות (אפשר גם בתבנית סיליקון). 9 מניחים לשושנים לתפוח במשך כ-45 דקות או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם. 10 מברישים את המאפים התפוחים בביצה טרופה. 11 מחממים תנור ל-170 מעלות. 12 אופים את המאפים במשך כ-13-17 דקות או עד שהם זהובים ותפוחים. 13 מכינים סירופ: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומניחים על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל את הסירופ עוד 1-2 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין. 14 מברישים את המאפים המוכנים בסירופ ומגישים. הערות, הארות ותוספות:• המאפים במיטבם ביום הכנתם. אם רוצים לשמור אותם למועד מאוחר יותר, מומלץ להקפיא בקופסה אטומה ולחמם בכל פעם שמתחשק.• אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים. במקרה הזה הלכתי על קלאסיקת ילדות והשתמשתי בשוקולד השחר.• חשוב להשתמש בבננות בשלות ולא ירוקות מדי.• אפשר לתבל את המילוי עם מעט קינמון לגיוון הטעמים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים>> הכירו את קארם: הפטיסרי הכי סודי בתל אביב |