המצרכים (12 מנות):לבצק:
למלית ולאפייה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. 2 בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. 4 מברישים את הבצק בשמן. 5 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר, קינמון ואגוזים לתערובת אחידה. 6 מפזרים את תערובת הסוכר והאגוזים על גבי השמן בשכבה אחידה. ומגלגלים לרולדה הדוקה. 7 חותכים את הרולדה ל-12 שושני בצק ומניחים בתוך תבנית שקעים משומנת קלות.8. מכסים במגבת ומתפיחים את המאפים במשך כשעה או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.9. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 10 מברישים את המאפים התפוחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר דמררה. אופים במשך כ-18-22 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים. 11 סירופ סוכר: מניחים סוכר ומים בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש. 12 מברישים את המאפים המוכנים בנדיבות בסירופ ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |