המצרכים (8 מנות):לאגסים בסירופ:
לעוגת שוקולד:
אופן ההכנה:1 מכינים אגסים בסירופ: מניחים את חצאי האגסים בסיר בינוני ומכסים במים.
2 מוסיפים סוכר, וניל וקינמון ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזלים מבעבעים ומגיעים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך מעט (אך לא הופכים לרכים מדי).
4 מסננים את האגסים מהמים ומניחים בצד לקירור.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות.
6 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, שמן וחלב סויה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
7 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וקצת דלילה.
8 מעבירים את תערובת העוגה לעטרות נייר וממלאים עד 2/3 מגובה התבנית.
9 מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל כל עוגה. מניחים חצי אגס מעל כל עוגה.
10 אופים במשך כ-15-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, תופחת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה. מקשטים עם מעט שוקולד מומס.
הערות, הארות ותוספות:
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו מאפי שמרים במילוי שוקולד ובננה>> הכירו את קארם: הפטיסרי הכי סודי בתל אביב |