המצרכים (12 מנות):
לציפוי שוקולד:
למרנג:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים של מאפינס.
2 בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלב סויה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד והקמח נטמע בתערובת.
4 מעבירים את הבלילה לשקעים וממלאים עד ל-2/3 מגובה השקע.
5 מפזרים מעל כל עוגה שוקולד צ'יפס ואופים במשך כ-15-22 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.
6 ציפוי שוקולד: בקערה קטנה מניחים יחד קרם קוקוס ושוקולד מריר קצוץ וממיסים במיקרוגל (או על בן מארי) בפולסים, עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ומבריקה.
7 מצפים את העוגות החמות בציפוי השוקולד ומניחים לצינון מוחלט במקרר.
8 מרנג איטלקי: מניחים חלבונים ומלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.
9 בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה וכאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. אם אין לכם מדחום אפשר לדעת שהסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך למעין כדור גמיש.
10 ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 115-117 מעלות ומסירים מהאש.
11 יוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה.
12 מקציפים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב, אוורירי ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.
13 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של כ-1-2 ס"מ ומזלפים על גבי הקאפקייקס תלוליות יפות.
14 מקשטים בסוכריות צבעוניות או בקקאו ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו בראוניז שוקולד ונוגט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |