המצרכים :לשכבות הפילו:
לקרם לימון:
להרכבה:
אופן ההכנה:1 מכינים את שכבות הפילו: מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה ומברישים בשמן. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו במעט שמן. 3 מפזרים מעט סוכר בשכבה דקיקה ומניחים את העלה השלישי. 4 מברישים בשמן, מניחים את העלה הרביעי ומברישים גם אותו בשמן. 5 קורצים עיגולים בעזרת כוס או מיקד (קורצן) בקוטר של כ-6-7 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה. אמורים להיווצר כ-12-15 עיגולים. 6 אופים את עיגולי הפילו במשך כ-10 דקות או עד שהם מזהיבים. 7 מצננים לחלוטין לפני הרכבת הקינוח. 8 מכינים קרם לימון: בקערה קטנה מניחים יחד ביצים וסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת מבהירה מעט. 9 בינתיים מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון בסיר קטן. 10 כשהמיץ והגרידה רותחים, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תוך תערובת הביצים והסוכר תוך כדי טריפה מהירה (לשם השוואת טמפרטורות). 11 מעבירים את תערובת הביצים אל הסיר ומחזירים לאש. 12 מבשלים הכל יחד תוך כדי טריפה נמרצת במשך 3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך. 13 מסירים את הקרם מהאש, מצננים במשך 5-10 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את שמן הקוקוס. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהקרם חלק ומבריק. 14 מצננים את הקרם במשך 3-4 שעות במקרר. 15 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של כ-1 ס"מ. 16 מרכיבים את המנה: מניחים שכבה אחת של בצק פילו ומזלפים עליה קרם לימון. במרכז מניחים 2-3 פטלים. 17 מניחים מעל שכבה נוספת של פילו ומזלפים שוב באותה צורה. 18 לבסוף מסיימים בשכבה שלישית של פילו, מקשטים באבקת סוכר ובפטל ומגישים מיד. הערות, הארות ותוספות:• שומרים את הקינוח במקרר עד יומיים, אך הוא במיטבו ביום ההכנה (לאחר מכן הבצק מתרכך וכבר לא כל כך פריך).• אפשר לגוון בפירות ולהשתמש בכל פרי יער אחר שאוהבים: אוכמניות, דובדבנים ואפילו תותים (בעונה).• מומלץ להכין את כל מרכיבי הקינוח מראש ואז רק להרכיב בהגשה, לטריות מירבית.• אם אין לכם שמן קוקוס בבית, אפשר להשתמש במרגרינה באותה כמות, אך לא ניתן להמיר בשמן רגיל, משום שמוכרחים להשתמש בשומן מוקשה.• מהמתכון יוצאות כ-4-5 קינוחים אישיים. * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|