המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. 2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן וחלמון עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים מייפל, וניל, מלח, ג'ינג'ר, קינמון והל וטורפים לתערובת אחידה. 4 מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד וטיפה דביק. 5 בידיים מעט רטובות מגלגלים עוגיות, טובלים בסוכר ומצפים מכל הכיוונים. 6 מסדרים את העוגיות על גבי התבנית במרווחים ואופים במשך כ-10 דקות עד שהן משתטחות, נסדקות מעט ומתייצבות בשוליים (אך עדיין מעט רכות במרכז). 7 מצננים את העוגיות לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה. הערות, הארות ותוספות:• חשוב לקרר את העוגיות לחלוטין לפני העברתן לקופסה.• העוגיות נשמרות היטב עד 10 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.• אפשר לגוון בתבלינים – להשמיט או להוסיף – לפי הטעם האישי.• חשוב לא לותר על המלח, משום שהוא מאזן את המתיקות.• במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן לגיוון הטעמים.• מהמתכון יוצאות 25-30 עוגיות בינוניות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרוב בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |