המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לטופי קרמל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. 2 חולטים את שקיק התה כמה דקות בקערה עם מים רותחים. 3 מוסיפים לקערה חלב סויה, שמן, סוכר ודבש וטורפים לתערובת אחידה. 4 מוסיפים את הביצים אחת אחת. טורפים היטב בין ביצה לביצה. 5 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 6 מקפלים פנימה את התפוחים ומעבירים לתבנית אפייה (24 ס"מ) משומנת. 7 אופים במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 8 טופי קרמל: מניחים את הסוכר בתוך מחבת עם תחתית עבה ומחממים על להבה גבוהה. כשנוצר קרמל (אין בעיה לערבב בכף עץ נקייה) מוסיפים פנימה בהדרגה את קרם הקוקוס. התערובת מבעבעת מאוד וזה בסדר. 9 כשכל קרם קוקוס בפנים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות עד שהתערובת חוזרת להיות הומוגנית וסמיכה. מסירים מהאש, מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר ומגישים את העוגה עם הטופי. מוכן. רוצים פרוסה? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הערות, הארות ותוספות: - שומרים את העוגה במקרר עד שבוע. - מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת המרקם. - במקום תפוחים אפשר להשתמש בכל פרי קשה אחר שאוהבים: אפרסקים, נקטרינות, אגסים ואפילו חבושים (אותם מומלץ לרכך בבישול מעט לפני השימוש). - אפשר להוסיף או להשמיט תבלינים לפי הטעם. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |