המצרכים :לתפוחים
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות בגודל של 1.5X1.5 ס"מ. 3 מניחים בקערה קטנה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. 4 מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) ביצים, סוכר, וניל, קינמון, הל, ג'ינג'ר, שמן ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה. 6 מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד. 7 מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייש משומנות קלות. 8 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון וזורים מעל העוגות. 9 אופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים. 10 מצננים לחלוטין ומגישים. * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט הערות, הארות ותוספות: • שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד חמישה ימים. • מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת מרקם. • אפשר להכין את העוגה גם בתבנית שקעים ולקבל עוגות אישיות – למראה מרשים יותר. זמן האפייה כמובן יתקצר מעט ויש לבדוק אם העוגות מוכנות כבר לאחר 10-15 דקות. • במקום תפוחים אפשר להשתמש בפירות קשים אחרים כמו אגס, אפרסק או אפילו אפרסמון. • אפשר לגוון בתבלינים ולהשמיט או להוסיף לפי הטעם האישי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |