פחזניות
זה כנראה הקינוח עם הכי הרבה סטייל בסביבה: פחזניות נוטלה קטנות וכיפיות שיגנבו את ההצגה עם קרם עשיר, תוספת קראנצ'ית וטאץ' כיפי של ממרח נוטלה בשביל הכיף. לא מסובך להכיןואי אפשר להפסיק לזלול. אז אל תגידו שלא אמרנו מראש.
מרכיבים:
לבצק רבוך:
140 מ"ל מים
140 גרם חלב
כף מלח
כף סוכר
140 גרם חמאה
140 גרם קמח לבן
4 ביצים גודל M או 3 גודל L
לציפוי הפריך:
70 גרם חמאה
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם קמח
לקרם:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת להקצפה 38%
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס נוטלה
למילוי:
חצי כוס נוטלה
אופן ההכנה:
1. מכינים בצק פריך: מערבבים ביחד את כל חומרי הבצק, מרדדים דק דק בין שני ניירות אפיה ומעבירים למקפיא.
2. מכינים בצק רבוך: מכניסים לסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שכל החמאה נמסה. מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב עד שמקבלים בצק שנפרד מדפנות הסיר.
3. מכניסים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כ-10 דקות עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. מוסיפים ביצים בהדרגה ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה. מעבירים לשקית זילוף.
5. מזלפים תלוליות בתבנית על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון, קורצים עיגולים מהבצק הפריך ומניחים עיגול מעל כל תלולית.
6. מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפיה!), מוציאים מהתנור ומצננים.
7. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקרם רך ויציב. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן.
8. מכניסים את הנוטלה לשקית זילוף נוספת וגוזרים חור קטנטן בקצה.
9. מרכיבים את המנה: חוצים את הפחזניות, מזלפים לתוכן קרם. מזלפים מעט נוטלה לתוך תלולית הקרם וסוגרים את הפחזניות. מזלפים מעט נוטלה מעל הפחזניות.
שומרים בקירור.
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות הסנדוויץ' הקלאסיות מקבלות שדרוג כפול: את הביסקוויטים הרגילים מחליפות עוגיות שיבולת שועל קראנצ'יות (ויש לנו גם יופי של טיפ לעבודה עם הבצק שלהן), ובין כל שתי עוגיות – ממרח נוטלה שלוקח את העוגיות האלה למקומות של פינוק אמיתי.
מרכיבים (ל-10 עוגיות סנדוויץ'):
לבצק:
100 גרם חמאה רכה מאוד
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר
רבע כפית מלח
1 ביצה גודל L
100 גרם קמח לבן/כוסמין
180 גרם שיבולת שועל להכנה מהירה
למילוי:
חצי צנצנת נוטלה
אופן ההכנה:
1. בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר ומלח. טורפים עם מטרפה לקרם חלק, מוסיפים ביצה וטורפים שוב לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
2. מוסיפים קמח ושיבולת שועל ומערבבים לבצק אחיד ומעט דביק.
3. מניחים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לעלה דק.
4. מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים עוגיות. מכניסים למקפיא ל-30 עד 60 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
5. מחלצים את העוגיות ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
6. אופים 10-12 דקות או עד לקבלת עוגיות זהובות גם בתחתית.
7. מהבצק שנותר מרדדים, קורצים ואופים עוד עוגיות.
8. מצננים לחלוטין, מזלפים על מחצית מהעוגיות ממרח נוטלה וסוגרים בעוד עוגייה ליצירת עוגיות סנדוויץ'.
>> למתכון: עוגיות סנדוויץ' שיבולת שועל
טארט קרם נוטלה
כשמתחשק לנו להרשים ובגדול, אנחנו הולכים על הטארט היפיוף הזה, שרק נראה מסובך: בסיס של בצק עוגיות שוקולד צ'יפס וקרם נוטלה עדין וקטיפתי. ומה עם הקישוט המטריף שמעל? לא סיפור בכלל, באחריות.
מרכיבים:
לבצק טארט:
110 גרם סוכר חום כהה
100 גרם חמאה רכה
ביצה גודל L
180 גרם קמח לבן
8 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם מטבעות שוקולד לבן+חלב
לקרם:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%
50 מ"ל חלב
40 גרם פודינג וניל
15 גרם ממרח נוטלה
לציפוי :
30 גרם ממרח נוטלה
לקישוט:
חטיף נוטלה בי רדי
אופן ההכנה:
1. לבצק טארט: מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד לאיחוד. לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים את מטבעות השוקולד ומערבבים.
2. משמנים רינג בקוטר 20 ס"מ בגובה 2 ס"מ, מעבירים את הבצק לרינג ומהדקים לדפנות ולבסיס. אפשר להעזר בכף/פלטה רטובה. אם הבצק דביק ולא נוח לעבודה, אפשר לצנן מעט במקרר.
3. מקפיאים את הרינג עם הבצק למשך רבע שעה ולאחר מכן אופים בחום של 170 מעלות, למשך 15 דקות.
4. מוציאים מהתנור. אם הדופן קצת ירדה או שהבסיס יצא גבוה, מסדרים בעזרת כפית כשהטארט עדיין חם.
מחלצים מהרינג בזהירות ומחכים שיתקרר לחלוטין.
5. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת, החלב והפודינג לקרם יציב, מוסיפים את הנוטלה ומערבבים בעזרת לקקן לקבלת קרם אחיד.
6. לאחר שהטארט התקרר מעבירים לתבנית שלושה רבעים מכמות הקרם, ומשטחים (הקרם שנותר ישמש לקישוט).
7. לציפוי: מחממים את הנוטלה 15 שניות במיקרוגל, שופכים על הטארט בזהירות ומשטחים בעזרת פלטה לשכבה דקה ואחידה.
8. מעבירים את הקרם שנותר לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים במסגרת הטארט. לקישוט חותכים חטיף נוטלה בי רדי ומניחים מעל הקרם.
*מומלץ לתת לעוגה להתקרר במקרר שעתיים לפחות.
קרמוגית
הגרסה הביתית לעוגייה הכי אהובה שיש, עם בצק חמאה עשיר בחוץ ומילוי נדיב של ממרח נוטלה בפנים. והפתגם "אין כמו בבית" תופס גם במקרה הזה, כי התוצאה פשוט מעולה ושווה את ההשקעה.
מרכיבים:
1 צנצנת נוטלה
225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
85 גרם סוכר חום דמררה
75 גרם סוכר לבן
10 גרם (כפית) דבש
340 גרם קמח לבן
4 גרם (כפית) סודה לשתייה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מעבירים ממרח נוטלה לשקית זילוף. מזלפים נוטלה לתבנית שקעים של חצאי כדור מסיליקון (עדיף 2 תבניות) ומקפיאים 3 שעות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן והדבש עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
3. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה והמלח.
4. מוסיפים את היבשים למיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה במשך כמה דקות, עד לקבלת מסה פירורית מאוד ואחידה.
5. בודקים את הבצק: עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה. תופסים חתיכה מהמסה הפירורית ביד, אם היא מתחברת לכדי בצק, מוציאים אותה, אם לא – ממשיכים לערבב.
6. מחלקים לחתיכות של 40 גרם. את חתיכות הבצק ששקלנו מכדררים לכדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
7. חוצים כל כדור בצק לשניים. את אחד החצאים משטחים לצורת פיתה. מוציאים את הנוטלה שהקפאנו, ומצמידים כל 2 חצאים ליצירת כדור שלם. מניחים על כל בצק משוטח כדור נוטלה, ועם החצי השני של הבצק מכסים את כדור הנוטלה. מהדקים את הצדדים ומעגלים מעט. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה.
8. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
9. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומניחים את העוגיות על מגש אפייה במרווחים של 4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אופים במשך 10-12 דקות ומוציאים מהתנור. מניחים להצטנן למשך 10 דקות, ומגישים.
10. מניחים להצטנן למשך 10 דקות, ומגישים.
פנקייק במילוי נוטלה
אנחנו ידועים בפנקייקים האווריריים, הגבוהים והזהובים שלנו ומכינים אותם כמעט בכל שבת (ולפעמים אפילו באמצע השבוע). הבעיה היחידה: בני הבית כבר התרגלו לסטנדרט הגבוה. אז כשמתחשק לנו להשקיע ולהפתיע – אנחנו הולכים על המתכון הזה לפנקייקים במילוי נוטלה, וזוכים בתשואות מכאן ועד השבוע הבא.
מרכיבים (ל-6 פנקייקים גדולים):
240 מ״ל חלב
2 ביצים גודל L
5 כפות סוכר
רבע כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת או שמן
180 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח
15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה
למילוי:
צנצנת ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
1. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים תלוליות ממרח נוטלה ומשטחים (בהתאם לקוטר הפנקייק שתכינו), ומקפיאים במשך 10-15 דקות.
2. בינתיים מכינים את בלילת הפנקייק: טורפים בקערה חלב, ביצים, סוכר, מלח וחמאה/שמן לתערובת חלקה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה, טורפים בקצרה לתערובת אחידה עם מעט גושים.
4. מחממים מחבת נון סטיק (אם המחבת טובה אין צורך לשמן). יוצקים למרכז המחבת (בעזרת מצקת מלאה) מהבלילה.
5. ממתינים לקבלת בועות קטנטנות ומניחים מעל תלולית נוטלה קפואה. מכסים בעוד בלילה וממתינים עד להזהבה בתחתית.
6. הופכים בזהירות (מומלץ להיעזר בפלטה מדורגת).
7. מניחים בצלחת הגשה ואוכלים מיד. הפנקייקים במיטבם כשהם יוצאים מהמחבת.
* ניתן להכין בלילה יום לפני, לעטוף, לשמור במקרר ולטגן בבוקר המחרת פנקייקס טריים.
* ניתן להכין בכל קוטר שתרצו ובכל מחבת שברשותכם.
בתיאבון!