דייסת שיבולת שועל

דייסת שיבולת שועל היא הפינוק הרשמי של החורף אצלנו בבית. שיבולת השועל עשירה בסיבים בנוסף לשלל יתרונות תזונתיים אחרים, תהליך הבישול שלה אורך דקות ספורות והתוצאה חמה, טעימה ומנחמת. אפשר להוסיף לדייסה שלל תוספות – פירות טריים ויבשים, אגוזים שלמים או טחונים, אנחנו תמיד מגוונים לפי מה שיש בבית ומה שאוהבים, אבל דבר אחד קבוע: תוספת של כפית נוטלה מלמעלה, שמעניקה טעם אגוזי ומתיקות עדינה שמשתלבת מעולה עם שיבולת השועל.

פונדו לילדים

צלחת הפירות שאנחנו חותכים לילדים שלנו אחר הצהריים הופכת לאטרקציה אמיתית בזכות התוספת הקטנה אך הגדולה הזו: קערית קטנה עם ממרח נוטלה. עם תותים זה שילוב מנצח, כמובן, אבל גם אגסים, בננות, תפוחים משתלבים נפלא עם טופינג של נוטלה. גם פירות הדר כמו תפוז ואשכולית אדומה מפתיעים לטובה, ואפילו פירות אקזוטיים יותר כמו קיווי פשוט משתלבים נהדר עם נגיעת נוטלה. הילדים מחסלים ומבקשים עוד, ואנחנו ראינו כי טוב – אז התחלנו להכין את צלחת הפירות והנוטלה כמעט בכל פעם שאנחנו מארחים (כן, כן, גם מבוגרים). לא משנה איזה קינוח מפוצץ נניח על השולחן, צלחת הפירות הזו תמיד, אבל תמיד, תתחסל ראשונה.

נוטלה (צילום: קבוצת פררו)
צילום: קבוצת פררו

בייגלה עם נוטלה

נראה כאילו השילוב הזה היה כאן תמיד, אבל למעשה המתוק-מלוח נכנס לחיינו בסערה רק בשנים האחרונות (ולפניו היה לנו רק את החמוץ מתוק, השמור למטבח האסייתי). יש משהו כל כך נכון בשילוב הזה, שמצד אחד מבוסס כולו על איזון של ניגודים ומצד שני מקפיץ לנו את החך בכל פעם מחדש, ואנחנו אוהבים אותו על פיצה, בגלידה, בעוגות מתוחכמות אבל הכי הכי – על הספה בערב מול הטלוויזיה. ביד אחת שקית של בייגלה (ורצוי שיהיה עם מלח!), ביד השנייה קערה קטנה של נוטלה – ואנחנו מסודרים.

בייגלה נוטלה (צילום: Shutterstock by EVGEIIA)
צילום: Shutterstock by EVGEIIA

סנדוויץ' קרקר כוסמין עם נוטלה

תזונה בריאה ומאוזנת זה חשוב, ואנחנו גילינו שהדרך שהכי עובדת בשבילנו היא למצוא ולאמץ מתכונים בריאים שאנחנו באמת אוהבים, ולהכניס אותם קבוע למטבח ולחיים שלנו. בקרקר הכוסמין אנחנו מאוהבים כבר תקופה ותמיד יש לנו ממנו בקופסה או בצנצנת. אנחנו אוכלים אותו בבוקר או כשתוקף אותנו רעב באמצע היום, אבל רק לאחרונה הוא נכנס אלינו לקטגוריית הפינוקים (או אם להיות ספציפיים: לקטגוריית הקפה עם משהו מתוק אחר הצהריים). פשוט מורחים שכבה של ממרח נוטלה על קרקר, סוגרים עם קרקר נוסף וזהו. רק להכין קפה ולהישען אחורה בנחת.

 

נוטלה מדף (צילום: קבוצת פררו)
צילום: קבוצת פררו

פרנץ' טוסט עם נוטלה

החלה שקניתם לשבת קצת התייבשה? אין שום סיבה להתבאס, כי החלה של אתמול היא הפרנץ' טוסט של היום. בגזרת הממרחים והתוספות אנחנו תמיד מעדיפים לדבוק במקור: בדיוק כמו שעל פרוסת חלה טרייה הכי כיף זה למרוח שכבה של ממרח נוטלה, גם בגרסת הפרנץ' טוסט זאת התוספת המועדפת עלינו.

 >> מתכון לפנקייק מנצח ופשוט להכנה

מלוואח עם נוטלה

כילדי מפתח, תמיד תהיה לנו פינה חמה בלב (ופינה קרה בפריזר) למלוואח. מעבר לעובדה שזה פשוט טעים, מדובר באחד הדברים שהכי קל להכין כשצריכים לתקתק ארוחה קלה לנו או לילדים. ומה קורה אם צריך לתקתק קינוח? אחר צהריים גשום אחד עם 3 ילדים בבית אחד ועם מזווה ריק לחלוטין הוביל אותנו לתגלית המרעישה הבאה: ממרח נוטלה על מלוואח פריך, חותכים למשולשים כמו פיצה – וכולם מרוצים, אבל ממש. אפשר כמובן לקשט בקוקוס, בננה או כל תוספת שאוהבים.