מרק בצל, סנפרוסט
טעם חדש פוקד, בול בזמן, את סדרת המרקים של סנפרוסט. כחובבי מרק וחובבי חלק מהמרקים בסדרה, ניצלנו את האווירה החורפית וניגשנו להכין את המרק-לעצלנים לצלילי הגשם המתדפק. כמו כל המרקים של סנפרוסט – גם כאן מקבלים שקית גדולה עם ירקות ועוד שתי שקיות קטנות של מעין ציר. להפתעתנו מצאנו שהשקית הגדולה כוללת אך ורק בצל קצוץ, שהוא אמנם חלק מהותי מאוד במרק הבצל, אבל לא באמת חומר גלם מאתגר, מאלה שהגיוני לקנות קפואים כדי לקצר תהליכים. את הבצל הקצוץ שבשקית מתבקש הפציינט העצל לטגן כ-20 דקות, עד שהוא משחים, ואז להוסיף לו מים וציר. הטיגון התגלה כמרגיז במיוחד, שכן בסיר הצטברו המוני נוזלים (ככה זה כשמקפיאים בצל), ולקח רבע שעה רק עד שהם התאדו ותהליך הטיגון התחיל. מעבר לזה ההכנה הייתה באמת פשוטה מאין כמוה, ורבע שעה מאוחר יותר ישבנו מול הטלוויזיה עם קערת מרק בצל מהבילה. היה טעים? כן, נחמד מאוד. שווה 16 שקל? לא בטוח, בהתחשב בזה שהמרכיבים העיקריים של מרק בצל הם מלכתחילה רק בצל וסבלנות.
שורה תחתונה: נחמד, אבל אם החיסכון הוא בעיקר בקיצוץ הבצל – לא בטוח שיש בזה צורך. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 16-18 שקלים לשקית.
>> או שפשוט תכינו מרק בצל כמו שצריך!
תערובת תיבול למג'דרה, אסם
גם באסם דואגים בימים אלה שנאכל אוכל חם וחורפי, ושם עושים את זה בהפקת שתי תערובות תיבול חדשות – למרק ירקות שורש ולמג'דרה. אנחנו ניסינו את של המג'דרה, ומיד נתקלנו בתהייה: אם מדובר בתערובת לתיבול, מדוע יש בפנים עדשים? ויותר מזה – מדוע נכתב על האריזה שכדי להכין מג'דרה צריך רק להוסיף כך וכך כפות מהתערובת ומעט שמן? האם זו תערובת תיבול או פשוט מג'דרה מוכנה מראש, שרק צריך להוסיף לה אורז?
בעיית הזהות של תערובת התיבול המשיכה והטרידה אותנו גם בתוצר הסופי. המג'דרה יצאה טעימה לגמרי, אבל נוכחות העדשים בה הייתה כל כך דלה, שהטועמים היו בטוחים שמדובר בסתם אורז מתובל.
שורה תחתונה: נחמד, אבל אם אתם באמת רוצים מג'דרה תוסיפו עוד עדשים ועוד מים (או פשוט לכו על המג'דרה הזאת. היא מעולה שבמעולות). 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 14.90-16.90 שקלים לאריזת 200 גרם.
פיצה קפואה, פילסברי
הפיצה המשפחתית החדשה של פילסברי טעימה. אין לה "טעם וארומה מושלמים כמו בפיצרייה איטלקית אמיתית", כמו שכותב עליה היצרן, אבל גם בהחלט אין לה טעם מאוס של פיצה מהמקפיא. הפיצה מגיעה בשתי ורסיות: ברוטב מרגריטה ואקסטרה גבינה או ברוטב מרגריטה, אקסטרה גבינה וזיתים. אנחנו לא הרגשנו עודף גבינה יוצא דופן, והזיתים נכחו בעיקר בחצי אחד של הפיצה בצורה מאוד לא מאוזנת. למרות זאת, הבצק פריך במידה, הגבינה בכמות מספקת והחוויה הכללית, בסך הכל, הייתה משביעה ומהנה. מה שכן, מבחינת הגודל לא מדובר בפיצה משפחתית אמיתית, אלא בכזו שתספיק בקושי לשני מבוגרים רעבים.
מחיר מומלץ: 25-27 שקלים למגש.
בשורה התחתונה: פיצה קפואה אינה פיצה טרייה מפיצרייה, אבל היא יכולה להיות פיצה קפואה טעימה – וזו פילסברי טעימה מאוד. 4 כוכבים.
טורקי ויותר, שטראוס קפה
תשאלו כל אחד שחצי מבין מהחיים שלו, והוא יגיד לכם שפולי קפה ירוק זה משהו משהו. "משהו שקשור לדיאטה", יאמרו חלק, "מלא נוגדי חמצון", יטענו אחרים. אז עכשיו יש קפה טורקי חדש שיש בו את הפלא הירוק – תהיה המשמעות של זה מה שתהיה – והוא מגיע בשקיקים אישיים. אנחנו טעמנו אותו, וחשנו שהוא טעים בהחלט, מאוד דומה לטורקי הרגיל, אולי בתוספת של חמצמצות קלה שבקלות. המחשבה שיש בפנים דברים שטובים לבריאות שלנו כמובן עשתה לנו טוב בלב, אבל מעבר לזה – אין לנו באמת דרך לבחון את האנטיאוקסידנטים שאמורים להצטופף בפנים.
מה שכן, זוהי הזדמנות לצאת בקריאה נרגשת לכל יצרניות המזון: אנחנו מתקרבים לשנת 2014 למען השם, אתם לא חושבים שהגיע הזמן לא רק להבטיח אריזות שנפתחות בנוחות, אלא גם לקיים? בשקיקי הקפה החדש יש קווקווים לפתיחה קלה, אלא שאין שום דרך קלה לפתוח אותם בלי להיעזר בסכין או מספריים (אותו הדבר ברוב הסלטים הקנויים, השניצלים המוקפאים ולמעשה ברוב המוצרים שפוקדים את שולחננו לאחרונה). אז די עם זה.
שורה תחתונה: קפה טעים, הלוואי שהוא באמת גם בריא. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 15 שקלים למארז של 18 מנות אישיות.
מאסט 45, עלית
בעלית חיפשו סיבה להשיק מסטיק חדש (וכמובן זהה להמוני קודמיו) – ומצאו. אז קראו לו "מאסט 45", הבטיחו שהוא מחזיק מעמד טעים ורענן 45 דקות תמימות, ושיגרו למדפים. כעת, זהו כמובן שקר. המסטיק החדש, בטעמי מנטה, אמנם טעים, ובהחלט מרענן, אבל במבחן הדקות הוא לא הצליח לעבור את ה-20. ואנחנו תוהים: למה סתם להגיד? הרי אף אחד לא מצפה מהמסטיק שלו לחיות לנצח (ו-45 דקות זה סוג של נצח בחיי מסטיק) – אז למה לקפוץ מעל הפופיק?
שורה תחתונה: מסטיק רגיל ונחמד, שבהחלט לא מחזיק 45 דקות. 2 כוכבים.
מחיר: 7 שקלים לאריזת 14 מסטיקים.