השמרים: שמו 

תפריט שבועות של רשת שמו מכיל מבחר עצום של עוגות ומאפים מתוקים ומלוחים וניכר שהושקעה בו מחשבה רבה. מבין כל השפע בלטה לטובה עוגת השמרים העגולה עם ריקוטה וצימוקים (פחדני צימוקים, אין סיבה להירתע, הצימוקים לגמרי במקום ואין יותר מדי מהם). גם לפני שטעמנו, ידענו שהעוגה הזאת ראויה יותר מכל לתיאורים שכוללים את המילה "ענן". היא תפוחה ורכה, היחס בין הבצק האוורירי למילוי שבה מושלם, היא לא מתוקה מדי, לא דחוסה מדי ורוב הסיכויים שתרצו מיד לקחת עוד פרוסה ממנה - דבר שקשה לומר על עוגות גבינה אחרות.

נהנינו גם מעוגת פס אפויה ומדויקת, שהייתה כל מה שאפשר לצפות מקלאסיקה שלא מנסה לצאת מהמשבצת, אבל עשויה נפלא. 

מחירים: עוגת פס גבינה פירורים - 59 ש"ח (יש גם גרסאות עם ציפוי אוכמניות, דובדבנים או פסיפלורה, וגרסה מוגזמת עם גבינת פילדלפיה וציפוי שוקולד, 69 ש"ח); עוגת פס גבינה אפויה קלאסית על בסיס גבינה לבנה 5% - 55 ש"ח; עוגת שמרים עגולה במילוי ריקוטה וצימוקים לבנים - 45 ש"ח; טורטים 100-150 ש"ח; קישים על בסיס גבינות צאן - 55 ש"ח (קוטר 20 ס"מ). 

קונדיטוריית שמו. בסניפים ברחבי הארץ וגם בהזמנה באתר (משלוח או איסוף עצמי)

עוגת שמרים ריקוטה של קונדיטוריה שמו (צילום: דניאל לילה , יח"צ)
עוגת שמרים ריקוטה של קונדיטוריה שמו | צילום: דניאל לילה , יח"צ

היוצאת מהקופסה: מיכאלאנג'לו

אי אפשר שלא להתייחס לכך שעוגת הדגל לשבועות של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו אינה עוגת גבינה, אבל זה לא מפריע לה להשתחל בקלות לחמישייה הפותחת בחג הזה מבחינת הטעם, המראה והמקוריות. כמו כל שאר התוצרים של קפה מיכאלאנג'לו - שדוגל בייצור עצמי של כל מרכיבי המנות - גם פאי הלימון היפהפה הזה הוא טבעוני לחלוטין. קרם הלימון המצוין (על בסיס חלב סויה שטעמו, באופן מפתיע, אינו מפריע כלל) חמצמץ בדיוק במידה ונח על תחתית עשויה פייטה (שבבי ופל), חמאת קקאו ופקאן. זה פאי שמוכיח שהדבר הכי טוב שאופים טבעונים יכולים לעשות בשבועות זה לא לנסות לחקות עוגת גבינה, אלא פשוט להכין עוגה מצוינת. 

מחירים: פאי לימון - 165 ש"ח; עוגת "גבינה" פירורים על בסיס קראמבל מותסס, טפיוקה וחלב סויה עם קראמבל כוסמין - 75 ש"ח; קראנץ' קינמון או שוקולד - 45 ש"ח. 

מיכאלאנג'לו, בן תרדיון 2, תל אביב יפו. אזורי חלוקה: תל אביב, רמת גן, גבעתיים, יפו, חולון, בת ים - משלוחים חינם בקנייה מעל 150 ש"ח. הרצליה ורמת השרון - משלוחים בהזמנה של 250 ש"ח ויותר, לא כולל דמי משלוח. טלפון: 058-396-3077

פאי לימון טבעוני של מיכאלאנג'לו (צילום: גלעד בר, יח"צ)
פאי לימון טבעוני של מיכאלאנג'לו | צילום: גלעד בר, יח"צ

המגולגלת: בייקרי ודליקטסן R2M

בכל שנה זוכה עוגת גבינה קופי בר של R2M למקום של כבוד ברשימות העוגות המומלצות לחג. השנה נפלה לידינו רולדת דובדבנים (על בסיס טורט עם קרם שמנת-דובדנים, שוקולד לבן של ולרונה ודובדבנים טריים) והחלטנו שהגיע הזמן לגוון. האמת היא שלא באמת החלטנו, פשוט לא הצלחנו להפסיק לדבר על הרולדה המפתיעה, שנראית קצת כמו קרפ מגולגל ורך-רך-רך עם קרם ורוד קצפתי ומפתיע עם דובדבנים טריים באמת. השוקולד הלבן לא באמת מורגש כאן, אם חששתם מהעומס, וזו עוגה מושלמת ולא כבדה מדי לסיום ארוחה לצד כוס קפה.  

בגזרת המלוחים נהנינו מאוד ממאפה בצק עלים עם עגבניות מיובשות וגבינות וגם ממאפה פילו זוקינו שהוא סוג של בורקס מתפורר בפה. עוגת הפולנטה, לימון וריקוטה המעוטרת בצנוברים, שאנחנו תמיד פוזלים לעברה בוויטרינה ומהססים לנסות, הוכיחה את עצמה כאופציה מצוינת לחובבי העוגות הלא מתוקות מדי. 

מחירים: רולדת דובדבנים - 76 ש"ח, עוגת פולנטה, לימון וריקוטה - 79 ש"ח, עוגות גבינה קופי בר - 98-186 (קוטר 18 או 26 ס"מ), מאפה עלים עגבניות מיובשות וגבינות - 46 ש"ח, מאפה פילו זוקיני (2 יחידות) - 39 ש"ח. 

לתפריט שבועות המלא של הדליקטסן

רולדת דובדבנים של הבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל, יח"צ)
רולדת דובדבנים של הבייקרי | צילום: עידית בן עוליאל, יח"צ

הקיצית: דה לה פה

רשת דה לה פה הוותיקה הפתיעה עם עוגת יוגורט משמש, שהייתה כמשב רוח רענן בין שלל עוגות הגבינה הכבדות שהעמסנו על עצמנו. בתחתיתה הייתה שכבה של עוגת פיסטוק, מעליה שכבת גבינה-יוגורט שהיא חמצמצה רק טיפה פחות משהיא מתוקה, והכי כיף - שכבה של קרם משמש, שהוסיף רעננות כיפית לביס וסייע לנו בלקיחת מנה שנייה.

מחיר: 169 ש"ח.

עוד בתפריט: עוגת גבינה אפויה - 169 ש"ח, עוגת גבינה שוקולד - 169 ש"ח, פאי גבינה פטל - 94 ש"ח, וגם עוגות טירמיסו, עוגת גבינה פירורים, עוגה בחושה של גבינה ואוכמניות ומבחר קישים.

למבחר העוגות ומשלוחים: http://www.delapaix.co.il

עוגת יוגורט משמש, דה לה פה (צילום: יקי אפטר, יח"צ)
עוגת יוגורט משמש, דה לה פה | צילום: יקי אפטר, יח"צ

הבוגרת: ג'ייקובס

את העוגות של מאפיית ג'ייקובס שטעמנו אפשר לאפיין כך: אחת למבוגרים (כנאפה ריקוטה עם סירופ מתובל במי זהר ופיסטוקים), אחת לילדים (בראונצ'יז - שוקולד, גבינה ונוטלה, כבדה אבל מצוינת) ואחת לאינסטגרם (מוס גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער, ליים ונענע - יפהפייה, אבל עומס הטעמים והמרקמים היה גדול עלינו). האהובה ביותר היתה הכנאפה שהוכנה עם ריקוטה עדינה במקום גבינת העזים המסורתית, ואפילו נאמני כנאפה - חשדנים באופן טבעי כלפי קינוח ערבי שהגיע היישר מקריית אונו - לא הצליחו להגיד עליה מילה רעה. העובדה שהיא דורשת חימום קל בתנור לפני ההגשה ומזיגה עצמאית של סירופ ופיסטוקים גרמה לנו להרגיש כמעט כאילו היה לנו חלק בהצלחה של הקינוח החמים והמנחם הזה. 

מחירים: עוגות גבינה 49-139 ש"ח; לחמים 26-29 ש"ח; מאפים וקישים 42-109 ש"ח.

ג'ייקובס. החרושת 19, רמת השרון. איתן 1, קריית אונו

כנאפה ריקוטה של מאפיות ג'ייקובס (צילום: נטע ליבנה, יח"צ)
כנאפה ריקוטה של מאפיות ג'ייקובס | צילום: נטע ליבנה, יח"צ

המושחתת: בבקה בייקרי

טעמנו שלוש עוגות מבבקה בייקרי של האחיות הקונדיטוריות שיר וקורל גורן: פס גבינה אפויה לוטוס, גבינה אפויה קלאסית וגבינה אפויה עם פטל וקדאיף על תחתית ברטון פיסטוק. כולן היו טובות ושמנתיות והיה קל להבחין ביניהן לבין אחיותיהן מהרשתות הגדולות. אך עוגת הלוטוס, שיש לה גם תחתית קראנצ'ית נפלאה וגם קרם לוטוס מושחת מעל, היתה הטובה ביותר. כל הטועמים ציינו לטובה את המליחות הנועזת וגם כאלה שאינם חובבי לוטוס מושבעים דיווחו על העוגה כאחת האהובות. 

מחירים: פס גבינה אפויה לוטוס - 59 ש"ח, גבינה אפויה קלאסית (קוטר 20 ס"מ) - 120 ש"ח, גבינה אפויה פטל וקדאיף עם בסיס ברטון פיסטוק (קוטר 20 ס"מ) - 135 ש"ח

בבקה בייקרי. משה סנה 21, תל אביב יפו / קניון דרורים, בני דרור

עוגת גבינה לוטוס של בבקה בייקרי (צילום: גיל אבירם, יח"צ)
עוגת גבינה לוטוס של בבקה בייקרי | צילום: גיל אבירם, יח"צ

האפויה: רולדין

עוגת הגבינה האפויה הגבוהה של רולדין היא הקלאסיקה של הקלאסיקה. עוגה עם מעטפת שחומה, בטן אוורירית, עוגה שהיא נימוחה ויבשה בו זמנית, וכמעט לא מתוקה מספיק (מה שזיכה אותה במחמאה המשונה "זה כמו לחם אבל בקטע טוב"). בסופו של דבר היא הפכה לפייבוריטית שלנו בקטגוריה כי היא דוגמה מופתית לכך שהאמנות של אפיית קלאסיקה אמיתית תוך התנגדות לצורך להמציא מחדש ולהגזים - היא האמנות הגבוהה מכולן, במיוחד אם זה קורה בממלכת הסופגניות המוגזמות. לא סתם הם קוראים לה גבוהה. 

עוגת שמרים טייגר גבינה ואמרנה היתה מצוינת גם היא. אם חובבי עוגות השמרים-גבינה רגילים לקבל מאפים שהם גירסה כלשהי של גבינית, זה הדבר הרחוק ביותר מכך - גם בטעם וגם ביופי. 

מחירים: עוגת גבינה גבוהה אפויה - 99 ש"ח לעוגה בקוטר 18 ס"מ, עוגת שמרים טייגר גבינה ודובדבני אמרנה - 44 ש"ח. 

רולדין, 80 סניפים בפריסה ארצית. לרשימת הסניפים

עוגת גבינה אפויה של רולדין (צילום: רונן מנגן, יח"צ)
עוגת גבינה אפויה של רולדין | צילום: רונן מנגן, יח"צ
החגיגית: דלאל

עוגת הגבינה הקלאסית של דלאל, הקונדיטוריה מנווה צדק, היא בדיוק מה שמצפים שתביאו כשאתם מוזמנים לארוחת חג. עוגת גבינה אפויה, שמנתית, מעוטרת בתותים ומשרה אווירת שבועות מיידית. כמו שכבר נכתב בעבר, זו עוגה שמזכירה את עוגת הגבינה של הקופי בר במעמדה הבטוח בעולם עוגות הגבינה. היא מתוקה (במידה), מפנקת (מאוד) ולא מאכזבת לעולם (באחריות). 

מחיר: עוגת גבינה אפויה עגולה - גדולה/בינונית/עם תותים – 155/98/118 ש"ח. טלפון להזמנות: 054-4781435

עוגת גבינה של דלאל (צילום: בן דיאמנט, יח"צ)
עוגת גבינה של דלאל | צילום: בן דיאמנט, יח"צ
 

החגיגית 2: לחם יין

עוד עוגה שתוכלו להתגאות בה בארוחת החג היא זו של לחם יין, עוגת גבינה קלאסית על תחתית פירורית מעולה ועם פירות טריים מעל (שלנו הגיעה עם אוכמניות). מעט קלילה יותר מאחיותיה לקטגוריה, אבל עדיין שמנתית במידה ואהובה על כולם. 

מחיר: החל מ-94 ש"ח לעוגה בקוטר 22 ס"מ. בנוסף למאפים מתוקים ומלוחים ניתן להזמין גם מארזי גבינות ודליקטסים.

הבייקרי של לחם יין, דרך החורש 4, יהוד. טלפון להזמנות: 03-6321793, או בהודעת ווטסאפ למספר 050-5779359. מומלץ להזמין מראש. משלוחים ליהוד, סביון, קריית אונו, מזור, מגשימים, בני עטרות ואור יהודה.

עוגת גבינה של לחם יין (צילום: דן פרץ, יח"צ)
עוגת גבינה של לחם יין | צילום: דן פרץ, יח"צ

הלוטוסית: G27

עוגת הגבינה-פירורים עם שוקולד לבן ולוטוס של G27 הרמת גנית היכתה לנו בחך כמה פעמים: המתיקות של הבסיס, ובעיקר של הציפוי הקרמלי, הייתה עזה, אלימה כמעט, אבל אז בא הקרם העדין והטעים למות והרגיע אותנו חזרה, היישר לתוך מפגש נוסף ומענג עם פצצת המתיקות. מה שכן, על עוגיות הלוטוס למעלה היינו מוותרים, כי השהייה באוויר הפתוח לא עושה להן מי יודע מה.

מחיר: 140-220 ש"ח, תלוי בגודל.

עוד בתפריט: עוגת גבינה פירורים מחית תות ומנטה, עוגת גבינה פירורים פסיפלורה, גבינה אפויה אוראו ועוגת גבינה אפויה קלאסית (140-220 ש"ח). בנוסף, ניתן להשיג במקום גם ערכות אירוח מודלריות.

G27 - BAKERY, FOOD, WINE, גולני 27, רמת גן. טלפון להזמנות: 03-7391659

עוגת גבינה פירורים עם שוקולד לבן ולוטוס G27 (צילום: לירן צדיק, יח"צ)
עוגת גבינה פירורים עם שוקולד לבן ולוטוס G27 | צילום: לירן צדיק, יח"צ

הפריכה: מימי בייקרי

עוגת הגבינה הבאסקית של מימי בייקרי (בדרך כלל עוגת גבינה באסקית היא שרופה מבחוץ ונוזלית מבפנים, אבל זו לא הכוונה במקרה הזה), שמורכבת מבצק פריך נימוח, חמאתי ומופלא, שעוטף גבינת ריקוטה עם ניחוח הדרי - היתה נהדרת. היא נראית בתחילה כמו פאי פירות כלשהו, אבל המילוי הגבינתי העדין שגילינו בתוכה משתדך מצוין עם הבצק הפריך. זו עוגה שיש בה משהו סנובי, כי ברור שהיא לא לכל אחד, אבל אנחנו סולחים לה על זה. בכלל, ראוי לציין לשבח את העוגות של מימי בייקרי, כולן היו מדויקות ומרשימות (טארט הלימון היה כנראה הטוב ביותר שטעמנו השנה) וגם האריזה המוקפדת הצליחה להרשים אותנו.   

מחירים: עוגת גבינה אפויה על בסיס קראמבל ללא גלוטן - 127 ש"ח, עוגת גבינה באסקית - 122 ש"ח, טארט לימון - 118 ש"ח, קראנץ' ריקוטה ודובדבני אמרנה - 46 ש"ח. 

בסניפי מימי בייקרי בהוד השרון, הרצליה, כפר סבא ורמת אביב

עוגת גבינה באסקית של מימי בייקרי (צילום: דניאל לילה , יח"צ)
עוגת גבינה באסקית של מימי בייקרי | צילום: דניאל לילה , יח"צ

הלא-עוגה: בייקרי תל יצחק

להכניס את הכפית לקערה ענקית של טירמיסו, יחד עם כל יושבי השולחן, זו פעילות מן העבר. אחרי הקורונה, הסיכוי שנעשה את זה נמוך. אבל הטירמיסו של בייקרי תל יצחק, עשוי קרם גבינת מסקרפונה עם ביסקוט אוורירי, הרבה אספרסו ואבקת קקאו מרירה, קורא לנו לעשות בדיוק את זה. הטירמיסו מגיע בקערה שמתאימה לשלושה-ארבעה סועדים (לפחות) וגם אם בעידן הנוכחי תעדיפו לחלק אותו לקערות נפרדות, הוא עדיין אופציה מצוינת למי שמאסו בעוגות גבינה קלאסיות ומוכנים לעבור לקלאסיקות של ארצות אחרות. הוא אוורירי, לא מתוק מדי ולא דומה בכלל לרוב קינוחי הטירמיסו הבינוניים המוגשים במסעדות ארצנו.  

מחיר: טירמיסו בכלי שקוף לשלושה-ארבעה סועדים: 65 ש"ח. 

בייקרי תל יצחק, בכניסה לקיבוץ תל יצחק. משלוחים לאזור השרון: החל מ-10 ש"ח.

טירמיסו של בייקרי תל יצחק (צילום: יהונתן בן חיים, יח"צ)
טירמיסו של בייקרי תל יצחק | צילום: יהונתן בן חיים, יח"צ
 

הוונילית: בוטיק סנטרל

מהמבחר הגדול של רשת בוטיק סנטרל אהבנו במיוחד עוגת גבינה בעיטור קרם אנגלז, שהטעם הוונילי שלה הזכיר לנו את הפשטות של עוגת ביסקוויטים. עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניז ועיטור קצפת היא בחירה מעולה לחובבי השוקולד-גבינה. 

מחירים: 64 ש"ח לפס ו-135-148 ש"ח לעוגות עגולות.  

בסניפי בוטיק סנטרל בירושלים, תל אביב וראשון לציון. מומלץ להזמין מראש.

עוגות של בוטיק סנטרל (צילום: טל סיון צפורין, יח"צ)
עוגות של בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון צפורין, יח"צ
 

עוד עוגות שאהבנו: הקרמלית והעננית

את עוגת הגבינה הסן סבסטיאנית של קפה נורדוי (110 ש"ח לעוגה בקוטר 18 ס"מ ו-190 ש"ח לעוגה בקוטר 24 ס"מ) תוכלו לרכוש השנה בנורדיניו (המעדנייה שלצד המסעדה בתל אביב) או באחד מבתי הקפה של הקבוצה, וזו לגמרי עוגה למיטיבי לכת: היא כבדה באופן בלתי מתנצל והמראה הכללי שלה מעוך ושרוף, אבל אם אתם רוצים לתת צ'אנס לעוגה סופר עשירה וקרמלית, שמתרחקת קצת מהנוסחה של העוגות הקלאסיות, זו העוגה בשבילכם. עוגת הגבינה של גרקו (98 ש"ח) - המבוססת על שכבת ביסקוויט פריך מתובלת בקינמון, הל, ציפורן ופלפל שחור, ומעליה מוס יוגורט יווני אוורירי ובצק פילו פריך - כוללת רשימת מרכיבים ארוכה, אבל הם משתלבים לכדי קינוח פשוט, ענני וחמצמץ.