שווארמה להכנה מהירה, זוגלובק

תבשיל הבריסקט המפורק מבית זוגלובק, שמחממים במיקרו ומגישים עם באנים תואמים (שמכינים גם כן במיקרו), כבש את ביתנו בסערה, וזכה למעמד פילר של כבוד כשאין כוח להכין ארוחת צהריים (אצל הילדים, אנחנו בכל זאת אוהבים את האוכל שלנו קצת יותר מעודן). אחריו הגיע תבשיל מקביל של עוף מפורק ועכשיו זו העת לשווארמה.

כמו קודמותיה, גם את מנת השווארמה מחממים דקות בודדות במיקרו, עד הישמע השריקה, ואז זהו – היא מוכנה לאכילה. אלא שכמו קודמותיה, גם היא מתקבלת עם כמות יפה של רוטב, שלטעמנו פחות הולמת שווארמה, בטח אם רוצים להכניס אותה לתוך פיתה כמו שמציעים בזוגלובק. התחושה היא יותר של תבשיל מאשר של בשר צלוי. מבחינת הטעם מדובר בשווארמה חביבה, במרקם בסדר גמור ובטעם המוכר והפשוט להפקה של תבלין שווארמה. אלמלא המימיות שנותרת בתבנית יש מצב רציני שהיינו מאמצים אותה כארוחת צהריים בפיתה לעת מצוא.

שורה תחתונה: רטוב מדי לפיתה, יכול לעבוד על אורז. 3.5 כוכבים.

מחיר: כ-37 שקלים ל-260 גרם.

שווארמה להכנה מהירה, זוגלובק  (צילום: יחסי ציבור)
שווארמה להכנה מהירה, זוגלובק | צילום: יחסי ציבור

מרשמלו מצופה קוקוס קלוי, כרמית

הרעיון של מרשמלו מצופה איכשהו פחות תפס בארץ, ובכל פעם שאנחנו נתקלים במרשמלו בציפוי שוקולד (זה קורה בעיקר בחו"ל למרבה הצער) אנחנו נזכרים בשמחה שזו אופציה שרירה וקיימת. עכשיו מבליחה כרמית במהדורה מיוחדת של מרשמלו מצופה, אבל דווקא בקוקוס קלוי. גם משהו.

האמת היא שלא היה לנו קל להחליט מה אנחנו חושבים על המוצר הזה. התוספת של הטעם הקוקוסי בהחלט מחמיאה למרשמלו, בזה אין ספק – הרי מרשמלו הוא מהממתקים הפחות עשירים או מעניינים מבחינת טעם. יש לו בעיקר טעם של סוכר, ואולי קצת תמצית וניל או משהו בטעם ורוד. אז כן, יפה לו הקוקוסיות. גם המראה נחמד מאוד, ורק בגלל המרקם אנחנו עדיין מתלבטים אם נשוב ונרכוש את המוצר. יש משהו נחמד בגיוון של הרכות המרשמלואית בפה, אבל הקוקוס, כמו קוקוס, משאיר בפה פתותים שאנחנו לא רגילים אליהם אחרי מרשמלו, וזה לא בהכרח נעים.

שורה תחתונה: כנראה נצטרך לרכוש את המרשמלו הזה שוב בשביל לקבל החלטה. 3.5 כוכבים.

מחיר: כ-5.50 שקלים ל-120 גרם.

מרשמלו מצופה קוקוס קלוי, כרמית  (צילום: יחסי ציבור)
מרשמלו מצופה קוקוס קלוי, כרמית | צילום: יחסי ציבור

דנונה מולטי בתוספת תפוח, שטראוס

סדרת מולטי של דנונה, שאנחנו רוחשים לה חיבה מתמשכת (גיל שלישי או לא גיל שלישי, אלה עם הצ'יה פשוט נהדרים!) מתחדשת במוצר נוסף, והפעם יוגורט מתקתק עם חתיכות זעירות של תפוח. למרות המתקתקות מדגישים בשטראוס שהמוצר נטול תוספת של סוכר לבן או ממתיקים, וגם דל לקטוז ומועשר בחלבון, ויטמינים ומינרלים, כיאה לסדרת המולטי. כצרכנים כבדים של מוזלי שמחנו לנסות את המוצר החדש, שמכיל רכז של פרי המונק, שכנראה אחראי על המתיקות (מה שמוביל אותנו לתהות, האם הוא לא נחשב ממתיק?). אז כן, היה משהו נחמד במזון שאנחנו מחשיבים בריא שלפתע התחדש במתיקות, והגרנולה אימצה אותו במהירות ובחום, אבל נאלצנו להודות שיוגורט מתוק ללא סוכר הוא בכל זאת פחות טעים מיוגורט מתוק עם סוכר.

שורה תחתונה: נחמד לחובבי סדרת המולטי שזקוקים לבוסט מתוק (אבל אנחנו נשארים עם הצ'יה). 3 כוכבים.

מחיר: כ-6.30 שקלים לגביע.

דנונה מולטי בתוספת תפוח, שטראוס (צילום: סטודיו שטראוס)
דנונה מולטי בתוספת תפוח, שטראוס | צילום: סטודיו שטראוס

חטיפי פירות קפואים TRU-FRU, יאנגו דלי

אחרי להיט הפראנוי ואחריו גרסה לא פחות טעימה מבית gio מגיעה סדרה חדשה של פירות קפואים ומצופים שוקולד, כשהפעם יש חיזוק של טעם בננה וחמאת בוטנים ומארזים גדולים יותר. מותג טרו-פרו שנמכר ביאנגו דלי (ושימו לב שנכון לכרגע הוא נמכר ב-30 אחוז הנחה) כולל תותים בציפוי שוקולד לבן ושוקולד חלב, דובדבנים בציפוי שוקולד לבן ושוקולד מריר, אוכמניות בציפוי שוקולד לבן ושוקולד מריר ופרוסות בננה בציפוי חמאת בוטנים ושוקולד מריר. כל הטעמים היו מצוינים – גם באכילה ישירות מההקפאה וגם אחרי מנוחה של כמה דקות כפי שמומלץ על המארז (אבל תתאפקו אתם 5 דקות שלמות). המצטיינת לטעמנו היא גרסת הבננה, ששונה מכל אלה שכבר טעמנו, טעימה מאוד בזכות שילוב הטעמים המצוין ואפילו טבעונית. בניגוד למארזים בני ה-150 גרם המוכרים, טרו-פרו מגיעים בשקיות במשקל 230 גרם. הם לא זולים בכלל, אבל הם טעימים מאוד והרבה יותר ידידותיים מבחינת ערכים תזונתיים, ובואו, לאכול ממתק עם פחות רגשי אשמה זה בונוס יפה.

שורה תחתונה: ממתק (יקר) ללא רגשות אשמה. 4.5 כוכבים.

מחיר: 54.90 שקלים למארז 230 גרם.

TRU-FRU (צילום: יחסי ציבור)
TRU-FRU | צילום: יחסי ציבור

שניצלים ונאגטס מטופו, משק ויילר

במשק ויילר השיקו סדרה חדשה של מוצרי שניצל ונאגטס שעשויים מנתחי טופו. השניצלים מגיעים בשלושה טעמים - בסגנון ביתי, בתוספת תירס ובתוספת ברוקולי - והנאגטס מגיעים בסגנון ביתי ובתוספת תירס. גם השניצלים וגם הנאגטס מתאפיינים בקריספיות כיפית מבחוץ ובמרקם רך מאוד מבפנים, מה שעובד ממש נהדר בגרסת השניצלונים הקטנים אבל פחות בגרסת השניצלים בגודל מלא, שם הרכות של הטופו כבר מזכירה במרקמה פירה. ובכל זאת, שניצל הברוקולי עורר בנו רגשות נוסטלגיים עזים, כי הזכיר לנו את נגיסי הברוקולי עם נגיעות גבינה המיתולוגיים שנעלמו מהמדפים כבר לפני כמה שנים (כן, הטופו שם כל כך רך שהוא מזכיר גבינה).

שורה תחתונה: הנאגטס מצוינים (4.5 כוכבים), שניצל הברוקולי מזכיר נשכחות (3.5 כוכבים) ושאר השניצלים רק סבבה (3 כוכבים).

מחיר מומלץ: 27.90-29.90 שקלים לאריזה. להשיג ברשתות השיווק המובילות ובחנויות טבע ברחבי הארץ.

שניצלים ונאגטס מטופו, משק ויילר (צילום: נעה צימר הוקר)
שניצלים ונאגטס מטופו, משק ויילר | צילום: נעה צימר הוקר

קינוחים טבעוניים אישיים, עדן קינוחים

קינוחים אישיים באריזות פלסטיק על מדף בסופר לא נשמעים כמו משהו מבטיח, אבל יחסית לנקודת הפתיחה – אלה של עדן קינוחים לגמרי עושים את העבודה (בטח בהתחשב בעובדה שמדובר במוצרים טבעוניים). החברה הוציאה שלושה סוגים של קינוחים: עוגת גבינה עם פירורים, מלבי בתוספת סירופ בטעם שושנים, קוקוס ושברי בוטנים וטירמיסו, כולם בלי חלב או ביצים. שלושת הקינוחים היו טעימים ומתוקים (ייתכן שמעט מתוקים מדי), ולגמרי יכולים לסגור פינה של קינוח לעת צרה. בעיקר אהבנו את המלבי, שהגיע עם תוספות נדיבות בצד, ואת עוגת הגבינה הקרמית בעלת התוקף הארוך והמפתיע.

מחיר: 6.90-7.90 שקלים. ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמגוון חנויות פרטיות.

קינוחים טבעוניים אישיים, עדן קינוחים (צילום: גיל אבירם)
קינוחים טבעוניים אישיים, עדן קינוחים | צילום: גיל אבירם

נוזל קוקוס וקרם קוקוס, השף הלבן, תנובה

מעולם לא נתקלנו בחלב (או קרם) קוקוס של אחת מחברות החלב הישראליות, ולכן שמחנו להיתקל בסדרה החדשה של השף הלבן. הסדרה כוללת נוזל קוקוס 18 אחוז שומן וקרם קוקוס 22 אחוזי שומן בשני גדלים (250 ו-400 מ"ל), ואחרי שהכנו בעזרתם את המתכון הנהדר הזה, ראינו כי טוב מאוד וקטלגנו את המוצרים בינינו לבינינו כעוד אפשרות ראויה כשמבשלים אסייתי (או פרווה).

שורה תחתונה: שחקן חדש ומבורך בשוק. 4 כוכבים.

מחיר: כ-9 שקלים ל-250 מ"ל, כ-11 ל-400 מ"ל.

נוזל קוקוס וקרם קוקוס, השף הלבן, תנובה (צילום: יחסי ציבור)
נוזל קוקוס וקרם קוקוס, השף הלבן, תנובה | צילום: יחסי ציבור

גריסי שיבולת שועל, סוגת

אפילו בתור צרכנים די כבדים של שיבולת שועל - בגרסת הקוואקר, בגרסה השלמה ואפילו המלאה - המוצר החדש מבית סוגת הפתיע אותנו. מעולם לא חשבנו על הדגן הזה בצורתו הגולמית, ובעצם לא ברור למה. הגריסים של שיבולת השועל הם אומנם לא הצורה המקורית של הדגן אלא כן עוברים תהליך של חיתוך, אבל מבחינת רכיבים תזונתיים הם עדיפים על שיבולת השועל שאנחנו מכירים, שעוברת שלבים רבים יותר של עיבוד.

אבל עזבו את כל זה, הרי מה שבאמת מסקרן הוא איך המוצר, והתשובה היא טעים, מוזר מאוד, מפתיע וצפוי כאחד. ונסביר: גריסי שיבולת השועל מזכירים מאוד במרקם גריסים רגילים (שהם גריסי שעורה), ובצורתם הם דומים למדי לחיטה. מצד שלישי, מרגישים היטב את היותם קרובי משפחה מדרגה ראשונה של שיבולת השועל שאנחנו מכירים, לא רק בטעם אלא גם בהתנהגות: המרקם שלהם הוא מעט מעט צמיגי (ולא בקטע רע), והם יוצרים סביבם מעטה כמעט חלבי. אנחנו ניסינו אותם כמו שהם - פשוט מבושלים במים עם מלח - אבל שווה לגמרי לנסות לשלב אותם בארוחה בעוד דרכים, ממש כמו אורז. האמת, אנחנו כבר מצפים להמשך הניסיונות. 

שונה תחתונה: גיוון מבורך לאורז-פתיתים הקבועים. 4 כוכבים. 

מחיר: כ-10 שקלים ל-500 גרם.