לעוגת הדבש יש קבוצה של אוהדים אדוקים, שיעדיפו אותה על פני תופינים אחרים גם בימי חול בהם לא נושבת בחוץ רוח קרירה המבשרת על בוא הסתיו. אנחנו משתייכים לקבוצה הזו, ולכן היה לנו לעונג לבדוק את מבחר עוגות הדבש והחג שמשיקות הקונדיטוריות לקראת ראש השנה.
ארקפה: עוגת התפוחים העגולה והבחושה של ארקפה היא עוגה עם תחתית טורט נחמדה, מעט דחוסה, וגוף תפוחים עסיסי. הטורט היה לנו טעים, למרות הכבדות היחסית – מתוק במידה ובעל טעם ביתי. 45 שקלים בארקפה
מיקי שמו: לא ברור מה עושה את העוגה של שמו למוצלחת כל כך. היא לא לחה, היא לא מיוחדת, ובכל זאת היא עוגת דבש מצוינת; בצורה של עוגת סבתא עגולה, עם שפע של שקדים ואגוזים בתוך הבצק, התמהיל הנכון של פשטות עם תוספת עושה את שלו. 35 שקלים ברשת שמו
אורנה בר מאפה: עוגת הדבש והתאנים היא לא עוגת הדבש הרגילה והאוורירית שאנחנו רגילים אליה, אלא עוגה קרה ודחוסה שמעליה משובצות פרוסות תאנים מזוגגות. התאנים עצמן מהוות תוספת נחמדה לעוגה, אך גורמות לה לעיתים למתיקות יתר. בשונה מעוגות בחושות אחרות היא דורשת קירור ולחה יותר, אבל אין ספק שהיא אופציה מרעננת לשולחן החג. 35 שקלים באורנה בר ומאפה
Piece of Cake: טעמנו עוגת דבש עם בירה שחורה ותפוחים, שהלכה עד הסוף בשני מובנים: היא הייתה לחה על גבול הרטוב ממש, וגם מתוקה-מתוקה, כמעט יותר מדי. אהבנו בה את האגוזים הבלתי מזוהים שהתפצחו לנו בכיף בפה ומיתנו קצת הן את הלחות והן את המתיקות. בסך הכל ולמרות הכל, נהנינו ממנה. 45 שקלים ב-Piece of Cake
קייטרינג munier: עוגת הדבש השיכורה והמתובלת של קייטרינג munier היא מז'אנר עוגות הדבש שטעימות גם בימי חול. היא לא מתוקה מדי, לחה במידה, אוחזת בעוקצנות תבלינים מדויקת ויש בה הפתעות בדמות תפוחי עץ ותמרים שהושרו ביין אדום. לטעמנו היא קצת יקרה, אבל אם אתם רוצים להפתיע בחג - הנה עוגה שתעשה זאת בגדול. 42 שקל בקייטרינג munier
ליליות בייקרי: עוגה פשוטה, כהה מאוד, שמגיעה נטורל ללא כל קישוטים או תוספות. הפריסה חלקה, הטקסטורה אחידה והטעם מתובל וחזק. 29 שקלים בליליות בייקרי
בייקברי: עוגת הדבש של בייקברי מהממת, וכל מארח יוקיר אתכם לנצח כשתביאו לו אותה כתשורה לשולחן החג, למרות חסרונותיה. מדובר בעוגה מאורכת עם זיגוג לבן חמצמץ, ציפוי עוגיות בצורת כוורת ודבורים קטנות אכילות ומקסימות. זו עוגה באמת, באמת יפה – כך שלא ממש הפריע לנו שהיא לא הייתה הדבר הכי טעים שאכלנו בחיים. זה לא שהיא הייתה רעה: הזיגוג לא הוסיף לה והעוגה עצמה הייתה לנו קצת כבדה על הלשון; אלא שבמקרה הזה אנחנו ממש בוחרים להסתכל רק בקנקן, וטוב לנו. 40 שקלים בבייקברי
לחמים: עוגת מילפיי וניל-תפוחים היא מעין גרסה ים תיכונית לקרפ-שניט נפלא. עוגת קרם ובצק עלים עם טוויסט שמשדרג: פיסות תפוחים כמעט בלתי מורגשות בתוך הקרם. העוגה המתקבלת טעימה, מתוקה, מהנה וממלאת, שמתחשק להמשיך ללקק ממנה עוד ועוד. 54 שקלים במאפיית לחמים
10 אידלסון: השקדים, זה הקטע של עוגת הדבש הקלאסית של אידלסון. זו עוגת דבש בגודל סטנדרט ובצבע דבשי בהיר ומהמם, ומה שהופך אותה לגליק גדול הם השקדים הפזורים מעליה – המוסיפים לטעם שלה את הטאצ' הנכון והמנצח. הביס המתקבל נמס בפה במרירות ומתיקות המאוזנות במידה הנכונה, המרקם נכון והתוצאה הסופית טובה מאוד. 40 שקלים באידלסון 10
בייקרי 29: יש עוגות דבש שרואים עליהן שהן טעימות. הן נראות רטובות, הצבע שלהן חום דבש כהה ואגוזי המלך הפזורים מעל עושים חשק לנגוס. כזו הייתה עוגת הדבש של בייקרי 29: כהה, לחה ומלאת טעם. בפנים לא היו הפתעות, רק פשטות מתוקה מהולה באגוזי מלך אהובים. 40 שקלים בבייקרי 29
גרג: עוגת הדבש של גרג היא עוגה פשוטה וטובה, כמו זו שהייתם רוצים להצליח להכין לבד בבית. מבחוץ היא כהה במיוחד, ונראית עסיסית ורטובה – מבפנים היא מתובלת מאוד ומזכירה בטעמה דובשנית, לאוהבי הז'אנר. 37 שקלים בקפה גרג
מתוקה: לטעמנו, עוגת דבש-גינה של מתוקה היא לא יותר מניסיון עקר להתחכם. בגוף שלה תמצאו דלעת, זוקיני, גזר ואגוזים, והיא משובצת בגרעיני דלעת מעל. ההתחכמות לא ממש עובדת, כי טעמי הירקות לא מורגשים באופן מיוחד – ולמעשה מותירים עוגת דבש פשוטה וחסרת ייחוד. 39 שקלים בסניפי מתוקה
בן עמי: אהבנו את עוגת הדבש עם התאנים של בן עמי, למרות שהיא הייתה מתוקה מאוד ולמרות שהתאנים לא היו אלמנט שהרגשנו בו יותר מדי. אבל זו הייתה עוגת דבש סטנדרטית עם טעם דומיננטי ונעים, לחות סבירה ויכולת להשאיר חשק לביס נוסף. 42 שקלים בבן עמי
לחם ארז: את עוגת התפוחים וההל של לחם ארז כדאי לאכול טריה, כי היא מאבדת משהו מהחיוניות שלה כבר למחרת היום. מדובר בעוגת שמרים כרוכה במילוי תפוחים מתובלים בהל וקינמון - האיזון בין הבצק למלית טוב, הטעם מעודן והעוגה, בסך הכל, טובה ומעניינת. 42 שקלים בלחם ארז
ביסקוטי: מביסקוטי טעמנו עוגת גבינה, דבש ותפוחים. התחתית שלה, עשויה בצק עלים, הייתה מעט כבדה ומוצקה מדי - אבל בסך הכל חיבבנו את קונספט השילוב של הגבינה, התפוחים והדבש, ומצאנו אותו מקורי, מעניין ומוצלח. 53 שקלים בביסקוטי
ארומה: בלי להתיימר מציעים בארומה פרוסה של עוגת דבש מצוינת. כאילו באמת היא זבה בדבש, העוגה של ארומה לחה במידה הנכונה ומקושטת בשבבי שקדים שמוסיפים לה את הטאצ' הנכון. היא אחידה, לא מתפוררת, מתוקה ונעימה. 9 שקלים לפרוסה ברשת ארומה
עמליה: לא יבשה ולא רטובה, מצופה בשקדים פריכים מלמעלה ומשובצת בחתיכות תפוח עסיסיות מבפנוכו, עוגת הדבש של עמליה פינקה אותנו היטב. מתובלת מאוד, בעלת טעם דומיננטי ומתיקות מתונה – אנחנו לגמרי יכולים לדמיין אותה על השולחן שלנו בערב שבת, בלי קשר לחג או לעונה. 36 שקלים בעמליה
טאטי: קשה שלא לצפות לעוגה לא טעימה ממאפיית טאטי, ואכן עוגת הדבש והתפוחים שלהם לא איכזבה. העוגה טעימה, ארומאטית ומצופה בפרוסות תפוחים דקיקות ויפות; דווקא מילוי תפוחי העץ המקורמלים בקינמון גרע ממנה מעט, מאחר והוא הוסיף לה רטיבות מיותרת שפגע במרקמהּ והיה מיותר לטעמנו. 44-49 שקלים בטאטי
טיב טעם: היא אמנם קצת התפוררה (במהלך החיתוך איבדנו כ-15 אחוז ממנה) וחלקנו מצאנו אותה מתוקה מדי וקצת יבשה, ובכל זאת - בגדול נהנינו מעוגת הדבש של טיב טעם. 30 שקלים בטיב טעם
קונדיטוריה שני: ניסינו עוגת פירות וג'לי של שני, שכללה שכבה לא עבה של עוגת דבש מתחת לשכבת ג'לי מתוק שפירות היו שקועים בו. עוגת הדבש עצמה הייתה נחמדה, אחידה וטעימה, אבל ללא ספק הג'לי והפירות שמעליה נתנו בה את הטאצ' המיוחד. בזכותם היא נרטבה מעט, והתקבל מוצר מקורי ומעניין. 48 שקלים בקונדיטוריה שני
דלאל: דווקא הופעתנו מהעוגה של דלאל, כי לא היה בה שום דבר מיוחד. נכון שאגוזי המלך הצפופים למעלה שדרגו את עוגת הדבש הפשוטה שנחה מתחת, ונכון שהיא עמדה יפה בקירור של כמה ימים, אבל העוגה עצמה לא הייתה מתובלת במיוחד או מסעירה מספיק בשביל השם והמוניטין. 39 שקלים בדלאל - הקונדיטוריה