אין תמונה
חטיף כריות. וולה וו קושה אווק מואה?

חטיף כריות, תלמה

דגני כריות של תלמה הם מהמאכלים שאי אפשר לעמוד בפניהם. בתוקף היותם דגני בוקר המפגש איתם אמור להתקיים בתחילת היום, אבל לנו תמיד בא לנשנש אותם גם אחרי ארוחת הצהריים, ולא נתנגד גם לקחת אותם אתנו למיטה בערב, בלי חלב, ישר מהקופסה. כדי להימנע מהחטא המאוד מאוד גדול הזה אנחנו לרוב פשוט נמנעים מכל מפגש עם המותג הזה, ומקפידים לגמור את הקופסה רק בבתים של אחרים.

אלא שאז תלמה הכניסה לנו את המכה מתחת לחגורה, והוציאה את חטיף כריות, במילוי נוגט ושוקולד חלב, שסוף סוף גם קורא לדבר בשמו (הרי בעומק לבנו כולנו יודעים שמדובר בחטיף לכל דבר). חטיף כריות? בוודאי שהרשינו לעצמנו אחד – בכל זאת, מדובר ביחידה מוגבלת בגודלה ולא בערימת פיתויים ענקית כמו האחות שבקופסה. אם נשפכנו קודם עד דגני הכריות, על חטיף הכריות נשפכנו אפילו יותר. לזה אנחנו קוראים שילוב מנצח של טעמים וטקסטורות, וזה אולי הזמן לבקש – אפשר לא במהדורה מוגבלת?

>> קפצו להגיד לנו שלום גם בפייסבוק

בערך באותו זמן יצא מוצר נוסף בסדרת כריות - כריות במילוי קרם בטעם חלבה. כבד מדי, מנסה מדי, פשוט לא זה. אז מיד אחרי שאתם מכניסים את חטיף הכריות לייצור המוני – בקשה קטנה ואחרונה: אל תחפשו יותר מדי הרפתקאות. נסתפק בנוגט בכריות שלנו, גג גג קרם וניל.

שורה תחתונה: הגילטי פלז'ר החדש שלנו. 5 כוכבים.
מחיר: 17-18 שקלים לאריזה של 6 חטיפים.

אין תמונה
גלידת סמארטיס. אל תטעו, במציאות הסוכריות בכלל לא צבעוניות

גלידות בטעמי חטיפים, נסטלה

הגלידות החדשות של נסטלה, שמשלבות את הממתקים של החברה – קיטקט, קראנצ' וסמארטיז – הגיעו אלינו במצב צבירה מוזר – כנראה אחרי שקפאו, הופשרו והוקפאו שוב. לא הסטטוס האולטימטיבי לטעימה, וגם לא תענוג גדול לעין. אבל אם נשים את זה בצד לרגע ונדבר על הגלידות עצמן, בהחלט אפשר לומר שנוצר רושם. מגלידת הקיטקט היו לנו הכי הרבה ציפיות, והיא גם הכי אכזבה אותנו, לפחות בטעימה הראשונה. סתם גלידת שוקולד, חשבנו לעצמנו – אלא שאז נתקלנו בוופלים הקפואים, והם היו נהדרים וממכרים. המרקם של ופל כשהוא קר הוא פשוט קסום, גם אם איכות הגלידה עצמה לא משהו. גלידת הקראנצ' התגלתה כגלידה בטעם שוקולד ווניל עם כדורוני נבט חיטה מצופים שוקולד חלב, לבן ומריר. היא הייתה הפחות מוצלחת מבין השלוש, מתוקה מאוד ולא מלהיבה במיוחד.

הגלידה המוצלחת מכולן הייתה גלידת הווניל בשילוב שבבי סוכריות סמארטיס. על אף שהאריזה מבטיחה סוכריות צבעוניות וחמודות הגלידה עצמה הכילה רק סוכריות בצבע של הגלידה עצמה, כלומר לבנבנות – אבל הטעם היה מצוין, וגם המרקם ידידותי ונעים.

שורה תחתונה: יש גלידות טובות יותר בשוק, אבל החידוש בהחלט נחמד. 3 כוכבים.
מחיר: 21.90-19.90 שקלים לקופסה.

עוד באוכל טוב:

 

הצרכנייה: סלטי צבר של אבי לוי (צילום: אימג'ארט,  יחסי ציבור )
סלטי צבר החדשים. את הסביח אימצנו | צילום: אימג'ארט, יחסי ציבור

סלטים בטעמי אוכל רחוב, צבר

אנחנו מחבבים את אבי לוי, ולכן שמחנו מאוד לראות אותו מפרסם את סדרת הסלטים החדשה של צבר. אנחנו מחבבים את האיש, ומאוד מחבבים את האוכל שלו, שתמיד עושה לנו להרגיש שנולדנו לתוך העדה הלא הנכונה. אז אבי, אנחנו באמת מצטערים, אבל לא כל כך התחברנו לסלטים החדשים שלך. הסביח היה טעים וטוב, גם אם שמנוני מעט יתר על המידה (אגב, מישהו יכול להסביר לנו מה עושה מיונז במרכיבים?), את סלט הפריקסה לא אהבנו, כדי כך שהתקשינו להעניק לו טעימה שנייה, ואשר לסלט החומוס-פלאפל הדעות היו חלוקות, אבל הרוב חשבו שמפלאפל קר וטחון לא יכול לצאת שום דבר טוב.

שורה תחתונה: הסביח נחמד (3.5 כוכבים), השאר פחות (2 כוכבים).
מחיר: 11.5-13.5 שקלים לאריזות של 300-320 גרם.

אין תמונה
הרטבים של הלמנס. כמו בבית קפה

רוטבי ויניגרט לסלט, הלמנס

לפני שערבבנו את הסלט המושקע שלנו עם אחד הרטבים החדשים של הלמנס, עשינו את המעשה האחראי וטעמנו אותם בכפית. התחלנו בוויניגרט הבלסמי, שנסך בנו רוגע והזכיר את הסלטים הטעימים שמגישים בבתי קפה, שמגיעים עם רוטב כזה בדיוק. כבר חסכנו איזה 30 שקל, חשבנו לעצמנו. הוויניגרט הדרים היה מוצלח אפילו יותר, והשאיר תחושה של טריות – כאילו סחטו פנימה פירות הדר טריים שנייה לפני ההגשה, ללא טעם הלוואי שמאפיין מוצרים מהסוג הזה בדרך כלל. רק הרוטב האחרון, ויניגרט פירות יער, היה ורדרד ופירותי מדי לטעמנו, קצת כמו מעדן.

שורה תחתונה: הבלסמי הרגיל וההדרים מעולים (5 כוכבים לכל אחד), הפירות יער פחות (2.5).
מחיר: 10.5-13 שקלים לבקבוק של 300 מ"ל.

אין תמונה
עוגיות יום הולדת. אתם מודעים לזה שהסוכריות האלה מגעילות, נכון?

עוגיות יום הולדת, לחמי

לא הצלחנו להגיע להחלטה לגבי העוגיות החדשות של לחמי, עם סוכריות היומולדת הצבעוניות. מדובר בעוגיות חמאה מוצלחות, באמת, עם ציפוי שוקולד חלק וטעים, אבל הסוכריות הצבעוניות, שפוזרו עליהן כדי להוסיף נופך מסיבתי, קצת גורעות מאיכותן. אין מה לעשות, הסוכריות האלה הן אמנם חובה בכל עוגת יומולדת שמכבדת את עצמה, אבל מכאן ועד להיות ראויות למאכל המרחק רב. אז בלחמי הקריבו קצת את הטעם, אלמנט שמאוד מוקפד אצלם בדרך כלל, לטובת הצורה, ואנחנו המשכנו לנשנש ולתהות בינינו לבינינו עד כמה ההקרבה הזו חמורה. עד שבאו הילדים, עטו על הקופסה והביאו אותנו להחלטה שוואללה, כנראה זה לא כל כך נורא.

שורה תחתונה: יציאה נחמדה לאללה. הסוכריות קצת מקלקלות את הטעם, אבל אפשר לעמוד בזה. 3.5 כוכבים.
מחיר: 16.90-19.90 שקלים לקופסה של 200 גרם.

אין תמונה
ברבריא. חטיף בריאות בריא? סנסציה!

BARBARY: חטיפים טבעיים, טבעית מוצרים מן הטבע

כל כך התרגלנו לשמוע שחטיפי בריאות הם לא באמת בריאים, שאפילו בחטיף החדש של ברבריא חשדנו כשהונח על שולחננו. אבל אז טעמנו אותם, ומיד הרגשנו שהפעם זה משהו אחר. אז לא, הם לא 100 אחוז פירות ואגוזים, אלא רק 70, וחיטוט ברשימת המרכיבים מגלה שיש בה גם סוכר חום וגלוקוזה – אבל ההרגשה היא כמו לאכול פירות יבשים, ולא תערובת ממותקת מאוד של שיבולת שועל. יש ארבעה טעמים בסדרה: תמרים עם אגוזי מלך ושומשום מלא, שזיפים עם אוכמניות וקוקוס, קשיו, אגוזי מלך חמוציות וסילאן (שלושתם מתאימים גם לטבעונים) ואגוזי מלך, שקדים, צימוקים ודבש. כולם לא מאוד מתוקים, לא מאוד מפנקים, אבל בהחלט עושים טוב כשהחשק למשהו קטן ומתוק זוקף ראש.

שורה תחתונה: חטיף בריאות שהוא אשכרה בריא. 4 כוכבים.
מחיר: כ-5.90 שקלים ליחידה, 19.90 למארז של 4 יחידות.

הצרכנייה: קונפיטורה לייט, יד מרדכי (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
יד מרדכי לייט. בדיוק כמו שצריך | צילום: דן לב, יחסי ציבור

קונפיטורות לייט, יד מרדכי

הקונפיטורות החדשות של יד מרדכי הן לא יומרניות, ואנחנו אוהבים את זה. יש בהן 45 אחוז פחות קלוריות ואין סוכר לבן – ושתי העובדות האלה לא פוגמות כהוא זה בטעמן. הן מתוקות במידה (שזה בהחלט מתוקות, רק לא באופן מחליא), והן טעימות ממש, על כל שלושת טעמיהן: תות שדה, משמש ודומדמניות שזיף. אהבנו.

שורה תחתונה: מצוינות. 5 כוכבים.
מחיר: שקלים לצנצנת של 230 גרם.

אין תמונה
ופלני ענבים. היה יכול להיות הרבה יותר גרוע

וופלני, כרמית

כהנחת בסיס, ופלים במילוי פירות נשמעים לנו נורא, אפילו יותר מהבפלימון הידוע לשמצה. רצו האנשים במפעל כרמית לרענן קצת את שורות הוופלים הבנאליים ואמרו לעצמם – למה שלא נמלא את הוופלים שלנו במלון, ענבים או בננה? טעמנו בחשש את שני הטעמים שקיבלנו, ענבים ובננה, ותשמעו – זה ממש לא רע. וופלני הענבים מזכירים קצת קרטיב והבננה מזכירים את ממתק הבננית הוותיק, ובכל זאת, הם הצליחו להתחבב אפילו על חובבי שוקולד קשים כמונו. לא נגיד שאלו הוופלים הכי טעימים שאכלנו בחיינו, אבל ציפינו למפלה וקיבלנו הפתעה נעימה. נסייג ונגיד שחלק מחברינו לעבודה הזדעזעו מהטעמים החדשים ולא היו מוכנים אפילו לנסות אותם שוב.

בשורה התחתונה: לילדים ולמבוגרים הרפתקנים. 3.5 כוכבים.

מחיר: כ-7.90 שקלים.

הצרכנייה: גלידת סמארטיס של נסטלההצרכנייה: בפלה ענק (צילום: סטודיו אוי,  יחסי ציבור )
בפלה ענקית. היה יכול להיות הרבה יותר טוב | צילום: סטודיו אוי, יחסי ציבור

בפלה ענקית, עלית

לפני שנגיע לעיקר, נרצה לנצל את הבמה הזאת להתרעמות על השרשת המילה "בפלה" בשפה העברית. עכשיו, משפרקנו את אשר על לבנו, נוכל להגיד שאולי הבפלה הענקית של עלית נשמעה כמו רעיון לא רע על הנייר, אבל בפועל היא ממש לא משהו. כדי לא להיות בהמות ולנגוס בה ישירות, צריך לשבור אותה לחתיכות - שזה כבר לא אסתטי. ובנוגע לטעם, מה נגיד - אכלנו כבר וופלים טעימים יותר. הבפלה הענקית לא דומה בטעמה בכלל לוופלים האלגנטיים והקטנים, וציפוי השוקולד מרגיש לא איכותי.

בשורה התחתונה: מוגזם וקשה לאכילה. 2 כוכבים.

מחיר: כ-12.90 שקלים.

אין תמונה
שוקולטה וסחלב של יטבתה. משמחים את החורף

סחלב חם ושוקולטה, יטבתה

בישראל אין ממש תרבות של משקאות חמים, למעט קפה ואולי לפעמים תה. החורף הישראלי, בניגוד למקבילו האירופי או האמריקאי, לא מאוד קר וסוער, ולא מזמן סיטואציות שבהן צריך לברוח לבית קפה או לתוך בית, לשתות משהו מתוק וחם ולהתחמם מבפנים. למרות נתוני הפתיחה האלו הוציאו ביטבתה מהדורות מיוחדות לחורף של משקה סחלב חם ושל שוקולטה, שאמורים להיות פינוק חם ומתוק לימים קרים.

הטעם של הסחלב החזיר אותנו כמה שנים אחורה, והיה נעים וטוב. גם השוקולטה הייתה מוצלחת מאוד – סמיכה, מתוקה ושוקולדית כמו שצריך. אגב, את שני המשקאות טעמנו גם בצורתם הקרה, שהייתה מוצלחת לא פחות. 

בשורה התחתונה: אכן פינוק מתוק וחם לחורף. 4 כוכבים.

מחיר: 11.20 שקלים.

>> והנה המוצרים שבדקנו בפעם הקודמת