רוטב חרדל דיז'ון ודבש של Ken's Steak House
מאז שגיליתי שרטבים לסלט הם שליח של השטן, לפחות עבור מי שמנסה לעשות דיאטה, החלטתי להתמקד בלימון ומלח עבור הירקות שלי, ואפילו התרגלתי לטעם מבלי להתמרמר יותר מדי. עד שהגישו לידיי את הרטבים החדשים של "מאכלי עולם" מבית Ken's, וההתמכרות הישנה פרצה שוב. רוטב החרדל דיז'ון ודבש, השילוב אהוב נפשי, התגלה כטעים רצח, מוצלח וקולע בול. כמו אהבה ישנה. האיזון בין החרדל לדבש נפלא והטעם מדגדג בגרון בנועם. את הרטבים האחרים בסדרה פחות אהבתי – אבל חייבים לומר לזכותם שהאריזות נותנות תחושה אותנטית של מסעדת בשרים אמריקאית, וזה תמיד עושה תיאבון.
מחיר: 15 שקל לבקבוק.
שורה תחתונה: יופי של רוטב, לסלט, סנדוויצ'ים, תבשילי עוף ונקניקיות.
ממרח ארטישוק של אוליביה
נטיית הלב שלנו היא לפקפק בסלטים קנויים שאפשר להכין בבית, בלי הרבה מאמץ ובלי תוספות בלתי מזוהות. ממרח ארטישוק אינו נמנה עם הקבוצה הזאת, ולכן שמחנו לפגוש בו בסופר.
מרחנו את האוליביה החדש על טוסט, ואז על עוד אחד, ועוד אחד, ועוד. כן כן, זה היה ממש טעים, למרות מליחות טיפה מוגזמת ומרקם קצת משונה (טוב נו, ארטישוק). את שני הממרחים האחרים בסדרה פחות אהבנו (ממרח הפלפלים ממש לא היה לטעמנו, וממרח הפטריות-בצל מטוגן היה רק נחמד) – אבל הארטישוק? יופי של יציאה.
מחיר: 13-16 שקל.
שורה תחתונה: טעים לאללה סתם ככה, על טוסט.
טחינה מתובלת של אלואדי
יש אנשים שנשבעים בטחינה יונה, אחרים חולים על הנסיך דווקא, ולאחרונה גם לטחינה המלאה של בראכה קם מועדון מעריצים לא קטן. על הטחינה של אלואדי טרם יצא לנו לשמוע, עד שהוציאו את המוצר החדש והלכאורה בלתי נחוץ – טחינה מתובלת.
כשמסתכלים על האלואדי הזו בגרסתה הגולמית רואים בה ירוקים קטנטנים, מהסוג שנתקע בין השיניים וגורם למפחי נפש, ולפעמים גם נדבק ללשון ועושה תחושה של פיכס. לפני שאתם נגעלים – דעו לכם שבמבחן האמיתי שערכנו לטחינה לא קרה אף אחד מהדברים המזעזעים האלה, ונחשפנו לטחינה טעימה מאוד, שתובלה בשום שכל וברגישות (אגב, באלואדי בכלל מתגאים במכסה של הטחינה, שנסגר בהברגה וחוסך בלגן. טוב, זה באמת נחמד).
מחיר: 11-13 שקל לאריזת חצי קילו.
שורה תחתונה: טעימה ובלתי אגרסיבית.
* * * * *
+ אהבנו: בלינצ'ס תפוחי עץ של רוזי'ס. מה לעשות, אנחנו אוהבים את המוצרים של הרוזי הזאת, אפילו שמבחינה קלורית האהבה הזו עולה לנו ביוקר.
++ אהבנו לאללה: מעדן הגולן חזר! ותודה לשטראוס שהשיבו לחיים את מעדן השוקולד הכי טעים שהיה פה.