מאפי קלצונה של דומינו'ס פיצה
רשת דומינו'ס פיצה השיקה סדרת מאפי קלצונה איטלקיים. אנחנו שמענו איטליה ומאפה וביקשנו יפה את כל הסדרה. 12 דקות מאוחר יותר, היא צלצלה לנו בדלת. הסדרה הריחה נפלא. לא היה ברור מה העפיל על מה: ריחו של הקלצונה היווני (מוצרלה, בולגרית, זיתים שחורים), של הקלצונה בולונז (בקר טחון, בצל מטוגן, זיתים שחורים) או של קלצונה שלוש הגבינות (מוצרלה, גבינות, פרמז'ן).
לקח לנו דקה לפתוח את האריזות, כשלפתע אלומת אור ומזמור של כנסייה נשמע בחדר: שלושה בצקים מפוארים בצורת חצי סהר, שמנמנים ופריכים. חלומה הסודי של כל בחורה.
מודה ומתוודה: אין כמו פחמימות. תביאו לי אותן יבשות, מפוררות ובטעם של נעל, אני אעריך אותן. הפעם הן הוגשו חמות, מריחות נפלא ובמילוי מעניין. תחילה נאמר שהבצק, בכל הקלצונות, היה פריך וקריספי במידה הראויה. כעת נדרג את המילוי בסדר עולה: הקלצונה בולונז חביב. משהו בבקר הטחון עשה לי את זה קצת פחות והרגיש מיותר – כי אם כבר בקר טחון, אז לא בתוך מאפה. הקלצונה היווני היה נפלא, גבינה מלוחה במידה ודי והותר זיתים שחורים. אך הגרנד פינאלה של שלוש הגבינות שבה את לבי. מלוח, עשיר וסמיך. כמו שגבינה צריכה להיות.
מחיר: 25.90 שקל ופתיחת כפתור בג'ינס.
קובה למרק
השושלת הפולנית שלי דנה אותי לכך שקובה, שאת טעמו אני מחבבת מאוד, הוא כנראה מאכל שלעולם לא אדע להכין, ולא משנה באיזו וריאציה מדובר. הקובה הקפוא של "חמים וטעים" הוא פתרון מצוין לכאלו שכמותי – אבל את מביני הדבר הוא לא משכנע, מסתבר. משהו במרקם המילוי נוזלי מדי, אם כי הוא טעים ומתובל בעדינות.
היתרון הברור בקובה הזה שהוא מיועד למרק ביתי, ומי שיודע להכין מרק טעים, הקובה יסתדר בו נהדר. מי שיסתמך על המתכון שכתוב על האריזה (כמוני) יגלה שההכנה לוקחת כפול זמן ממה שכתוב, ושאולי מילה או שתיים לגבי כמות המים היו עוזרות.
השורה התחתונה, אחרי קצת ניסוי וטעייה, היא שגם "פרידמנים" יכולים ליהנות מקערת מרק קובה אדום תוצרת בית (טוב נו, חצי) בערב חורפי וקריר, אבל אם אתם מזמינים את החברים העיראקים שלכם לארוחת ערב – אל תכניסו אותו לתפריט.
מחיר: 30-33 שקל.
סוכריות אורגניות
נכון, סוכריות זה לא אוכל – אבל זאת ממש לא סיבה להתייחס אליהן לא יפה, לזלזל באיכויותיהן המשתנות ולמנוע מהן הערכה שמגיעה להן בדין.
זאת ההקדמה. הסיפור עצמו הוא סיפורן של הסוכריות האורגניות החדשות מביתGood For Me, המתמחה במוצרים בריאותיים. מותר הסוכריות האלה מסוכריות גומי רגילות הוא שהן עשויות ממרכיבים טבעיים בלבד, ללא צבעי מאכל מלאכותיים וללא ג'לטין. על פניו לא נשמע הברקה – כמה רכיבים כבר יש בסוכריות, שאנחנו אמורים להתעניין אם הם טבעיים או לא? אז נכון, זה לא ממש מעניין אותנו – אבל העובדה היא שהסוכריות החדשות פשוט מעולות. הן לא מתוקות מדי, הן לא נדבקות לשיניים (בחיי!) והן נטולות אותו מרקם מעצבן של חלק מבנות מינן, שיותר מזכיר מסטיק ישן ובלתי בליע. בקיצור: סוכריות גומי כמו שסוכריות גומי צריכות להיות. והבונוס? אפשר ללעוס אותן בכיף, בלי לחשוב על עצמות החיות שאולי מסתתרות בפנים.
אגב, יש שלושה סוגים: מיקס פירות, דובונים וכוכבים חמוצים-מתוקים.
מחיר: 13 שקל לחבילה של 100 גרם.