שוקולד השחר הוותיק מצליח לשמור כבר כמה עשורים על מעמדו כאחד הטעמים הישראליים הכי מובהקים שיש. בין שתי פרוסות לחם, בתוך פיתה, בכפית או בתור מילוי לעוגה – מדובר בקלאסיקה עם מקום של כבוד לצד להיטים כמו במבה וביסלי, רק במתוק.
פעם בכמה זמן החבר'ה במפעל "השחר העולה" מחדשים לנו עם שלל שינויים וגרסאות, וכל מי שעוקב אחרי המותג כבר יודע שזאת גם לא הפעם הראשונה שבה הם משווקים ממרח עם אגוזי לוז וזו גם לא הפעם הראשונה שיוצאת לשוקולד השחר גרסת פרווה (ובעצם - טבעונית).
אם כך, מדובר בממרח טבעוני מאגוזי לוז וקקאו. אי אפשר שלא להשוות לנוטלה, אז אם כבר השווינו, נציין שבממרח האגוזים של השחר אחוז אגוזי הלוז קצת גבוה יותר (15.5% מול 13%). הקופסה מגיעה במשקל סטנדרטי של 350 גרם ונמכרת ב-12.90-13.90 שקלים ברשתות השיווק והחנויות.
אז נתחיל במרקם: הממרח החדש היה לנו קצת נוזלי וגרגירי מדי. נכון, ללקק מהאצבעות ממרח שוקולד זה חלק מהחוויה, אבל היה עדיף מרקם סמיך וחלק יותר. הריח שעולה מהקופסה מגרה, ויכול להיות שבמבחן הריח לא היינו מזהים באיזה מותג מדובר. הטעם עצמו פחות מתוק ממה שקיווינו לו, ואחרי האכילה נותרה אצלנו מרירות מסוימת וטעם לוואי שמקורו באגוזים.
בשורה התחתונה, אולי עבור טבעונים או מי שנמנעים מצריכת מוצרים חלביים מדובר בבשורה מרגשת, אבל עבורנו – נעדיף להישאר עם ממרח השוקולד הקלאסי המנצח של השחר העולה, וכשנרצה ממרח אגוזי יותר, נלך כנראה על הגרסה החלבית המוכרת.