חלב מלא בטעם של פעם
כל כך אנחנו אוהבים טעם של פעם. הרי פעם הכל היה יותר טעים, יותר עדין, יותר ככה "עם נוכחות". אז תנובה פונה ללב המתגעגע שלנו ומוציאה מהדורה (מוגבלת בינתיים) של חלב בטעם של פעם, עם ציור של חלבן והכל. הקופסה מרגשת, העיצוב הרטרואי מקסים, וגם התחושה היא שמדובר בחלב מלא וטוב יותר מזה שאנחנו רגילים בו.
זאת התחושה. בתכלס, דומה שההבדל העיקרי בין החלב החדש ל-3 אחוז הרגיל הוא באחוזי השומן – ב"בטעם של פעם" יש 3.5-3.8 אחוז שומן (כן כן, אחוזי שומן לא אחידים, כמו שהיה פעם). אבל מה זה משנה, הרי העיקר זה התחושה.
שורה תחתונה: לא שונה בהרבה מהרגיל, אבל מעורר יופי של נוסטלגיה.
מחיר: 5.90 שקלים לליטר.
עוגת תפוח עץ פירורים של לחמי
קונדיטוריית לחמי השיקה קטגוריה חדשה של עוגות בחושות בטעם ביתי, ואנחנו בלי להסס עטנו על התפוח-עץ-פירורים החדשה בסדרה. אם לקצר – לא רווינו נחת. בחושה מעולה היא באמת לא משימה בלתי אפשרית, והחדשה של לחמי לא עומדת בקריטריונים. טעם התפוח מורגש אך מעט, המרקם מאוד בלתי ביתי, ובעיקר – המתיקות קשה מנשוא. לא נקטול לגמרי, כי בכל זאת מדובר בליווי נחמד לקפה של אחרי הצהריים, אבל אין לנו ספק – בלחמי מסוגלים ליותר.
שורה תחתונה: בחושה סבירה ותו לא.
מחיר: 14.5 שקל.
נקטר תפוח צלול
לסיידר הגליל יש, איך לומר, פרסטיז', שאין למיצים אחרים. זה הרי לא מיץ, זה סיידר – וככזה אנחנו רוחשים לו כבוד והערכה עוד משחר נעורינו הפרוביניציאליים. כעת פוקד את המדפים סיידר בגרסה חדשה, שהדבר הכי מהפכני בה הוא שמדובר בבקבוק פלסטיק של ליטר וחצי.
אז הרבה אי אפשר לומר על המוצר החדש, ובכל זאת אנחנו מוצאים לנכון לשבח את אנשי סיידר הגליל, על שלא התפתו לעסקאות מפוקפקות והותירו את מיץ התפוחים שלהם צלול וטהור, מבלי לטמא אותו בתיבולי ציפורן-קינמון למיניהם. הקסם שבפשטות.
שורה תחתונה: אין מילה רעה.
מחיר: 9 שקלים לבקבוק ליטר וחצי.
סדרת רטבים על בסיס סילאן
לא תתפסו אותנו מעקמים אף על מוצרים שמהונדסים לעשות לנו את החיים קלים. ז'אנר ה"רק להוסיף עוף" לרוב תופס אותנו במצב רוח סובלני ומקבל, וגם סדרת הרטבים החדשים של משק לין, המבוססים על סילאן, נפלו על לב פתוח. אלא שבניגוד למוצרים מהז'אנר, פה לא אמרו לנו דבר בנושא ה"להוסיף" ולאן. רק ציינו בקצרנות על האריזה ש"מצוין כמרינדה לבשר, דגים וירקות", ורמזו שיאללה – תעשו עם זה מה שבא לכם. ובכן, זה כנראה המקום להודות שאלתורים לא תמיד יושבים עלינו בול, ונותרנו מעט מבולבלים, שלא לומר נאלצים לערוך ניסיונות במטבח ביתנו הזעיר.
3 טעמים בסדרה: סילאן גריל עם שום ודבש, סילאן על האש עם צ'ילי ודבש, וסילאן מוקפץ עם ג'ינג'ר ודבש. הראשון הלך לטובת מרינדה. נתחי חזה עוף הושרו בו משך לילה שלם, ואז נצלו על מחבת פסים. התוצאה: טעם מתקתק קלוש וגוון צהבהב חולני. עם השני החלטנו ללכת קצת יותר רחוק: אל שקית קוקי הושלכו כרעי עוף, תפוחי אדמה, בטטות ושאר ירקות, וגם בקבוק שלם של רוטב, כדי שלא ייצא לנו אנמי הפעם. זכינו למנה שחומה וטעימה, אבל מתוקה להחריד – הסילאן והדבש שולטים לחלוטין בטעם, ולכן זה לא מיועד לשונאי האוכל המתוק.
שורה תחתונה: קשה להתלהב. התוספות לסילאן כמעט לא מורגשות, והיעדר ההוראות מבאס.
מחיר: 20 שקל ל-320 גרם.