המוצרים המצטיינים:
בולגרית צאן למריחה וגבינת עזים למריחה, גד
אנחנו אוהבים את מה שקורה עם גד בחודשים האחרונים. אוהבים את היציאות שלהם, מתים על הריקוטה פרסקה שלהם (ולא מפספסים הזדמנות להזכיר את זה), מרוצים מהמוצרים שלהם באופן כללי. השבועות הזה שבו את לבנו שתי גבינות חדשות – ודווקא לא הגבינות הארד-קור (ע"ע קממבר), שפחות עשו לנו את זה, אלא הגבינות למריחה.
אז יש בולגרית צאן, שמכילה למרבה הצער 10 אחוז שומן ומשמחת את הכריך ברמות אחרות, ממש כמו בולגרית טובה, רק בממרח. ויש את גבינת העזים, 5 אחוז שומן, שפשוט מהווה חלופה מצוינת למתנגדי חלב הפרה למיניהם. הטעם עזי אבל לא בוטה, הכריך טעים, ואנחנו מרוצים.
מחיר: 18 שקל לאריזת 250 גרם לבולגרית, 16.5 לגבינת העזים.
תערובת להכנת עוגת גבינה, אסם
למרות שאוהבי אוכל אנחנו, ויודעים להעריך עבודת מטבח מאומצת, יש לנו פינה חמה בלב לערכות. כן, לבשל זה כיף, אבל לפעמים מגיע הזמן שרוצים רק לערבב, למזוג ולדחוף לתנור. בהנחה שהתוצאה ראויה, כמובן. אז התוצאה בערכה של אסם היא סבבה לגמרי לגמרי, יותר מכל ערכה אחרת שניסינו השנה. היא לא הכי פשוטה שיש – יש בה שתי שקיות, אחת לבצק ואחת לבלילה – אבל היא מספיק פשוטה בשביל להרגיש שדפקתם את המערכת, ומספיק טעימה בשביל לייצג אתכם על שולחן החג.
המחיר: 16-17 שקלים לשקית.
סלט פלפלים קלויים על האש עם יוגורט יווני, שטראוס
תקשיבו, יש פה סטארט אפ. מבחוץ זה נראה כמו עוד טחינה עם שקר-כלשהו או מאכל מנגלי אחר – אך לא. מדובר בשילוב נחמד עד מאוד של פלפל אדום קלוי ויוגורט לבן וצחור, והשילוב הזה ממש טוב. הפלפל מתקתק ושמנוני, היוגורט קריר וצח, וביחד פשוט כיף לנעוץ בהם שיניים (על פרוסה, אבל אפילו סתם בכפית). אז נכון, אם תקלו בעצמכם פלפלים, תקלפו ותשפכו עליהם יוגורט יתקבל מוצר דומה, אבל למי למען השם יש כוח. את החצילים והצזיקי באותה סדרה (אחלה טעמי השוק, קוראים לה) לא כל כך אהבנו, אבל הפלפל? סחתיין.
מחיר: 10-13 שקלים לאריזת 250 גרם.
גבינת נפוליאון עם פלפל שחור, תנובה
גבינות שמנת זה טעים. ממש טעים, והן אפילו לא צריכות להיות תוצרת חוץ בשביל זה. אנחנו חיים לגמרי טוב עם הנפוליאון הישראלית והוותיקה שלנו, ועכשיו חיים איתה אפילו טוב יותר – בזכות הטעם החדש והכיפי. נכון, גבינת שמנת עם פלפל שחור היא פשוט גבינת שמנת עם פלפל שחור, כלומר, חידוש גדול או בשורה מהפכנית אין כאן, אבל מה – מדובר בגבינה פשוט טעימה. הפלפל הגרוס מוסיף לה שפיץ, וזה בדיוק מה שצריך בשביל לחתוך פרוסה נוספת ולמרוח גם עליה שכבה נדיבה פלוס. הוסיפו, הוסיפו אחת כזו למגש הגבינות שלכם.
מחיר: 13 שקלים.
סדרת לחמי שאור ולחמים אותנטיים, גדרון
תמיד כיף למצוא בסופר (במקרה זה שופרסל) לחמים כמו שיפון בלגי או שאור עם עגבניות מיובשות. נכון, יש בהם משפרי אפייה – מצרך שלא תיתקלו בו במאפיות בוטיק אמיתיות – אבל הלחם טעים, המחיר סביר לגמרי, והשיק מספיק גורמה בשביל לתפוס מקום של כבוד על שולחן החג. אנחנו בעד כאלה.
המחיר: 15 שקלים לכיכר.
עוד ראויים לציון:
פסטות בצורות מיוחדות, ברילה. אין שום דבר מיוחד בסדרת La Collezione של ברילה, למעט הגיוון – ואנחנו אוהבים גיוון. תמצאו שם דפי לזניה ירוקים (כלומר עם תרד), מפלדינה, שהיא פסטה בצורת סרט ארוך עם קצוות מסולסלים, וקזרצ'ה, שנראית כמו מעין קנה שספק עוטף ספק מחבק גבעול דמיוני. 14-25 שקל לחבילה.
קממבר עזים, גד. חובבי הגבינות שטעמו מאוד נהנו מהקממבר של גד, וטענו שהיא מעודנת עד מאוד, על גבול היותר מדי, אך בהחלט ראויה להופיע על פלטת הגבינות השנתית.
יוגורט עזים בטעם עוגת גבינה, משק צוריאל. אחד היותר טעימים ומיוחדים שטעמנו. 2.7 אחוזי השומן מבטיחים סמיכות נעימה, הטעם כיפי, והחוויה כולה אמנם שונה מאכילת עוגה של אמת, אבל לא בהמון. הבאסה היא המחיר: 6 שקלים לגביע.
יוגורט לבן עם נגיעות פרי, דנונה. רעיון מבריק – קצת כמו מים בטעמים, רק ביוגורט. הבעיה היא שנכון לרגע זה, הביצוע לא מספיק טוב. 2.85 שקלים לגביע.
שמנת 9 אחוז שומן בטעם וניל. גיוון חמוד לאללה בשמנת הרגילה, בעיקר לילדים, אבל לא רק. 2.90 לגביע.
עמק דק, תנובה. כשזוללים פיתה עם גבינה צהובה, בדרך כלל שמים בה פרוסת גבינה אחת, בלי למדוד את העובי. העמק הפרוס דק של תנובה מאפשר לכם להשמין מהפיתה הזו קצת פחות. אשר לניירות המפרידים בין הפרוסות – תשאירו אותם שם. הטרנד של גבינות צהובות בלתי ניתנות להפרדה צריך לעבור מן העולם.