מו – מעדן שוקולד עם קצפת
נו באמת, הרי מה זה מעדן שוקולד עם קצפת אם לא מילקי? אז זהו, שמילקי כבר לא לבד על המדף הזה, ואנחנו מברכים על כך נמרצות.
ה"מו" (שם חינני, אם כי לא בלתי דבילי) של טרה מבטיח לתת למתחרה פייט נאה, והאמת – אם בוחנים אותו על פי מראה עיניים, הוא גם מצליח. לא יודעים מה אתכם, הידיים שלנו נמשכות לפרה החביבה הזאת הרבה יותר בקלות.
הבעיה היא שלא מראה העיניים הוא הקובע, ומבחינת טעם יש ל"מו" עוד דרך לעבור. הוא טעים, לא נגיד שלא, וכיפי מול הטלוויזיה, גם כשמערבבים את שתי השכבות וגם כשאוכלים אותן אחת אחת – אבל מה לעשות שהמילקי עדיין מוביל. משהו בכבדות היתרה של ה"מו" משאיר אותו – עדיין – במקום השני.
שורה תחתונה: טעים, טעון שיפור.
מחיר: 2.85 שקלים לשוקולד-קצפת, 4.20 לשוקולד-קצפת עם תוספות (פצפוצי שוקולד, כאלה).
רוטב שום וצ'ילי של קנור
מי שהחזיק פעם תרווד בידיו יודע שלהכין עוף עם תפוחי אדמה בתנור זה לא סיפור גדול. איכשהו, זה לא מפריע לתעשיית הרטבים המוכנים לעוף לשגשג עם מיני מוצרים, האחרון שבהם הוא זה של קנור, בטעם שום וצ'ילי בחריפות מעודנת.
יש לנו כל מיני דברים להגיד על הרוטב הזה: מצד אחד, הוא טעים לאללה. אחרי הכל, הוא משלב בין רוטב התיבול הנמכר ביותר (צ'ילי מתוק) לבין בסיס הבישול הנפוץ ביותר – שום, והשילוב שלהם בהחלט עובד. מצד שני, בשביל להוסיף לעוף שלנו רוטב צ'ילי מתוק – מהרטבים האלה שהכל טעים איתם – אנחנו לא באמת צריכים את קנור.
את הכף הכריעה בסופו של דבר הקלות הבלתי תיאמן של ההכנה: רק מוסיפים עוף ומכניסים לתנור, סיר או מחבת. נו טוב, קנינו.
שורה תחתונה: פתרון נחמד לזמנים לחוצים.
מחיר: 11.50 שקל לצנצנת.
זיתים סורים של סבא חביב
מכירים את סבא חביב? לא מדובר בדמות משפחתית חייכנית ורעועת שיניים, כי אם בבית בד בקיבוץ פרוד שבגליל. מלבד שמני זית טובים, משווקים בסבא חביב גם זיתים (ומוצרים שנגזרים מהם), ואנחנו טעמנו את אלה הסורים, מה שנקרא - דפוקים.
צנצנת הזיתים הענקית של סבא חביב התקבלה אצלנו בשמחה. איכשהו, רק כשיש לך זיתים במקרר אתה מבין איזו תוספת מקסימה זו לקולינריה הביתית. הזיתים הסורים החדשים התגלו כטעימים מאוד, עשירים ונעימים, על אף היחס גלעין-בשר, שבמקרה שלהם נוטה לטובת הגלעין. אבל הכיף האמיתי עם הזיתים האלה הוא שהם נכבשו בכבישה ביתית, כזאת עם מי מלח, לימון ותבלינים – ואפס חומרים משמרים. להשיג ברשת עדן טבע מרקט,דרך היין, לגעת באוכל, ניצת הדובדבן,טיב טעם ועוד.
שורה תחתונה: כיף שיש צנצנת כזו במקרר.
מחיר: 25 שקל ל-800 גרם.
גבינת עמק 15 אחוז שומן
אנחנו קליינטים קבועים של גבינה צהובה. לא אחת, בצוק העתים, אנחנו מקמבנים לנו ארוחת צהריים של טוסט מאולתר – רק לחם וגבנ"צ – ובדרך כלל זה מספק אותנו לכמה שעות. הבעיה היא שגבינה צהובה היא חתיכת דבר שמן – בין 22 ל-28 אחוז שומן – ובהתאם משמין בטירוף. ניסינו את גרסאות ה-5 וה-9 אחוז של עמק, אבל חזרנו ממורמרים, כראוי לאנשים שלקחו את הגבינתיות מהגבינה שלהם.
לכן מה שמחנו למצוא את העמק החדשה הזו, עם 15 אחוזי השומן. נכון, 15 זה די הרבה, אבל זה עדיין הרבה פחות מ-28, ואם זה מה שיחזיר לטוסטים שלנו את הטעם והמרקם שאנחנו מתגעגעים אליהם – נסתפק בזה. לצערנו זה לא קרה. ה-15 אחוז אמנם טובה ועשירה יותר מן ה-9, ובטח מה-5, אבל בעיית המרקם שלה עדיין חמורה, והיא עדיין מעט פלסטיקית ונותנת תחושה של לא-הדבר-האמיתי.
שורה תחתונה: בטוסט זה בסדר, בנטורל – לא משהו.
מחיר: 16.50 שקלים לאריזת 200 גרם.