סירופ בטעם פירות יער, אפיכל

הסירופ החדש של אפיכל לא מתאים למי שאוכלים את הפנקייק שלהם רק עם מייפל אמיתי. עשו טובה ואם אתם משתייכים לקבוצה הזאת אפילו אל תנסו. למי שאוכלים פנקייקים עם סירופ מייפל של אפיכל (או אחת המתחרות), לעומת זאת, המוצר הזה יכול לספק הנאה רבה. הקשר שלו לפירות יער הוא מקרי בהחלט, אפילו אסוציאטיבי, ויותר מזה הוא מזכיר במבה אדומה, אבל תקשיבו, זה טעים.

שורה תחתונה: לא לגבוהי מצח, כן לאחרים. 3.5 כוכבים.

מחיר: 12-20 שקלים.

סירופ בטעם פירות יער, אפיכל (צילום: סטודיו 0304)
סירופ בטעם פירות יער, אפיכל | צילום: סטודיו 0304

בשר של חוות וקסמן

חוות וקסמן היא מקום שאנחנו אוהבים לפרגן לו מכמה סיבות, ובראשן העובדה שהם פועלים בשיטת נוז טו טייל, כלומר מנצלים את כל חלקי החיה – מהאף ועד הזנב – באופן שמונע בזבוז מיותר ומשקף הערכה לחיים של בעל החיים, גם אם הוא מסיים את דרכו בצלחת. המכירה היא בקיטים לפי נתחים, וגם לפי נתחים בודדים שנותרו לאחר מכירת הקיטים. הסיבה השנייה היא שהפרות והעגלים שלהם לא מקבלים הורמונים ותוספי גדילה, וניזונים לבחירתם מעשב וחציר שהם מגדלים. בעבר עפנו כאן על ההמבורגרים שלהם, והפעם ניסינו את הסטייקים – פריים ריב וסינטה – שנשלחו אלינו הכי טריים שאי פעם ראינו סטייקים.

בשביל לתת לבשר של חוות וקסמן את הכבוד שמגיע לו הכנו את הסטייקים בדיוק כפי שהורו לנו: ראשית בצלייה בחום נמוך בתנור עד לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות לאנטרקוט ו-50 לסינטה, ואז מנוחה קצרה וצלייה במחבת לוהטת. בלי קשר לבשר עצמו, אנחנו עומדים לאמץ את השיטה הזו, שמנפקת בשר רגוע ונפלא, אחיד לגמרי מבפנים ומקורמל יפה מבחוץ. התוצאה באופן לא מפתיע הייתה נהדרת. בשר שהוא גם טעים מאוד, גם נכון מרקמית – כל נתח ומה שמצפים ממנו - וגם פשוט מרגיש נכון, אפילו לאוכלי הבשר בעלי המצפון (ויש הרבה כאלה).

משק וקסמן מקיימים שליחויות בכל שבוע לכל רחבי הארץ. אפשר להזמין מהם בשר טרי (סטייקים ונתחי פרימיום), איברים פנימיים וגם בשר טחון קפוא, המבורגר, קבבים ונקניקיות 100% בשר.

להזמנות

סטייק. משק וקסמן (צילום: מור וקסמן)
סטייק. משק וקסמן | צילום: מור וקסמן

CHIPS Hand Cooked Style, אסם

אסם מרחיבה את סדרת Chips שלה עם צ'יפס שמתיימר לדמות שיטת הכנה מסורתית ביתית וחיתוך עבה יותר של תפוחי האדמה. 60 אלף יחידות של המוצר יוצרו, והוא ישווק לתקופה מוגבלת בלבד. שלל הטועמים שניסו את הצ'יפס החדש לא חזרו נרגשים במיוחד, אבל כן דיווחו שהצ'יפס אומנם פריך וממכר יותר, אבל גם יותר שמנוני. האם היו מזהים בטעימה עיוורת שלא מדובר בצ'יפס הרגיל? כנראה שלא.

שורה תחתונה: לא מספיק מרגש. 3 כוכבים.

מחיר: 11-14 שקלים ל-100 גרם.

CHIPS Hand Cooked Style, אסם (צילום: יחסי ציבור)
CHIPS Hand Cooked Style, אסם | צילום: יחסי ציבור

חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר, סקיפי

 המחשבה המיידית שלנו אחרי שטעמנו את הסקיפי החדשה, ללא תוספת סוכר, היא למה לכל הרוחות מוסיפים לחמאות בוטנים סוכר מלכתחילה. היעדר הסוכר לא פגע כהוא זה במרקם או בטעם של חמאת הבוטנים, ולכן אין לנו אלא לברך בלב שלם על היעדרו.

שורה תחתונה: למה לא כולם ככה? 5 כוכבים.

מחיר: 16-30 שקלים ל-340 גרם.

חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר, סקיפי (צילום: יחסי ציבור)
חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר, סקיפי | צילום: יחסי ציבור

מים בטעם תפוח פירות יער, נביעות

רוב סוגי המים בטעמים שאנחנו מכירים לא טעימים לנו, או לכל הפחות משאירים לנו בגרון צריבה של מתיקות עזה מדי, אפילו שאינם מתוקים. משהו בסינתטיות של תמציות הטעם פשוט לא בא לנו טוב. הנביעות החדש לא לוקה בבעיה הזו, ולכן הוא ראוי לציון.

שורה תחתונה: יותר טוב מאחרים. 4.5 כוכבים.

מחיר: 6-11 שקלים לחצי ליטר.

מים בטעם תפוח פירות יער, נביעות (צילום: יחסי ציבור)
מים בטעם תפוח פירות יער, נביעות | צילום: יחסי ציבור

נאגטס אמנון בציפוי טמפורה, תנובה

תנובה השיקה חטיפי דג אמנון קפואים בציפוי טמפורה, שלקרוא להם נאגטס זה עוול כי הם עשויים מחתיכות דג שלמות ולא מתערובת טחונה ומעובדת עם השד יודע מה. הנגיסים דורשים חימום בתנור, ובהחלט מתאימים לארוחת ערב משפחתית, ואפילו אחת טעימה. רק שתי הערות: 1. הנגיסים די חיוורים ונדרש להם זמן ארוך בהרבה מהמבוקש לקבל צבע מעורר תיאבון. היה נחמד אם בטיגון המקדים היו נותנים להם עוד דקה וחצי. ו-2. גם קצת מלח היה יכול לעזור. עם מטבלים מדובר במוצר מצוין, בלעדיהם הוא מעט תפל.

שורה תחתונה: יש מה לתקן, אבל אחלה מוצר. 4 כוכבים.  

מחיר: 27.50-44.90 שקלים ל-450 גרם.

נאגטס אמנון בציפוי טמפורה, תנובה (צילום: יחסי ציבור)
נאגטס אמנון בציפוי טמפורה, תנובה | צילום: יחסי ציבור

אינסלטיסימה - ארוחות מבוססות טונה של ריו מארה

אנחנו אוהבים פתרונות מהירים, בטח בכל הקשור למזון, ולא תמיד יש לנו זמן להרים סיר או לקפוץ לקנות שווארמה. אז מה עושים כשרעבים ממש? תנו לנו איזה קופסה שרק צריך לפתוח ובתוכה ארוחונת שתספק אותנו ואנחנו בעננים. זה פחות או יותר הרעיון של ריו מארה, המותג האיטלקי שמבטיח טונה פרימיום ביום יום - ועכשיו לוקח את אותה טונה, מכניס אותה לקופסת המתכת המוכרת, אבל הפעם משלב אותה עם קוסקוס, שעועית, ירקות גינה ועוד שלל הפתעות.

התארגנו על לחם שחור, קצת שמן זית ופלפל חריף (אפשר גם טחינה), פתחנו את הקופסה, הבאנו צלחת, סידרנו הכל יפה וזללנו. אז נכון שזה לא שווארמה לוהטת או קוסקוס חם של שלישי - אבל כפתרון מהיר זה עובד נהדר. הטעמים? ארוחה מקסיקנית (שעועית אדומה ועוד), ירקות גינה, אורז וירקות וקוסקוס עם ירקות. מתאים לבית, למשרד, לטיסת קונקשן ולכל מקום שבו לא ינעצו בכם מבטים על ריח הדגים המשומרים.    

אינסלטיסימה - ארוחות מבוססות טונה של ריו מארה (צילום: יחסי ציבור)
אינסלטיסימה - ארוחות מבוססות טונה של ריו מארה | צילום: יחסי ציבור



בשורה התחתונה: פתרון מהיר ולא רע בכלל לרגעים שאין זמן לכלום. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 16.90-19.90 שקלים ל-160 גרם.