פסטה הלו קיטי, אסם
הראו לנו ילדה אחת שאינה מתלהבת מהלו קיטי, ונודה שהעולם טוב יותר ממה שחשבנו. אין, פשוט אין אחת שמצליחה להימלט מהטרנד הוורוד הזה, ואם כבר יש מי שאינה נוהה אחר קיטי – זה רק כי היא עסוקה מדי בנהירה אחר תותית. מהבחינה הזו, טוב מאוד עשו באסם שיצאו עם מהדורת פסטה בצורות הלו קיטי (פרח, פפיון, תפוח וקיטי עצמה). הורים לבנות יוכלו להפיק הרבה תועלת מהמוצר הזה – בהנחה שהבנות שלהם הן אכלניות בעייתיות (כמו רוב הילדים, בואו נודה בזה). הבעיה היחידה היא שפסטה היא בערך המאכל היחיד שרוב הילדים מוכנים לקלוט תמיד, אז אם כבר להפוך משהו למושך לילדים – לא יכולתם ללכת על ברוקולי?
שורה תחתונה: חמוד לאללה. 4 כוכבים (ויש גם פתיתים בצורת פפיונים).
מחיר: 5.5-6.5 שקלים לאריזת 350 גרם.
>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם
צ'אבי האבי, בן אנד ג'ריס
לפני 3 שנים נפל דבר בקרב חובבי הגלידות המלוחות-מתוקות בארץ: מלאי הצ'אבי האבי, שהגיע לארץ כחלק ממהדורה מיוחדת, נגמר וירד מהמדפים. חובבי הגלידה קוננו על לכתו של הטעם האהוב והרימו עצומה וירטואלית למען החזרתו לארץ. אחרי 3 שנים הלחץ סוף סוף נשא פרי, וצ'אבי האבי חזר להיות משווק בישראל.
אז מה יש לנו שם? גלידת וניל מאלט עם חתיכות בייגלה מצופות בשוקולד וחמאת בוטנים, בתוספת פאדג' וחמאת בוטנים. בקיצור כל מה שאנחנו אוהבים, דחוס בתוך אריזת גלידה. מופרך? אולי. פצצת קלוריות? בהחלט. אבל שווה כל ביס.
ונסכם בקריאה נרגשת לבן וגם לג'רי: מה עם סדרת הגלידות עם הליבות (core) שכולן מדברים עליהן? אותן גלידות עם ליבות פאדג'/קרמל/ריבת אוכמניות שעושות את הביס לכל כך הרבה יותר טעים? הביאו אותן לארץ!
שורה תחתונה: גם גלידת שמנת, גם בייגלה מצופה בשוקולד וגם חמאת בוטנים. אפשר לעבור לגור בפנים? 4.5 כוכבים.
מחיר מומלץ לצרכן: 25.90 לאריזת פיינט (475 מ"ל).
עוד באוכל טוב:
גלידת קרם ברולה, האגן דאז
ואם בגלידות לא מהעולם הזה עסקינן – הנה לכם עוד אחת. בשונה מהצ'אבי האבי, גלידת קרם הברולה של האגן דאז לא מתאימה לכל אחד, והילדים שניסו אותה הדפו את הקערה מעליהם. אבל המבוגרים, אוי כמה שהמבוגרים התענגו על המעדן הזה. בואו נגיד את זה ככה: מי שאוהב קרם ברולה יאהב גם את הגלידה הזו, שמזכירה את טעמו של קינוח האם במידה מרשימה. יש וניל, יש קרמל, ויש אפילו את העושר הזה, של קינוח שמבושל עם חלב וביצים. אז למה הילדים התנגדו? כנראה בגלל הצל המריר של הקרמל, אבל מי אנחנו שנתלונן.
שורה תחתונה: מצוינת, אבל רק למבוגרים. 4 כוכבים.
מחיר: 9.90 לגלידה אישית (100 מ"ל), 31.90 לגלידה משפחתית (473 מ"ל).
רוטב לפסטה, גארופלו
הבעיה העיקרית של רוטב לפסטה בצנצנת הוא התחרות. לא ברטבים אחרים מצנצנת, אלא ברוטב הטרי שאפשר להכין במחבת העמוקה. והטרי, מה לעשות, תמיד מנצח. באווירת החשדנות הטבעית הזו טעמנו את הרוטב החדש. החדשות הרעות: רוטב תוצרת בית עדיין מנצח. החדשות הטובות: לעומת הציפיות המוקדמות, המרקם והטעם של הרוטב של גארופלו היו טעימים למדי. טעימים מספיק בשביל שנשקול שימוש ברוטב ברגעים של עצלות בישולית. מבחינת הטעם, נראה שאין כאן ניסיון להתחנף לכלל הסועדים. הפלפלים שולטים ובשביל רוטב שמוכתר כ"עגבניות וירקות", טעמו של הבזיליקום היה בולט, לעתים עד כאב. ילדים שטעמו את הרוטב התקשו להתמודד בטעימה הראשונה עם שילוב הטעמים. מנגד, יום לאחר מכן הם טרפו את הפסטה עם הרוטב בהנאה מרובה.
השורה התחתונה: רוטב לא רע בכלל, שלא יטלטל את עולמכם, אבל בהחלט יגרום לכם לשקול להפסיק לבשל. 3.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 13.90 שקלים לצנצנת.
סדרת עוגיות הדגנים של אנרג'י, שטראוס
הרבה בעיות יש לנו עם סדרת עוגיות הדגנים המלאים החדשה מבית אנרג'י, המיועדות – לפי היצרן – לארוחת בוקר. ראשית, הקונספט של עוגיות לארוחת בוקר הוא תמוה ומשונה, אפילו יהיו בהן הדגנים הכי מלאים בעולם. הרי כל החיים מלמדים אותנו שארוחת בוקר צריך לאכול בישיבה, ליד שולחן, עם סכין ומזלג וכוונה מלאה. אז עוגיות? תודה, לא.
אבל הבעיה היותר רצינית עם המוצר החדש של אנרג'י היא שהוא פשוט לא טעים. העוגיות הממולאות קרם בטעם שוקולד מזכירות עוגיות מעידן אחר, לפני שידעו שאפשר לעשות אותן פריכות, טעימות ועשירות, והעוגיות עם האגוזים והאוכמניות קשות כאבנים, וטעמן לא מתגמל כהוא זה על המאמץ שבלעיסתן.
שורה תחתונה: עוגיות לאנשים שלא רוצים ליהנות מהעוגיות שלהם. 2 כוכבים.
מחיר: 12.5-16.5 שקלים לאריזה.
+ אהבנו: שמן זית של יד מרדכי בבקבוק מעוצב. יותר משמעניין אותנו העיצוב - נוח לנו שמדובר בבקבוק פלסטיק, כלומר בלתי שביר, וגם הפיה הקופצת מגניבה. מחיר: כ-34.90 שקלים.