שניצל קריספי, מאמא עוף
נתחיל במה שהוא לא: השניצל הקריספי של מאמא עוף אינו קריספי מהרגיל, וכשנתנו בו ביס לא נשמע שם צליל או רחש. מה שכן – מדובר בשניצל התעשייתי הכי מוצלח שיצא לנו לטעום, וזה בהחלט הישג (יותר חשוב מקריספיות פי מיליון, אם תשאלו אותנו).
בשונה מאחיו למקפיאים, המאמא עוף החדש נראה כמו שניצל אמיתי, ולא כמו עיסה שעוצבה לכדי מאפה בשרי. התאכזבנו לראות שיש בו רק 52 אחוז עוף (כל השאר זה הציפוי) – אבל הטעם היה בהחלט מפתיע לטובה. עדיין לא כמו שניצל ביתי, אבל בהחלט עסיסי ונחמד.
שורה תחתונה: לא קריספי, אבל מצוין.
מחיר: כ-25 שקלים לאריזה של 500 גרם.
פרוט בר, מרבה
הפרוטבר הוא חטיף חדש מבית מרבה (אלה שהביאו לנו את עוגיות השוקולד צ'יפס באריזה הכחולה), שנראה וארוז כמו חטיף בריאות, אבל למעשה הוא עוגייה לכל דבר. ולא סתם עוגייה אלא עוגייה ממשפחת הערגליות, רק גדולה יותר. שלושה טעמים יש בסדרה - תות, תפוח ופירות יער. אנחנו חיבבנו בעיקר את התפוח, אבל גם השניים האחרים נעמו לנו. ממש כמו במקרה הערגליות, התחושה המלווה את האכילה היא שאם רק היו מפרגנים לנו קצת יותר מילוי, שלא לומר כפול, היינו ממש שמחים.
שורה תחתונה: עוגיות חמודות לאללה. 3.5 כוכבים.
מחיר: 10 שקלים לאריזה של 6 עוגיות, 33 גרם כל אחת.
תה קר מוגז, NESTEA
הרעיון של תה קר מוגז לא נשמע לנו כמו משהו מבטיח, עד שטעמנו את החדש של NESTEA. הוא מוגז באופן כל כך עדין ונעים, שפשוט נשבינו בקסמיו. אפשר להניח שהמים של סן פלגרינו, שעליהם הוא מבוסס, הם שאחראים לאיכות הזו. הם היו שטענו שהמשקה החדש מתוק מדי – לנו הוא היה בול. כרגע קיים בטעמים אפרסק, לימון ודיאט אפרסק.
שורה תחתונה: היו שהכתירו אותו כמרענן הרשמי של קיץ 2015. 4.5 כוכבים.
קטשופ צ'ילי מתוק, אסם
כולם אוהבים קטשופ וקטשופ אוהב את כולם – על הנתון הזה כנראה שלא יהיה ישראלי אחד שיתווכח. בדיוק בגלל זה, די מפתיע שעד היום לא יצאו 15 טעמים שונים של קטשופ, והמתכון המקורי ממשיך לנצח. עד עכשיו, כלומר. הטעם החדש של אסם, קטשופ צ'ילי מתוק, הוא יציאה כיפית ולא רעה בכלל: הצ'ילי המתוק מעודן ונעים, ולא מעלים את טעם הקטשופ בכלל, והשילוב בין השניים בתוך הבקבוק הלא משתנה לעולם הוגדר אצלנו כאחת ההפתעות הכי מוצלחות שפגשנו.
שורה תחתונה: שווה בהחלט. 4 כוכבים.
מחיר: כ-14 שקלים לבקבוק של 750 גרם.
רבע לשבע במילוי קרם חמאת בוטנים, עלית
כמה אנחנו אוהבים רבע לשבע? ברמה כזו שאנחנו נמנעים מליצור איתו קשר עין בסופר, מחשש שקנה אותו ונחסל על המקום. כשהוא הפך מריבועים קטנים לאצבעות מלבניות ארוכות חלה הידרדרות מסוימת ביחסינו, אבל זה לא מנע בעדנו לערוג לו בלילות קרים. אנחנו יכולים לכתוב גם עד כמה אנחנו אוהבים את השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים, אבל קצרה היריעה. והנה באה הגרסה החדשה של הממתק, עם מילוי קרם חמאת בוטנים, והרסה את הכל. רטט ההתרגשות שעבר בנו כשקיבלנו את האריזה התחלף חיש מהר בדיכאון קל. אנחנו לא יכולים לשים את האצבע על מה בדיוק לא עובד שם, אבל זה פשוט לא. לפרוטוקול רק נאמר שטועמים אחרים הרגישו שנפל לידיהם מכרה זהב והיללו את המוצר החדש עד מאוד. תבחרו אתם למי להאמין.
בשורה התחתונה: הרבע לשבע הראשון שלא חיסלנו במכה. 3 כוכבים.
מחיר: כ-11 שקלים.
עוד באוכל טוב:
מנה חמה חריף אש, אסם
אסם השיקה שתי מנות חמות חדשות, פסטה עגבניות וספגטי בולונז, שתיהן עם אזהרת "חריף אש" על הקופסה. אז החלטנו לתפוס אומץ, והנה המסקנות: באופן מפתיע הספגטי בולונז היה מוצלח יותר מהפסטה עגבניות, למרות שבאופן טבעי בחיים לא היינו שולחים אליו יד בסופר. בגדול לשתיהן היה טעם דומה - טעם של רוטב עגבניות חזק כל כך שגורם לך לאבד לרגע את חוש הטעם והריח ואז לחזור לעוד ביס. אבל מה עם החריפות? אז כן, זה חריף, אבל לא יותר מדי לבעלי חך מנוסה (למעט הנוזלים שנותרו בקרקעית. הם כבר היו חריפים, אבל לגמרי). בסך הכל, אם אתם ממש ממש רעבים ואין כלום כלום בסביבה – מדובר באוכל סביר.
שורה תחתונה: סביר. 2.5 כוכבים.
מחיר: כ-7.80 שקלים ליחידה.
עגבניות חתוכות דק ו-Passata, Grand Italia
כל מי שקצת מתעניין באוכל איטלקי, אבל אמיתי, יודע שני דברים: אין דבר כזה קליפות ברוטב עגבניות, ולאיטלקים אין סבלנות לקלף עגבניות. ברגע שמבינים שאם אפילו הסבתות האיטלקיות משתמשות בעגבניות משומרות, אין סיבה שגם אנחנו לא – החיים נעשים יותר פשוטים. וזו בדיוק הסיבה שבשנים האחרונות אפשר למצוא שימורי עגבניות באיכות גבוהה מאוד שמיובאים מאיטליה.
המותג גרנד איטליה מייבא לארץ שני סוגי מוצרים כאלו – קופסאות שימורים של עגבניות חתוכות דק וגם בקבוקי זכוכית עם Passata, אותה מחית עגבניות עדינה (אל תתבלבלו עם רסק מרוכז) במרקם חלק.
העגבניות החתוכות דק היו מצוינות, וניחנו במקרם לא גס מדי (כמו קוביות עגבניות משומרות) ולא חלק מדי (כמו עגבניות מרוסקות), שעבד מעולה ברוטב העגבניות שלנו. ה-Passata גם הייתה טובה, אבל טעמנו כבר טובות ממנה.
בשורה התחתונה: תוספת מומלצת למזווה שלכם. 4 כוכבים לעגבניות חתוכות דק, 3 ל-Passata.
מחיר: כ-11.90 שקלים לפחית עגבניות של 700 גרם, 16.90 לבקבוק זכוכית.
שוקולד פרה בטעמי גלידה, עלית
אנחנו מחבבים את הנטייה של עלית לגוון את הטעמים של שוקולד פרה הוותיק והאהוב. מדי פעם יוצאות למהנדסי המזון והרעיונאים יציאות מגניבות כמו שוקולד פרה עם סוכריות קופצות, שוקולד לבן ועוגיות או פצפוצי אורז, ולפעמים היציאות קצת פחות מוצלחות. במקרה של המוצר החדש לקיץ – שוקולד פרה בטעמי גלידה – התוצאה נופלת לקטגוריה השנייה.
הסדרה החדשה כוללת שלושה טעמים: שוקולד חלב במילוי קרם בטעם גלידת וניל עם שברי עוגיות, שוקולד חלב במילוי קרם בטעם גלידת שוקולד פקאן ושוקולד חלב לבן במילוי קרם בטעם גלידת פירות יער. שברי העוגיות היה הטעם הנסבל יותר מבין השלושה, הפקאן התגלה כבעל טעם לוואי מר וסינתטי וגלידת פירות היער היה פשוט בלתי נסבל והזכיר בטעמו פלסטלינה.
בשורה התחתונה: המון פוטנציאל לא ממומש. 2 כוכבים.
מחיר: כ-6.90 שקלים לאריזה.
פטריית ההטאקי ומאי טאקי, חוות תקוע
וידוי: אנחנו חולי פטריות. כמה שיותר סוגים וזנים מיוחדים - יותר טוב. הן יפות, בשרניות, בריאות ומשמחות את הצלחת, וכמעט שאין מנה שלא תרוויח מנוכחותן. הפטריות החדשות של חוות תקוע הן הטאקי ומאי טאקי טריות. המאי טאקי נחשבת לסופר פוד ועד היום היה אפשר לצרוך אותה רק בצורה מיובשת, וההאטאקי היא פטרייה עשירה מאוד בחלבון.
אנחנו בחרנו לטגן את הפטריות ביחד, והופתענו מהתוצאה הטעימה והלא בנאלית. המאי טאקי היו מהפטריות הטעימות יותר שיצא לנו לטעום, וניחנו במרקם בשרני וכיפי, וההאטקי היו אגוזית בטעמן ועשירות בניחוח. בהתחשב במחיר, שאינו יקר במיוחד, מדובר ביופי של מוצר.
שורה תחתונה: מעולות. 5 כוכבים.
מחיר: 12 שקלים לחבילת פטריות.