אם ממש תמהרו, תוכלו עוד היום לטעום את הגלידות של סטודיו ג'לאטו במסגרת פסטיבל הקינוח המושלם בשרונה מרקט, אבל הבשורה האמיתית היא בכלל הפיינטים שלהם. נתחיל מהתחלה: סטודיו ג'לאטו הוא מותג גלידות בוטיק ישראלי. מאחוריו עומדים יאיר רוט וליעד שמאלי, חברי ילדות שאחרי ניסיון במסעדות וקייטרינג, החליטו לפתח בעצמם גלידה בוטיקית מבוססת חומרי גלם איכותיים ומקומיים.
השניים שקדו על פיתוח וייצור הגלידות ובמסגרת הניסיונות וההשתכללות נעזרו ביועצים מהארץ ומאיטליה, הריצו קמפיין הדסטארט למימון המונים והשקיעו לא מעט עד שפיצחו את סדרת הטעמים המוצלחת שלהם. הטעמים לא "משוגעים" או "מוגזמים" וכוללים מצד אחד טעמים קלאסיים, ומצד שני שילובים יותר מיוחדים. בין הטעמים: ג'אנדויה - שוקולד אגוזי לוז, יוגורט דבש (יוגורט כבשים ממשק שוורץ), מסקרפונה (ממחלבת עברי) קראמבל וגרידת לימון, מנגו קוקוס טבעוני, בוטנים מלוחים, חמאה חומה וקשיו מוקרמל ו"רק וניל בבקשה".
דווקא טעם הווניל, הכל כך שגרתי כביכול, הפתיע אותנו: מרקם קרמי ועשיר, תועפות גרגרי וניל אמיתי ושום רמז, גם לא דק שבדקים ,לטעמי לוואי של ביצה או עודף שמנת, כפי שלצערנו פגשנו בלא מעט גלידות (ואכן, בסטודיו ג'לאטו מספרים כי זה היה אחד הטעמים המורכבים ביותר לפיתוח). עוד פייבוריט שלנו היה הג'אנדויה (המבוססת על אגוזי לוז מאיטליה) - גלידה שלוקחת את טעמי הנוטלה ברצינות גמורה - המתיקות מעודנת, המרקם חלומי ועשיר. באווירת שבועות יש גם גלידת מסקרפונה טובה עם קראמבל וגרידת לימון; ובאשר לטעם הטבעוני שניסינו - מנגו קוקוס - מדובר בסורבה שקשה להאמין שאין בו שמנת. אם לעוד גלידות סורבה היה כזה מרקם, טבעונים היו מרוויחים בגדול.
מלבד למספר מסעדות מובילות שכבר משלבות את הגלידה של סטודיו ג'לאטו במנות קינוחים, את הפיינטים של סטודיו ג'לאטו ניתן להשיג במעל ל-30 נקודות ברחבי הארץ, שכוללות בין היתר את המעדניות החיפאיות מלמעלה וסאנפלאוור, מעדניית עדינה התל אביבית, סניפי מרקטו, סניפי חוות נעמי, מעדניית הבית בביתן אהרון, רביבה וסיליה ועוד (הרשימה המלאה למטה). מחיר: 36-39 שקלים לפיינט (500 מ"ל).