קרם פרש, תנובה
אם יש רעה חולה במדינה הזאת שלנו, יותר מכל האורן-חזנים והמלחמות, הרי זו העובדה שאין לנו קרם פרש. נכון, יש שמנת חמוצה, ובאמת גם זה משהו, אבל תראו מה זה, אפילו אותה אנחנו מנסים להרזות עם כל מיני גרסאות של 9 ו-15 אחוז. קרם פרש, קרם פרש זה הדבר האמיתי. זה הדבר שיהפוך כל תפוח אדמה במיקרו למעדן מטורף, שיציל כל מאפה יבשושי וירנין את הלב אפילו סתם כך, על לחם טרי. עכשיו, לכבוד שבועות, אפשר להשיג אותו על המדפים של תנובה, בגרסת 30 אחוזי שומן. אל תיתנו להזדמנות הזו לחמוק.
שורה תחתונה: אהבה שלנו. 5 כוכבים.
מחיר: 6.90 שקלים
מוצרלה פרוסה, גד
איך לא זכינו עד היום ליהנות מהאופציה של פרוסות מוצרלה, לא ברור. מדובר במוצר כה מתבקש! הרי מה שטוב לנו על הפיצה טוב לנו גם בתוך הטוסט, שלא לדבר על ישירות בתוך הפה. אז גד, מסתבר, הרימו את הכפפה (שבכלל לא ידענו שמחכה שירימו אותה), ואנחנו זכינו בעוד סוג של גבינה צהובה, ששם בכיס הקטן את הסוגים הרגילים. אם אתם מצפים להתפרצות של טעם כמובן שלא תקבלו את מבוקשכם – המוצרלה היא עדינה מאוד, ולמעשה בקושי יש לה טעם משל עצמה. אבל כמו שזה לא מפריע לכם על הפיצה – תנו לנו להגיד לכם, זה הולך לא להפריע לכם גם כאן. 22 אחוז שומן.
שורה תחתונה: נהדרת, רק לא לחובבי הטעמים החזקים. 4.5 כוכבים.
מחיר: 17.90 שקלים ל-150 גרם.
הגבינות של נני, גבינות מקוריות מסביב לעולם
גם אתם כבר תפסתם מחסה מפני מתקפת הגבינות לשבועות? במידה וכן, אנחנו מציעים לכם להציץ רגע החוצה רק כדי לחטוף לכם את אחת הגבינות של נני. על מה כל הרעש? בעיקר על האיכות ועל המחיר הסביר לגמרי; 26 גבינות מציע המותג (מגאודה קלאסית, דרך מנצ'נגו ועד שלל גבינות עזים), כולן מיובאות מצרפת, ספרד, אנגליה או קפריסין. הגבינות כולן כשרות וטעימות להפליא. אנחנו ניסינו את הגאודה הנהדרת (שהשתלבה נהדר בטוסט, פיצה ולזניה) ואת שלל גבינות העזים, ואין לנו ספק שחובבי הז'אנר יעריכו ויאהבו אותן במיוחד.
שורה תחתונה: הרבה יותר מקום במזוודה בפעם הבאה שתחזרו מאירופה. 4.5 כוכבים.
מחיר: בין 18 ל-30 שקלים.
גבינות הולנדיות, שופרסל
אז שופרסל אינם נני, אבל אין לנו שום בעיה עם זה. לא כל המוצרים שלהם מעולים, לא תמיד הם בטופ של הטופ, אבל בחג הזה אנחנו בהחלט מרוצים מההיצע שלהם, לפחות בתחום הגבינות. את גבינת הפסטו הירוק שלהם זללנו בחדווה, גבינת הפסטו האדום צבעה לנו יופי את הצלחת וגם גבינת העזים עשתה לנו נעים בטוסט.
שורה תחתונה: שוות את הכסף לגמרי. 4 כוכבים.
מחיר: 14.90-19.90 שקלים ל-200 גרם גבינת פסטו, 12.90-14.90 ל-150 גרם של גבינות פרוסות.
קרם מסקרפונה, גד
עם קרם המסקרפונה החדש של גד, המנוקד בגרגירי וניל (אמיתיים, לא תמצית!), אפשר להכין שלל קינוחים טעימים. אנחנו למרבה הצער לא זכינו לממש את הזכות הזאת, פשוט כי הקרם היה כל כך טעים שחיסלנו אותו כמו שהוא. תחשבו קינוח במסעדה שאתם ממש אוהבים, תשדרגו עוד קצת – ככה.
שורה תחתונה. מעולה. 5 כוכבים.
ברוסקטות אפויות בשני טעמים, אסם
באסם ניצלו את שבועות המתקרב להשקת הברוסקטות האפויות החדשות שלהם, בטעמי אורגנו ובזיליקום, ואנחנו שואלים: מה גרם לכם לחכות עד עכשיו? מדובר בנשנוש נהדר לכל שעה ביממה ולכל עונות השנה. פרוסות מאפה קלויות, מתובלות וקרנצ'יות, שההשפעה האיטלקית לגמרי מורגשת בהן, ואם עוצמים עיניים מספיק חזק אפשר לדמיין שאנחנו בכלל במילנו, מעבירים את הזמן בנשנוש עד שתוגש ארוחת הצהריים.
שורה תחתונה: אהבנו מאוד. 4 כוכבים.
מחיר: 8.70 שקלים ל-120 גרם.
אקדמיה ברילה, פסטה ברילה
ברילה השיקה לקראת החג סדרת פסטות חדשה, הכוללת פוזילי, פנה ריגטה, אוריצ'אטה ולינגוויני, שאמורות להתבסס על חיטת דורום מיוחדת ועשירה במיוחד בחלבון ומיוצרות בטכנולוגיה ששומרת על טעמה ומאפשרת לרוטב להידבק אליה על הצד הטוב ביותר. אנחנו הכנו את הפסטה החדשה בשיטת הפסטה בסיר אחד האהובה עלינו, ולמרות שאי אפשר לומר שאיכות חיטת הדורום קפצה לנו לחך והטריפה לנו את הדעת – התוצאה הייתה בהחלט טעימה וטובה. המחיר המתון (יחסית לסדרות פרימיום) תרם גם הוא להנאה.
שורה תחתונה: אחלה פסטה. 4 כוכבים.
מחיר: כ-10 שקלים לחבילה.
שמנת לקצפת בטעם שוקולד 32%, תנובה
חמודה, השמנת המתוקה בטעם שוקולד החדשה. בניגוד לשמנת מתוקה רגילה, שבעצם אינה מתוקה בכלל לכשעצמה, השמנת המתוקה הזאת היא אשכרה מתוקה, אבל באופן עדין ומתון שמכבד את החך. טעם השוקולד שלה הוא כמובן תוספת נחמדה, וליצירת קינוחים מוסיים היא בהחלט אופציה ראויה שיכולה להקל על החיים.
שורה תחתונה: עדינה וטעימה. 4 כוכבים.
מחיר: 6.5 שקלים.
גריסיני אמור דה פאנה, ליימן שליסל
זה אנחנו, או שלאחרונה כולם מנסים להגניב את סביבתם ולהמציא את עצמם מחדש עם טעמים שונים ומשונים? חברים, אחרי שניסינו הכל, כולל מילקי בטעם צ'ילי, אנחנו רוצים להכריז שטעם זה לא הכל בחיים. כלומר, זה הרבה, אבל זה לא הדבר היחיד שגורם לנו להתעלף או פחות להתעלף מאוכל. גם מרקם חשוב. גם טקסטורה. גם טריות. בשלושת הסעיפים האלה מצטיינים במיוחד הגריסיני של ליימן שליסל, ולא שהם חלילה לא טעימים, אבל – ואנחנו מתכוונים לזה הכי כמחמאה – הטעם הוא לא העיקר פה. מדובר בגריסיני מהפריכים והפציחים שפגשנו, באורך ועובי מושלמים, ששמרו על קלילות מסוימת למרות שהם בעצם מקל של בצק והחזיקו פאסון של טריות אפילו כששכחנו את אחת השקיות פתוחה לגמרי על השיש למשך יממה. הטעם הקלאסי עם המלח ניצח, למרות שגם הרוזמרין חוסל עד תום.
שורה תחתונה: עפנו. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 7.5 שקלים לשקית המכילה 125 גרם.
סימפוניה seeds 5% בטעמי קצח ופרג וקימל, שטראוס
בהתחלה לא התלהבנו מהטעמים החדשים של סימפוניה 5 אחוז, בטח ובטח שלא מהקימל, שהוא בחירה מאוד משונה לתוספת, אם להיות עדינים. עוד מילדות זכורות לנו הפעמים שקנינו הביתה כיכר לחם קימל (בטעות כמובן), ואחריהן מפח הנפש שאחז בנו עם הביס הראשון. לכן השארנו את הקופסה האמורה לשבת במקרר – עד שיום אחד, פתע פתאום, מצאנו אותה ריקה. הזוללים טענו שמדובר בתוספת גאונית, ואנחנו מי אנחנו שנתווכח עם זוללים.
שורה תחתונה: לא לכל אחד, אבל מי שאוהב את זה ממש מת על זה. 3.5 כוכבים.
מחיר: 8.90-10.90 שקלים.