גלידת בצק עוגיות ללא חלב, בן אנד ג'ריס
הטעם החמישי בסדרת הגלידות על בסיס חלב שקדים של בן אנד ג'ריס נחת בישראל, והפעם – ותאמינו לנו שקשה לנו לומר את זה – הוא די מבאס. את הטעמים הקודמים בסדרה אהבנו, אפילו לא רק הטבעונים שבנו, אבל הטעם החדש ממש לא מוצלח כמו קודמיו, וסובל מטעם דומיננטי מדי של חלב שקדים (שאנחנו אוהבים בעיקרון, אבל בגלידה קצת פחות). גם הגושים של בצק העוגיות הם לא כפי שאנחנו רגילים, ומרגישים כמו גושי סוכר קשיחים שמאתגר לחפור עם הכפית (ותאמינו לנו שניסינו). בקיצור, מסתמן שבינתיים נישאר עם חמאת הבוטנים והעוגיות.
שורה תחתונה: הגרסה הפחות מוצלחת בסדרה הטבעונית. 2.5 כוכבים.
מחיר: 29.90 שקלים.
יופלה עם קשית, תנובה
זה שנים שמנסים שוב ושוב להמציא את היוגורט מחדש, באחוזים די זעירים של הצלחה. עכשיו תורה של יופלה לעשות את זה, ואנחנו חייבים להגיד שגם אם ההמצאה הזו לא תצליח לתפוס – אנחנו לגמרי בעדה. מדובר ביוגורט שמגיע בכוס עם קשית מתקפלת, שאותה נועצים במכסה המתכתי ולוגמים, כמו שאומרים, On The Go. מה הבעיה לפתוח יוגורט רגיל רק מעט ולשתות? או לחלופין לנעוץ בו קש כמו בטרופית? אין באמת בעיה, ובכל זאת אנחנו מחבבים את המוצר החדש, שכבר חשב על הכל בשבילנו. התלונה היחידה: בשביל להגיע עד הסוף המוחלט של המשקה צריך בכל זאת לפתוח את המכסה כולו ולחטט בכפית (שלא לומר עם האצבע). הפתרון לזה יכול להיות שנפסיק להיות אובססיביים, אבל זה כנראה כבר לא יקרה.
המשקאות מכילים 2-3.8 אחוזי שומן, ומגיעים בטעמי תותים בשמנת, קוקוס ולימון, אלפחורס ופירות יער.
שורה תחתונה: נחמד לאללה. 4 כוכבים.
מחיר: 5.50-6.50 שקלים.
שוקולד פרה במתיקות מעודנת, עלית
טבלאות השוקולד (או יותר נכון, הטבלאות בטעם שוקולד! ככה זה כשאין מוצקי קקאו) החדשות של עלית מגיעות בשלושה טעמים: שוקולד חלב, שוקולד חלב בתוספת שבבי קוקוס ושוקולד חלב בתוספת שברי אגוזים, ובשלושתן 30% סוכר פחות מאשר בשוקולד פרה הרגיל. אנחנו חייבים להודות שהטעם והמרקם נותרו כמעט זהים לחלוטין, אבל המתיקות המופחתת ניכרת – וזה לא בהכרח דבר רע. מי שמחפש את הטעם הקלאסי של שוקולד פרה עשוי להתאכזב מעט, לנו זה היה בול.
שורה תחתונה: למי שאוהבים מתוק אבל לא חולי שוקולד. 4 כוכבים.
מחיר: 8.90 שקלים לטבלה של 100 גרם.
ערגליות תפוח, אסם
זוכרים את עוגמת הנפש של ערגליות הפרג? ובכן, תשכחו מזה! הפעם הצליחו באסם לשדרג את הערגליות, שהן מראש עוגיות די אנדר-רייטד אם נודה על האמת, עם מילוי שמתאים להן בול. המרקם דמוי הג'לי של המלית מתאים מאוד בתוך העוגייה, ומזכיר מילוי של עוגת תפוחים. ככה עושים מהדורת חג.
שורה תחתונה: כל מה שרוצים מערגלית. 4 כוכבים.
מחיר: 9.90 לקופסה של 100 גרם.
חטיפי פרוטאין TO GO, תלמה
החטיפים החדשים של תלמה מגיעים בשני ציפויים, אחד בטעם קרמל ואחד בטעם קוקוס, אבל למען האמת היינו נהנים מהם באותה המידה גם בלי הציפוי. בכל חטיף (40 גרם) יש 10 גרם חלבון ו-180 קלוריות - ואולי אנחנו לא קהל היעד, שהרי מוצרים בתוספת חלבון לרוב משווקים לספורטאים כנשנוש אחרי אימון, אבל עדיין, גם במשרד ממוזג בלי שום פעילות ספורטיבית נהנינו מהבוטנים והשקדים הדביקים. אחלה סגירת פינה.
שורה תחתונה: חטיף כיפי לכל האוכלוסיות. 4 כוכבים.
מחיר: 21.90 שקלים למארז של 5 חטיפים.
לאפה ללא גלוטן, גרין לייט
הילדון הצליאקי שקיבל את הלאפות מבית גרין לייט אינו מורגל בלאפות שמותר לו לאכול, ולכן שמח בהן מאוד. באינסטינקט מרחנו עליהן רוטב עגבניות, פיזרנו מוצרלה מגוררת וזרקנו לתנור, והתוצאה הייתה פיצה נטולת גלוטן מצוינת.
שורה תחתונה: ברכה. 5 כוכבים.
מחיר: 16.90 שקלים לאריזה של 3 לאפות. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הטבע.
תחליף דבש טבעוני, VEGA
מכיוון שטבעונים אדוקים (ואפילו אדוקים למחצה) לא אוכלים דבש, מדובר במוצר די קריטי לראש השנה. ה"דבש" הטבעוני עשוי מסירופ אורז מלא, מייפל ונקטר אגבה, ומבחינת המרקם – קשה להבדיל בינו לבין הדבר האמיתי. גם הטעמים מזכירים מאוד דבש דבורים, אלא אם כן גדלתם על דבש בוטיק מלא ניואנסים, ומה הסיכוי.
בשורה התחתונה: חיקוי מוצלח. 4 כוכבים.
מחיר: 27.90 שקלים לבקבוק לחיץ של 400 גרם.
ממרח צוף אורגני, צוף
מכוורת צוף משיקה לכבוד החג ממרח אורגני שמורכב מדבש, שומשום וצוף קוקוס – ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים. אנחנו נפגשנו לראשונה במוצר מהסוג הזה, אבל למרות החשדנות מצאנו אותו ראוי מאוד למריחה על פרוסת לחם (שלא לדבר על חלה), מתוק וטעים וכיפי באופן שמזכיר דבש וטחינה במידה שווה.
שורה תחתונה: נעים להכיר. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 29 שקלים לאריזת 350 גרם. להשיג בחנויות טבע פרטיות וברשתות טבע קסטל, זמורה, קסם הטבע, מאיה ועוד.
מחוץ לקופסה: פרלינים טבעוניים בריאים, ארינה
כשאנחנו אוכלים ממתקים אנחנו בדרך כלל לא עוצרים לחשוב מה הם מכילים. זה הרי יהרוס לנו את כל הכיף. אז מה שמד-הים בפרלינים שטעמנו של ארינה הוא שגם אם תעצרו ותחשבו – עזבו תחשבו, תבחנו את כל מרכיביהם בזכוכית מגדלת. במיקרוסקופ! – תמצאו שם אך ורק דברים שטובים לכם. יש קוץ קטן באליה הזו, והוא שאלמנט השחיתות קצת חסר בפרלינים האלה, ושטעם הטחינה מלווה את רובם כחוט השני (בכל זאת, טבעוניים) - אבל היי, זה ראש השנה כאן, אם לא נאמץ קצת סטייל עכשיו, אז מתי?
עלי בטטה, משק אורגני המעפיל
למשפחת הירוקים כמו התרד או עלי הפאק בונג הצטרפו לאחרונה עלי הבטטה - עלים קטנים יחסית שבתחילה קצת חששנו מהם, אבל לאחר שבישלנו איתם החששות נעלמו. עלי הבטטה מעט בשרניים יותר מעלי התרד, הם גם חמצמצים יותר בטעמם ובסך הכל אפשר לעשות איתם כל מה שאפשר לעשות עם עלי תרד. כמו כל הירוקים גם הם מלאים בוויטמינים כמו אשלגן, ברזל ואומגה 3. אנחנו שילבנו אותם בתבשילים אסייתיים כמו קארי יפני ומנות סיניות למיניהן, והם מצידם השתלבו היטב, נותרו בשרניים ולא התפרקו בבישול.