רבע לשבע הוא אחד החטיפים האהובים בארץ. את הפופולריות הזו ניצלו בעלית כבר מזמן כדי להפוך אותו למותג עצמאי ולהוציא תחתיו שלל חטיפים חדשים ועוגיות, שלא בהכרח קשורים למקור הנהדר, אבל נהנים מההשתייכות למותג המצליח. לאחרונה נתקלנו על מדפי הסופר בשני סוגי עוגיות של רבע לשבע שלא הכרנו - רבע לשבע סנדוויץ' ורבע לשבע קראנץ' - וכמובן שהחלטנו לנסות.
לטעימה המלאה מוזמנים לערוץ היוטיוב של ריטה או לאינסטגרם
העוגייה המבטיחה יותר, לפחות ויזואלית, הייתה עוגיית הסנדוויץ', שמורכבת משתי עוגיות דקות על בסיס מרנג במילוי של קרם קקאו ואגוזי לוז ומעטפת של שוקולד מריר ועוגיות. המחיר שלה היה פחות מבטיח מהתיאור: חבילה עלתה לנו 18.90 שקלים, שזה לא מעט בכלל. כשהוצאנו את העוגייה מהמארז הרושם הראשוני היה מאכזב למדי - לעומת הצילום המהפנט על האריזה, הנראות של העוגיות עצמן הייתה אפרורית ויבשושית.
בטעימה התגלו עוגיות המרנג כדקיקות ופריכות מאוד, קלילות למדי, עם מתיקות נעימה. המלית של הקקאו ואגוזי הלוז הייתה שופעת ונדיבה, והציפוי פריך במיוחד. בסך הכל עוגיית סנדוויץ' נחמדה, אבל בגזרת חומרי הגלם התגלתה בעיה משמעותית: לעוגייה יחסית מורכבת ויוקרתית כמו זו, הם פשוט מרגישים לא מספיק טובים. אין בעוגייה תחושה של שוקולד מריר או קקאו איכותי, ובטח שלא של קרם אגוזי לוז עשיר כמו בעוגיות דומות מבית נוטלה או לואקר, שמספקות חוויה איכותית בהרבה באותה קטגוריה.
עוגיות הקראנץ' הן מעין גרסה של עוגיות הסנדוויץ', רק ללא המלית - לשוניות של עוגיות מרנג בציפוי של שוקולד חלב הפעם, עם אגוזי לוז פריכים מעל. התוצאה יפה מאוד והגודל של העוגייה מזמין ואלגנטי. היא פריכה יותר מעוגיית הסנדוויץ' וכוללת שילוב של מליחות של אגוזי לוז קלויים עם המתיקות של העוגייה וציפוי השוקולד. אבל גם כאן יש בעיה, וגם היא קשורה לאיכות חומרי הגלם: התחושה היא שהאגוזים נקלו יתר על המידה, והתוצאה פשוט חונקת ולא נעימה. קצת כמו לאכול אגוזי לוז מעט מאובקים. בסופו של דבר מדובר בעוגייה מאכזבת למדי שלא עומדת ברף הגבוה של המותג רבע לשבע. מחיר עוגיות הקראנץ' אגב מעט נמוך יותר מזה של עוגיות הסנדוויץ' - 16.90 שקלים לחבילה.
בשורה התחתונה, לא קשה לפסוק שחטיף רבע לשבע המקורי טעים פי כמה משתי העוגיות הללו. את שתיהן כנראה שלא נרכוש שוב, אבל אם בכל זאת נחזור למשהו מהן זה יהיה לעוגיות הסנדוויץ', שלפחות נותנות חוויה קרמית מהנה ופחות יבשושית.