קולקציית חנוכה של Roy שוקולד
מכירים את Roy שוקולד? אם לא – דבר ראשון תכירו, בכל זאת מדובר במוסד משמח לבב אנוש מהמעלה הראשונה. עכשיו, כשכולם יודעים על כולם – הרשו לנו להציג בפניכם את היציאה הנוכחית של השוקולטרי: קולקציה של חנוכיות, סביבונים ודמי חנוכה, כולם כמובן משוקולד. בדיקה מקרוב מעלה שהפריט השווה ביותר בקולקציה הוא מטבעות השוקולד (תסתכלו בתמונה ותבינו) – גרסה חדשה, יפהפייה ומרעננת למטבעות השוקולד המוכרות לעייפה של עלית, שבינינו, האסוציאציה הראשונה שהן מעלות היא ציפורניים מלוכלכות ברסיסי שוקולד, זכר לניסיון לחלץ אותן מעטיפותיהן המוזהבות.
שאר הפריטים בסדרת החנוכה של Roy נאים גם הם, כל אחד בדרכו, אם כי לטעמנו המטבעות לוקחות בגדול. אפשר, כמובן (ואף מומלץ), להרכיב ערכת חנוכה כראות עיניכם, מתוך מבחר הפריטים.
לפרוטוקול יש לומר שהשוקולד עצמו איכותי (לבן, חלב ומריר 70 אחוז, עם תוספות של קרם אגוזים, קוקוס, פולי קקאו גרוסים ועוד), אבל כאמור – זה לא העיקר. להשיג בסניפי הרשת.
מחיר: 39 שקל לחנוכייה, 6 לסביבון קטן, 24 לגדול, 29 למארז מעות חנוכה מעוצבים במילוי קראנץ'.
פיתויים של יופלה
לא מתים פה על יופלה. ממש לא. וגם ההתפארות בכמות הטעמים הפסיכית שהגיעו אליה עד כה אינה מעלה בעינינו את ערך המותג – אם כבר בדיוק להפך. אפרסק יבבן, אספרגוס זב חוטם, דיאט עוגת קרם ברולה אגוזים – עשו לנו טובה. יוגורט צריך להישאר יוגורט, כלומר חטיף חלבי נחמד ולא מאוד משמין, ולא לחשוב את עצמו למשיח בן דוד.
בעמדה הזו החזקנו ממש עד לפני כמה רגעים, עת טעמנו את הסדרה החורפית החדשה "יופלה פיתויים". מדובר ביוגורטים משובחים במיוחד בשלושה טעמים: פאי תפוחים עם צימוקים וקינמון, פרפה תות וקרם ונילה צרפתי, שלושתם 5 אחוז שומן, ולא תאמינו איזה הבדל זה עושה.
קרם הווניל טעים ומתוק ונהדר, הפרפה תות ממש מזכיר בטעמו את הפרי (בניגוד לכל המוצרים האדומים שהתרגלנו לצרוך שתויגו תחת הכותרת "בטעם תות"), והוא סמיך ונפלא, ופאי התפוחים טוב גם הוא, אף שכאמור, אנחנו היינו מעדיפים שמעדנים יישארו מעדנים ולא יחשבו שהם עוגות.
בקיצור, אחלה סדרה (ואם כל גביע היה מכיל כמות כפולה היה אפילו עוד יותר אחלה).
מחיר: 9 שקל למארז של שני מעדנים באותו טעם.
שמן אבוקדו
ברכות: החודש הצטרפה ישראל למועדון המצומצם של המדינות שבהן ניתן ליהנות משמן האבוקדו של חברת גרינפלד (שמיוצר בראשון לציון האקזוטית) – שמן שכל ליטר שלו מופק מבשרם של כ-50 אבוקדואים טבין ותקילין.
מדובר בשמן מרוכז במיוחד, עשיר וסמיך מאוד, וטעים ברמות קיצוניות. אמנם כשטועמים אותו נקי כל מה שמרגישים הוא טעם אגוזי קל ומין ניחוח עדין של האבוקדו שמתפשט בפה רק אחרי הבליעה, אבל כשמשתמשים בו לתיבול טעמיו מודגשים, וכמות קטנה ממנו נותנת המון טעם. לתיבול סלט, לשם הדוגמה, מספיקה כמות ממש מזערית. אנחנו היינו ממליצים להשתמש בו בעיקר לתיבול של מנות כמו סביצ'ה או קרפצ'ו של דג, שיבליטו גם את הטעם וגם את הצבע המוצלחים שלו. בסלט, כאמור, צריך להיזהר – ויותר ממומלץ למהול אותו במעט שמן זית.
חוץ מהטעם המשובח, השמן מתהדר גם במצבור נאה של ערכים תזונתיים: הוא אינו מכיל כולסטרול, עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, מסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע ומעלה את רמות הכולסטרול הטוב, ומכיל גם ויטמין E שאמור להטיב עם העור. היצרנים ממליצים להשתמש בו לא רק לתיבול אלא גם לטיגון ובישול, אבל אנחנו נאלצים להתנגד – ולו רק בגלל המחיר, שהופך את העניין למושחת. להשיג בלגעת באוכל, 4 שף, עדן טבע מרקט ובחנויות הטבע.
מחיר: 85 שקל לבקבוק של 500 מ"ל, 48 ל-250 מ"ל.