אין ישראלי שלא שמורה לו פינה חמה בלב לממרח שוקולד השחר, גם אם הוא חובב גדול של נוטלה, הנמסיס הגדולה. הטעם שלו הוא קפסולת ילדות ישראלית, בדומה לשקדי מרק או במבה, וגם שונאי הממרח יודו שעוגת שמרים עם המילוי שלו היא קלאסיקה שקשה לעמוד בפניה (ויבורך מיקי שמו, שהקדים לעלות על זה).
במשך השנים יצאו כמה גרסאות שונות לממרח השחר העולה, כולל גרסת פרווה שדי דומה בטעמה למקור, גרסאות בשפופרת וגם ממרח נוגט-חלב שהדעות עליו חלוקות. החודש חוגג המותג 70 שנה, ולכבוד האירוע מושק הממרח בשלושה טעמים חדשים: ממרח חלב, ממרח חצי-חצי של חלב ושל הממרח הקלאסי וממרח נוגט - שכבר היה קיים בשנים 2012-2014 וחוזר עכשיו עם מתכון חדש. מכיוון שאנחנו גם גרגרנים, גם שמנמנים וגם חובבי נוסטלגיה, רצנו לטעום את הממרחים החדשים, קצת לפני שהם מגיעים למדפים.
ראשון טעמנו את ממרח הנוגט-אגוזים, שמשום מה לא הצלחנו להיזכר בטעם של הגלגול הקודם שלו. בניגוד לממרח בטעם חלב נוגט, הממרח הזה באמת מכיל אגוזים ויש לו אפילו ריח - וזה הפתיע גם אותנו - שמזכיר ממרח אגוזי לוז אמיתי שמכינים בבית. גם הטעם היה מפתיע וטעים במיוחד, עם גוון אגוזי נעים ועדין. סוג של נוטלה ללא השוקולד ועם קצת פחות מתיקות - מעין גרסה למבוגרים, אם תרצו. יש לנו הרגשה שעוגות במילוי הקרם הזה יהיו מוצלחות במיוחד.
קרם החלב היה השני בתור, אבל הוא אכזב אותנו מאוד. זה התחיל בריח שמילא את החדר עם פתיחת קופסה, שהזכיר ממרחים צבאיים של פעם, וגם הטעם היה לא משהו, והזכיר לחלקנו למה אנחנו פחות מחבבים את ממרח השחר המקורי. משהו בטעם הלוואי של השמנים שהממרח מכיל מקבל פה חיזוק רציני (בהיעדר הקקאו, כנראה), ויוצר ממרח שכולו טעם של מתיקות ושמן. היו שאמרו שהממרח מזכיר להם את הממרחית הוותיקה של עלית, אבל מנגד היו גם גם מי שאמרו שעם כל הכבוד, הממרחית טעימה הרבה יותר.
הצנצנת השלישית, זו עם חצי ממרח חלב וחצי ממרח קלאסי, הייתה מן הסתם גם וגם. השילוב עם הממרח הקלאסי מיתן מעט את המתיקות וטעמי הלוואי של ממרח החלב, אבל עדיין מדובר בשילוב שרובנו פשוט לא אהבנו.
לסיכום, אנחנו מאמצים בפה מלא, תרתי משמע, את ממרח הנוגט החדש ומקווים שהוא יישאר איתנו לעוד זמן רב, אבל על ממרח החלב אנחנו מוותרים בעצב. והרי כבר שנים אנחנו אומרים שנוגט ואגוזי לוז הם החיים. הממרח החדש רק מוכיח את זה שוב.