הקלאסית המשודרגת

למה להסתפק רק בעוגת דבש או רק בעוגת תפוחים? עוגת הדבש טאטן תפוחים של רולדין היא עוגת פס הפוכה (כלומר, עם פירות שניצבים מעליה בגאון במקום לשקוע לתחתית), דבשית ועשירה, עם קצוות צ'ואיים ותפוחים מתקתקים שמחמיאים לטעמו של הדבש. האגוזים המסוכרים מלמעלה הם פינוק אמיתי, ופתיתי הזהב הזעירים הופכים אותה גם לעוגה מרשימה למדי עבור מי שלא יכול להעביר חג בלי פרוסה של עוגת דבש.

מחיר: 49 שקלים 

רולדין. סניפים ברחבי הארץ

>> מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה (צילום: יחצ רולדין)
תפוחית ומשגעת - רולדין | צילום: יחצ רולדין

נטולת הגלוטן

סלחנו לקשר הרופף למדי של טארט הפיצוחים של בליקמח (מאפייה שכפי שברור משמה, מתמחה במאפים המותאמים לסובלים מרגישות לגלוטן) לראש השנה, פשוט משום שהעוגה עצמה הייתה מוצלחת ביותר, ומתאימה ברמות גם למועדים פחות חגיגיים. חסרונו של קמח החיטה לא הורגש כמעט בבצק הפריך, ומילוי האגוזים הטובעים בקרמל הוא בו זמנית מושחת אך מתון ולא מתוק מדי.

מחיר: 119 שקלים

בליקמח. הברזל 32, תל אביב

קינוחים לראש השנה (צילום: גל קלדרון)
רגישה לגלוטן, לא זה לא ייתכן - בליקמח | צילום: גל קלדרון

המושחתת

מאיפה באת לנו, עוגת האני-מון? אה, אוקיי, ממאפיית דלאל. עכשיו הכל ברור. העוגה המרשימה הזו, שנראית בחתך רוחבי כמו מגדל יפהפה של פנקייקים, מורכבת משכבות של פיננסייר, וביניהן קרם מסקרפונה בתוספת דבש. התוצאה רחוקה מאוד מעוגת הדבש השחומה והמסורתית, אבל הטועמים במשרדי mako לא הצליחו להירגע ממנה.

מחיר: 76 שקלים

דלאל - הקונדיטוריה. כל ישראל חברים 7, תל אביב

קינוחים לראש השנה (צילום: Iconz by medio)
מרשימה - דלאל | צילום: Iconz by medio

האלגנטית

בדיוק-בדיוק באמצע בין הפשוט למתוחכם מצויה עוגת שטרודל התפוחים של ג'ייקובס. יש מרשימות ממנה (אפילו לג'ייקובס עצמם יש עוגה מפוארת שמעוצבת כמו כוורת דבורים עצומה), אך בזכות הטעם הפירותי והאלגנטי - אוהבי הצימוקים, מחכה לכם הפתעה נעימה וטעימה - היא הצליחה לכבוש גם את טהרני עוגות הדבש וגם את חובבי החידושים. וכמו לא מעט עוגות חדשות ברשימה, היינו שמחים להיתקל בשטרודל התפוחים הזה גם לא בראש השנה.

קינוחים לראש השנה (צילום: בר אופק)
טובה לכל השנה - ג'ייקובס | צילום: בר אופק

מחיר: 49 שקלים

ג'ייקובס. רפאל איתן 1, קריית אונו; החרושת 19, רמת השרון

הדרמטית

ירים את ידו מי שלא אוהב להשוויץ בשולחן החג. מה זה, אפס ידיים באוויר? ככה חשבנו. בבוטיק סנטרל מציעים השנה עוגות דבש המוגשות בתוך פעמון זכוכית נאה, שנענות ועוד איך לקלישאה שגורסת שאוכלים קודם כל עם העיניים. עוגת הדבש, מסקרפונה ורימונים הייתה מאוזנת ומלאת טעמים שיקרצו גם לטועמים מבוגרים ומנוסים יותר. ואם אתם כבר בסניף של בוטיק סנטרל, בקשו טעימה מעוגת הדבש, וויסקי וקפה כי גם היא טובה מאוד.

מחיר: 54 שקלים לעוגה וכלי הגשה מזכוכית, 46 שקלים לעוגת הדבש, וויסקי וקפה.

בוטיק סנטרל. סניפים בירושלים, ראשון לציון ותל אביב

קינוחים לראש השנה (צילום: טל סיון ציפורין)
פעמונית - בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון ציפורין

המקורית

תנו לנו למכור לכם רגע את הקונספט הזה: עוגת דבש לאנשים שחושבים שהם לא אוהבים עוגות דבש. עוגת הקרבלסקי של ללה (חמארה גרוזינית בשוק הכרמל בתל אביב) היא גורד שחקים של מאפים, וכוללת חמש שכבות של עוגת דבש בתיבול ציפורן וקינמון, וביניהן מריחות נדיבות של קרם וניל. את כל זה עטפו בפירורי אגוזים והתוצאה היא עוגה תמימה למראה עם עולם שלם שמסתתר בתוכה. ולמי שלא משחרר מעוגות הגבינה של שבועות - על לא דבר.

מחיר: 84 שקלים לעוגה בקוטר 14 ס"מ, 195 שקלים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

ללה. שוק הכרמל, תל אביב

קינוחים לראש השנה (צילום: שרית גופן)
ובפנים: הפתעה - ללה | צילום: שרית גופן

הטרנדית

פאי הברולה והדבש של ביסקוטי משלב בין שני טרנדים קונדיטוריים לוהטים: עוגות פאי ושילוב של מתוק ומלוח. זו עוגה תמימה למראה, שמצפינה בתוכה מלית מושחתת וסופר קרמית בטעם קרמלי, בתוספת עדינה של מליחות, שמוסיפה לכל ביס נופך קל של תחכום ובגרות. ובואו, אנחנו יודעים שאתם תאכלו כל דבר בטעם קרמל מלוח, אז למה לא לקחת את זה אל נקודת הקיצון הכי מענגת?

מחיר: 74 שקלים

ביסקוטי. הירקון 67, בני ברק; העצמאות 104, נווה עוז, פתח תקווה

קינוחים לראש השנה (צילום: בועז לביא)
כמו קרמלה - ביסקוטי | צילום: בועז לביא

ההדרית

עוגות דבש מטעות לפעמים את טועמיהן, שחושבים עליהן כפשוטות מדי. אנחנו כאן בשביל להגיד שזה קצת נכון, אבל שלא מדובר לרגע בעלבון. עוגת הדבש וקרם התפוזים של רשת מתוקה הייתה, באופן הכי פשוט שיש, אחת העוגות הטעימות והמספקות שטעמנו השנה. המרקם שלה היה אוורירי במידה, טעם הדבש הורגש בה בנדיבות, ותוספת טעמי ההדרים (אל תפספסו את התפוזים המקורמלים והשחומים מלמעלה) החמיאה לו מאוד.

מחיר: 44 שקלים

מתוקה. סניפים ברחבי הארץ

קינוחים לראש השנה (צילום: רותם דרוב)
תפוזית - מתוקה | צילום: רותם דרוב

לא לילדים בלבד

במאפיית בבקה זנחו, בגדול, את עוגות הדבש המסורתיות והעמידו קולקציית קינוחים מתוחכמת ונועזת מהמצופה. הפייבוריטיות שלנו היו בראוניז ברולה ודבש, שרק למשמע שמן אתם כנראה מתחילים לרייר. אלה פרוסות בראוני עשירות ודחוסות שעליהן קרם כמעט פודינגי במרקמו בטעם חזק של קרמל. מדובר בפינוק מארץ הפינוקים, אבל למרות כל הרכיבים המתוקים שבו, אל תשלחו אותו מיד לשולחן הילדים. ואגב עוגות לגדולים, הפרסומאי והקונדיטור מורן גיל מוכר עוגות דבש כהה עם אגסים ושוקולד לבן מוקצף בתוספת תימין. הילדים שלכם ישנאו אותה אבל אתם תתעלפו.

מחיר: 79 שקלים לבראוניז ברולה ודבש, 85 שקלים לעוגת הדבש הכהה

בבקה בייקרי. משה סנה 21, תל אביב; קניון דרורים, בני דרור

מורן גיל. להזמנות: 053-3346034

קינוחים לראש השנה (צילום: אנטולי מיכאלו)
שחיתות בכל מקום - בבקה | צילום: אנטולי מיכאלו

השיחוק

ראש השנה איננו רק חגם של הדבש והתפוחים, והוא יכול להוות גם ספתח משובח לכל קינוחי הסתיו הישראליים. אנחנו מספרים את זה כדי שלא תעזו לדלג על עוגת הטופי והתמרים של מכולת "האחים" (מבית המסעדה התל אביבית הוותיקה). מדובר בעוגה דביקה להפליא, מהסוג שמותיר שאריות טעימות על הציפורניים וקצות האצבעות, עם טעם עשיר ועמוק של תמרים וטופי - שילוב שלא ידענו כמה הוא חסר לנו בחיים.

מחיר: 29.90 שקלים ל-380 גרם

מכולת האחים. אבן גבירול 12, תל אביב

קינוחים לראש השנה (צילום: גל קלדרון)
ללקק את האצבעות - מכולת האחים | צילום: גל קלדרון

מלכת היופי

כולן יפות, כולן מוצלחות, אבל רק אחת תזכה לענוד את הסרט ולנסוע לייצג את ישראל בתחרות מיס עולם לעוגות ראש השנה (תחרות שהמצאנו כרגע). עוגת הדולצ'ה מוס דבש של רשת המאפיות שמו מציעה שילוב עשיר של טעמי דבש, אגוזים ושוקולד - קומבינציה שנשמעת אולי מושחתת מדי, אבל נותנת לטועם לגלות שכבה חדשה של טעם בכל ביס, שזה נחמד ומספק מאוד.

מחיר: 69 שקלים

קונדיטוריית שמו. סניפים ברחבי הארץ

קינוחים לראש השנה (צילום: דניאל לילה)
גם יפה וגם אפויה - שמו | צילום: דניאל לילה

הפירותית

לא במקרה הפך השילוב בין דבש לפירות לקלאסיקה: מצד אחד המתיקות והקרמיות של הדבש, ומצד שני החמיצות והמרקם של הפירות - מי יכול לסרב לזה? בקטגוריה העמוסה הזו התקשינו מאוד להכריע, לכן הכרזנו על תיקו פירותי מבית מאפיית מימי. ראשונה היא עוגת כתר התפוחים, שהייתה חגיגית ואלגנטית למראה (ומהעוגות הבודדות שסקרנו השנה שנראות טוב גם בחיתוך רוחבי ולא רק כשמצלמים אותן מלמעלה) עם תפוחים עסיסיים שטופלו היטב ודקואז שלא היה דחוס מדי. ושנייה היא עוגת טארט תאנים מתוחכמת, עם קרם פטיסייר וקרם שקדים אפוי, ואפילו תוספת של גרעיני רימון שהוסיפו מרקם וטעם. אה, והיא גם יפה כמו תמונה של שקיעה.

מחיר: 128 שקלים לעוגת הכתר תפוחים, 132 שקלים לטארט התאנים

MIMI. מספר סניפים באזור השרון והמרכז

קינוחים לראש השנה (צילום: גיא חמוי)
יפה כמו שקיעה - מימי | צילום: גיא חמוי

החמאתית

טרנד נוסף שזיהינו בקרב קינוחי החג השנה הוא החמאה. אנחנו יודעים, מי היה מאמין שעוגות חמאתיות הן טעימות כל כך, אבל הנה, טוב שמדברים. וטוב עוד יותר שמדברים בפה מלא בשני קינוחים חמאתיים, פירותיים ולא שגרתיים, שמיועדים בדיוק למי שלא מסתפקים בעוגת הדבש הקלאסית. מעדניית נורדיניו מוכרת גם חלת בריוש בתוספת תפוחים מקורמלים ושקדים וגם עוגת ברטון (מאפה חמאתי להכעיס שמקורו בחבל ברטון בצרפת) בהשראה באסקית, עם ברנדי קלבדוס ותפוחים. שתיהן בעלות ריח ממסטל של חמאה ותפוחים, ושתיהן מציעות טייק מעניין על קינוחי החג. וכן, גם כאן לא הצלחנו להכריע - מה תעשו לנו?

מחיר: 28 שקלים לחלת הבריוש והתפוחים, 69 שקלים לעוגת הברטון הבאסקית

נורדיניו. נחלת בנימין 27, תל אביב

ראש השנה בנורדיניו (צילום: חיים דוד,  יח"צ)
ריח ממסטל - נורדיניו | צילום: חיים דוד, יח"צ

המתחשבת

יש לנו הערה אחת לעוגת גבינת הקשיו והתפוחים המתובלים של המאפייה הטבעונית מיכאלאנג'לו ביפו: היא שוקלת בערך כמו ילד בן 4. מעבר לזה - וואו, איזו הפתעה ואיזה אושר. זו עוגת גבינה מגה-עשירה (שוב, הנה טיפ מאיתנו: מכרו אותה גם בשבועות ועשו מיליונים) שתשטה גם בטועמים הציניים ביותר, עם פיסות נדיבות וקראנצ'יות של תפוחים מתובלים בקרמל הדרי. מיכאלאנג'לו מציעים גם טארט תפוחים עם קרם שקדים עשיר ותפוחים משופעי תבלינים, שהייתה גם היא הברקה. שתי חלופות מעולות למי שמארח השנה סועדים טבעונים ובינינו, שתי עוגות שגם קרניבורים מדופלמים ישמחו לאכול (אם רק לא תגלו להם שאלה עוגות טבעוניות). ולמי שמחפש עוגות טבעוניות קלאסיות יותר נספר שעוגת הדבש הטבעונית של מתוקה היא לא פחות מנהדרת.

מחיר: 220 שקלים לעוגת גבינת הקשיו והתפוחים ו-120 שקלים לטארט התפוחים של מיכאלאנג'לו, 44 שקלים לעוגת הדבש הטבעונית של מתוקה

מיכאלאנג'לו. חנינא בן תרדיון 2, יפו

מתוקה. סניפים ברחבי הארץ

קינוחים לראש השנה (צילום: רותם דרוב)
מפתיעה - מתוקה | צילום: רותם דרוב

וזה שאיננו עוגה

דאגנו לאלה שלא אוהבים מתוק מדי, שלא אוכלים גלוטן ולאלה שלא אוהבים דבש ותפוחים. אבל מה עם מי שלא ממש אוהב עוגות? הו, טוב ששאלתם. גלידריית הסיציליאנית משתפת השנה פעולה עם יקב רמת הגולן, ומציעה מגוון קינוחים המבוססים על אחד הפיצ'רים האהובים עלינו בארוחת החג: יין. הפייבוריטית הפרטית שלנו הייתה גלידת סורבה מרעננת בטעם יין הר חרמון מוסקטו (בציר 2019, למקפידים) עם פיסות נדיבות של אננס. היא נמכרת גם כחלק ממארזים מהודרים הכוללים גם בקבוקי יין תואמים, כוסות וקינוחים לא עוגתיים נוספים. ואם ברושם עסקינן, בקונדיטוריית Showroom מוכרים לרגל החג דונאטס מזוגגים וממולאים כל טוב, עם עיצובים שובי עין של המקעקעת שרה קורי.

מחיר: 94 שקלים לקילו סורבה מוסקטו, 169 שקלים למארז הכולל בקבוק יין הר חרמון מוסקטו, 2 כוסות, חצי קילו סורבה מוסקטו ומגוון קינוחים, 64 שקלים למארז דונאטס

הסיציליאנית. סניפים בתל אביב ובהרצליה

Showroom Bakehouse. סניפים בתל אביב

קינוחים לראש השנה (צילום: נגה זיכל)
מרענן - סורבה יין לבן של הסיציליאנית | צילום: נגה זיכל

חג שמח :)