1. רולדין

בכל שנה הסופגניות של רולדין נחשבות למלכות של החג ומתברגות גבוה בדירוג שלנו, אבל השנה הן ניצחו אותו לגמרי. חובבי השוקולד התעלפו מסופגניית הלינדט רויאל, שמכילה קרם שוקולד מריר וחלב, שכבה פריכה של בצק סבלה, פחזנית קטנה וצ'ייסר שוקולד ואגוזי לוז. שלוש הסופגניות בהשראת הקונדיטור הצרפתי פייר הרמה היו מעולות גם הן ובמיוחד סופגניית האינפיניטי וניל שכוללת קרם פטיסייר שוקולד לבן, ציפוי וניל, קרמל שקדים וצ'ייסר וניל. אם אתם בקטע של וניל, תתאהבו בה.

מחיר: 6-12 שקלים לסופגנייה.

2. אלחנן

באלחנן הלכו השנה על קולקציה של דונאטס בסגנון אמריקאי, ומה נגיד? הצליח להם בענק. הבצק של הדונאטס אוורירי במיוחד ויש להן טעם חמאתי עדין שגורם להן להרגיש קצת כמו פינוק צרפתי ולא סתם סופגנייה מטוגנת. ומה השוס הגדול? המטבלים שאפשר לקנות בנפרד ומשדרגים אותן אפילו יותר. הכי אהבנו את ממרח השוקולד אגוזים, את ריבת החלב הנהדרת ואת ריבת הפטל.

מחיר: 9-11 שקלים לסופגנייה. 2-4 שקלים למטבלים.

אלחנן תרבות לחם. בכניסה לקיבוץ משמרות. 04-8838200

 

סופגניות 2018 - אלחנן (צילום: נוי שעיה, יחסי ציבור)
אלחנן. השוס האמיתי זה המטבלים | צילום: נוי שעיה, יחסי ציבור

3. נומילי פטיסרי

אם אתם חובבים של מאפי חמאה צרפתיים, הסופגניות של נומילי הן בול בשבילכם. הבצק שלהן חמאתי ועשיר בטירוף, ויש מצב שהיינו מוכנים לאכול אותו גם ריק. לא רק הבצק מצטיין פה, לנומילי גם הייתה את סופגניית הריבה הקלאסית הטעימה מכולן. גם סופגניית הטופי קרמל מלוח הייתה נהדרת, עם מליחות מורגשת אבל לא מוגזמת וציפוי פריך של שקדים מקורמלים שהיינו מוכנים לחסל משקית.

מחיר- 9-10 שקלים.

נומילי פטיסרי. סוקולוב 3 פינת ויצמן, כפר סבא. הבנים 14, הוד השרון. התדהר 15, רעננה.

סופגניות 2018 - נומילי פטיסרי (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
נומילי פטיסרי. שקדים ממכרים | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

4. בבקה בייקרי

על הפרעצלים המושלמים של בבקה אנחנו כבר הרוסים, אבל השנה גם הסופגניות של המאפייה הקטנה הזו עשו לנו את זה בגדול. הבצק שלהן מאוד עשיר והזכיר לנו בריושים צרפתיים. שתי סופגניות עשו לנו את זה במיוחד: הראשונה – במילוי פיסטוק ואגוזי לוז שמכילה קרם פיסטוק מושלם ועליה  ציפוי אגוזי לוז פריכים ומסוכרים. השנייה - במילוי קרם ריקוטה מתוק-חמוץ. אם אתם ממש לא אוהבים סופגניות מתוקות מדי, זו האחת בשבילכם.

מחיר: 6-10 שקלים לסופגנייה.

בבקה בייקרי. משה סנה 21, תל אביב. 03-6418088

סופגניות 2018 - בבקה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
בבקה. אנחנו מתים על המאפייה הזאת. | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

5. מימי

הסופגניות של מימי הזכירו לנו כמה אנחנו אוהבים את מאפי השמרים של המאפייה הזו. הן עשויות מבצק קראפן איטלקי שהופך אותן לאווריריות ביותר עם קצוות פריכים והן מגיעות במילויים קלאסיים של ריבה, סוכר וקינמון, שוקולד או קרמל. אהבנו את כולן, והן גם נראות אלגנטיות להפליא.

מחיר: 7-10 שקלים לסופגנייה.

מימי. ז'בוטיסנקי 2, הוד השרון. המוביל 3, כפר סבא. 09-9662239

 

סופגניות 2018 - מימי (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
סופגניות 2018 - מימי | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

6. סופט

זו השנה הראשונה שבה טעמנו את הסופגניות של סופט, והתאהבנו בהן לחלוטין. הבצק עדין ואוורירי, כזה שלא משאיר תחושת כבדות, וכמעט כל המילויים היו טעימים ולא מתוקים מדי. הכי אהבנו את סופגניית הפיסטוק, שהכילה קרם פיסטוק-שוקולד לבן עם טעם עדין ולא אגרסיבי.

מחיר: 6-11 שקלים לסופגנייה.

סופט. קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב. 03-6242424

סופגניות 2018 - סופט (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
סופט. נעים להכיר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

7. טאטי

כל הסופגניות של טאטי היו מוצלחות השנה - בלי הגזמות ויותר מדי תוספות משוגעות - אבל אחת מהן ניצחה את כולן: סופגניית הסינבון. מדובר בהברקה של ממש ולא ברור לנו איך לא חשבו עליה קודם. היא ממולאת בקרם פטיסייר קינמון ומצופה בקרם גבינת שמנת, והיא תענוג אמיתי לחובבי הקינוח האמריקאי המוגזם הזה. גם סופגניית הרום צימוקים סיפקה הנאה לזללני המערכת עם חיבה לטעם הזה, אבל ללא ספק הסינבון ניצח את כולן.

מחיר: 8.5 שקלים לסופגנייה.

טאטי. דרך השלום 53, גבעתיים. אברהם גירון 3, יהוד. החשמונאים 96, קניון גינדי, תל אביב

 

 

סופגניות 2018 - טאטי בייקרי (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
טאטי בייקרי. הבריקו עם סופגניית הסינבון | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

8. מתוקה

עוגת הסופגניות של מתוקה כבר נמצאת איתנו שנים, אבל השנה היא הייתה מוצלחת יותר מכל השנים הקודמות. אומנם מדובר בבצק אפוי ולא בסופגניות מטוגנות, אבל כשהבצק כל כך טעים, זה פחות מפריע. כל "סופגנייה" בעוגה ממולאת בנדיבות בקרם שוקולד מריר, קרם פסק זמן או שוקולד לבן, וכיף לבצוע ממנה חתיכות, לאכול ולהתלכלך. מהסופגניות המסורתיות יותר אהבנו במיוחד את סופגניית פסק זמן וקרם האגוזים שלה. סופגניית צ'אנקי מאנקי עוררה מחלוקת, חלק לא אהבו את קרם הבננה שבה, אבל חלק התלהבו ממנה בטירוף.

מחיר: 7-12 שקלים לסופגנייה. 98 שקלים לעוגה.

 

 

סופגניות 2018 - מתוקה (צילום: בני גם זו לטובה, יחסי ציבור)
עוגת הסופגניות האהובה של מתוקה | צילום: בני גם זו לטובה, יחסי ציבור

 

סופגניות 2018 - מתוקה (צילום: בני גם זו לטובה, יחסי ציבור)
מתוקה. אהבנו את הפסק זמן | צילום: בני גם זו לטובה, יחסי ציבור

9. דלאל

הסופגניות של דלאל, כמו כל שנה, היו מודל לאיפוק ועידון קלאסי. בלי הרבה קישוטים ובמראה פשוט, הן מנצחות בעיקר במבחן הטעם. הבצק שלהן דחוס אבל כיפי, והן מקבלות בטיגון טבעת פריכה במרכזן, שקצת הזכירה לנו ספינג'. המילויים קלאסיים גם הם: ריבה, שוקולד, ריבת חלב, וניל או פיסטוק. אם נמאס לכם מכל מיני סופגניות מפונפנות, דלאל הם הבחירה שלכם.

דלאל. שבזי 10, תל אביב. ז'בוטיסנקי 108, תל אביב

 

סופגניות 2018 - דלאל (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור)
דלאל. פשוטות וטעימות | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

10. שמו

אנחנו מודים שחלק מהקולקציה של שמו השנה קצת איכזב אותנו, בעיקר סופגנית הווניל-פקאן מקורמל, שהרגישה לנו קצת חסרת טעם. גם סופגניית הפיסטוק אמרנה סבלה מאותה בעיה ולסופגניית קיפוד השוקולד, שהיא גם הכי יקרה בקולקציה הייתה בעייתית, הייתה כמות ענקית של ציפוי שוקולד שהשתלט לגמרי על טעם הבצק. אבל סופגנייה אחת הייתה כל כך טעימה, שהיינו חייבים להכניס אותה לדירוג. סופגניית הפררו רושה של שמו הייתה נהדרת, בעיקר בזכות המילוי של קרם הנוגט הפריך, שהיה כיפי בטירוף. הטעם אומנם הזכיר לנו יותר ופל אגוזים של לואקר מאשר פררו רושה, אבל בכל מקרה – זו סופגנייה ששווה גיחה לקונדיטוריה.

מחיר: 8-19 שקלים לסופגנייה.

סופגניות 2018 - שמו (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
סופגניות 2018 - שמו | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור