תערובת להכנת עוגת שיש
שתי תערובות חדשות לעוגה השיקו במיימונ'ס לאחרונה: עוגת שיש ועוגה בטעם וניל. אנחנו מסוג האנשים שבדרך כלל מתפדחים להכין עוגות מתערובות, וגם הפעם הפדיחה לא פסחה עלינו. כדי למזער את הנזק התדמיתי ולא להנפיק עוגה משעממת לגמרי בחרנו בתערובת השיש – בכל זאת, שני צבעים וזה.
אז ככה: העוגה יצאה טעימה. באמת. לא הכי טעימה, לא מרגשת בטעימותה, אבל בהחלט טובה ומספקת. בואו נגיד, הרבה יותר מהעוגות שקונים מוכנות בסופר. מה שבכל זאת הפריע לנו היה ההוראות על האריזה: "ערבבו שתי דקות במהירות בינונית, ועוד שלוש דקות במהירות גבוהה". לערבב – במיקסר? ידנית? רוצה לומר: תערובת לעוגה, שמיועדת מלכתחילה לאנשים שאינם מורגלים באפייה, אמורה להצטיין בהוראות ברורות יותר.
שורה תחתונה: הוראות קצת מרגיזות, אבל עוגה שווה.
מחיר: 15 שקלים לתערובת.
חיטה ב-10 דקות
עוד מוצר עשה זאת בעצמך שנחת השבוע על שולחננו הוא שקית חיטת קמוט מסדרת "מהשדה לשולחן ב-10 דקות" של סוגת. חיטת קמוט, למי שלא יודע, זה סוג של חיטה, נורא בריא ועתיק ומיוחד, והיופי בצורתו הנוכחית של המוצר הוא שהוא לא דורש בישול ארוך ומייגע, אלא רק 10 דקות.
ובכן, היריעה קצרה מלהכיל את תלונותינו: על האריזה כתוב שחיטה מתאימה כתוספת, במרק וכסלט קר, אבל אין שום מתכון או הצעת הגשה שינחו את הרוכש ההדיוט. בהיעדר הצעה אחרת, הכנו את החיטה לפי ההוראות על האריזה, בלי שפצורים ובלי שדרוגים – ומה שהתקבל היה דלוח, יבש ומשעמם מכדי להיקרא מאכל. בצר לנו הרטבנו את הגרגירים במעט סילאן, קצצנו כמה עגבניות ותיבלנו בטחינה – מה שהקל על החוויה. בעיה נוספת – הוראות ההכנה פשוט מרושלות: "ניתן להוסיף מלח אם רוצים"? זה הוראות זה? ומה זה "לבשל"? עם מכסה? בלי?
שורה תחתונה: בריא, ואולי באמת יכול לשדרג סלטים, אבל בגרסה הנוכחית - לא רציני ולא מספיק טעים.
מחיר: 11 שקלים לחבילה.
עוגות הבית אישיות
אם אני באמת צריכה לטרוח להסביר לכם מה כל כך נפלא ב"שישיות אישיות שוקולד", המארז החדש של אסם, כנראה אנחנו ממש לא באותו ראש. מה הראש שלי, אתם תוהים? כזה שמתחתיו יש גוף שמשמין רק מלהגיד את המילה "גוף".
כל מי שנאלץ לחיות בדיאטה יודע שעוגות הן בעיה קשה ביותר. לך תדע כמה פרוסות יש בכל עוגה, כמה קלוריות יש בכל פרוסה ומי בכלל מצליח להפסיק אחרי אחת. לכן עוגות הן ממש מחוץ לתחום, ואם חלילה מעדת לתוך אחת מפתה במיוחד ההרגשה שממלאת אותך פשוט איומה.
האריזה החדשה של אסם גורמת לי לצאת בקריאה נרגשת לכל החברות והמאפיות באשר הן: תעתיקו! קחו את הדברים הנפלאים שאתם אופים, חלקו אותם לחתיכות, רשמו קלוריות על כל חתיכה (במקרה הזה – 137) ותעשו הרבה מאוד אנשים מאושרים.
ולא, זה לא במקרה שלא כתבתי שום דבר על העוגה עצמה. מדובר בעוגת שוקולד של אסם, אין לי הרבה מה לפרט בעניין ואני מניחה שרובכם מבינים מה זה אומר. הנקודה היא שמזמן לא נהניתי ככה מחתיכת עוגה, עם קפה ובלי רגשות אשמה.
שורה תחתונה: גדול.
מחיר: 14-17 שקלים לאריזה של 6 עוגות אישיות.
* * * * *
+ אהבנו: לחם רוסי של בונז'ור. אם לא היינו טועמים לא היינו מאמינים שלחם שיפון רוסי, עם קמח מלא ומיליארד דגנים, יכול להיות כזה רך וטעים. מעולה. 12 שקל, ברשת הריבוע הכחול.
- לא אהבנו: סדרת הרטבים של הלמנס. הרטבים עצמם בסדר, אבל הלו, מישהו שם שמע על הנדסת אנוש? 12-14 שקלים לרוטב (שכנראה יישפך לכם באוטו)