להכנת המטבוחה:
1 מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את העגבניות, את שיני השום, הצ'ילי, רוטב צ'ילי, האנשובי, הזיתים, החמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח.
3 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון.
4 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול.
לעגבניות והבצק:
1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד.
2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
3 מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שישאו אותן לגובה בזמן האפייה. אפשר לעשות זאת מנייר אלומיניום.
4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות.
5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים.
6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת.
הרכבת המנה:
מוזגים את המטבוחה לתוך העגבניות המרוקנות ומניחים את חלקן העליון "ככובע".