המרכיבים (10 מנות):
למרק
1 כוס קוביות גזר
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס סלארי קצוץ
2 שיני שום כתוש
ליטר וחצי מים
כוס ציר עוף
1 מלח כפית
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית אגוז מוסקט
שליש כוס שמן
כוס וחצי אפונה קפואה
לבצקניות
3 כוסות קמח לבן מנופה
שמן
3 ביצים
חצי כוס מים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שתיים וחצי ליטר מים רותחים בסיר גדול וכף מלח
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.
2. מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.
3. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.
להכנת הבצקניות:
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.
2. מוסיפים לקמח את שאר מרכיבי הבצקניות: שמן, ביצים , מים,מלח, פלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.
3. יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים כ-4-5 דקות.
4. בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ועליהן מטפטפים מעט שמן זית למניעת הדבקות.
>> גרסת ההדפסה של המתכון: מרק אפונה ובצקניות
>> כל המתכונים של השף הפרטי