השווארמה:
1 מפזרים את הראס אל חנות בצלחת רחבה וטובלים את הפילטים של הלברק משני הצדדים. מניחים בצד.
2 מועכים את זרעי הכוסברה עם בסיס של כוס.
3 חוצים את הבצלים ופורסים לקשתות דקות. קוצצים גם את הפלפל החריף.
4 פורסים את הכרוב דק דק בעזרת מנדולינה.
5 מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית. מוסיפים זרעי כוסברה ובצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך טיפה.
6 מוסיפים את הפלפל החריף, הכרוב, הפלפל השחור והמלח, מערבבים ונותנים לכרוב להתרכך.
7 מזיזים את תערובת הבצל והכרוב לצד המחבת ומפנים מקום לדגים. מניחים את הפילטים המתובלים על הצד של העור, ונותנים להם לשבת במחבת 6 דקות בלי לגעת.
8 בעזרת כף מתחילים לפרק את הדג ולערבב אותו עם הכרוב והבצל, עד לקבלת שווארמת דג.
שווארמה לברק של שיר ואלון. שווה גמר | צילום:
שיר ביליה, המטבח המנצח VIP
אחחח העסיסיות | צילום:
שיר ביליה, המטבח המנצח VIP
המופלטות:
1 מכינים בצק: מערבבים בקערה קמח ומלח. מערבבים בכלי מדידה את המים, השמרים והסוכר עד שהשמרים נמסים.
2 שופכים את הנוזלים לקערת הקמח ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך יחסית. מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה של שעה עד שעה וחצי.
3 מעבירים את השמן לתבנית או קופסה מלבנית. משמנים את הידיים ויוצרים מהבצק כ-20 כדורים. מניחים אותם בתוך השמן. מכסים במגבת מטבח וממתינים כחצי שעה.
4 מכינים את המפולטות: מחממים מחבת נון סטיק. מניחים כדור בצק על נייר פרגמנט, עליו מניחים נייר פרגמנט נוסף משומן קלות ופותחים את הבצק למופלטה עגולה.
5 מעבירים את המופלטה למחבת החמה, ובינתיים פותחים עוד מופלטה.
6 הופכים את המופלטה שבמחבת ומניחים עליה את המופלטה הנוספת. בינתיים פותחים עוד כדור בצק.
7 הופכים במחבת את שתי המופלטות יחד, מניחים את המופלטה החדשה למעלה וממשיכים כך עד לקבלת מגדל יפה של מופלטות.
ההכנות | צילום:
שיר ביליה, המטבח המנצח VIP
בתיאבון!