1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקלפים את החצילים, חותכים ומייצרים צורת מלבן שהיא בעצם ה"פילה" של החציל.
3 עוטפים בשמן זית, מלח, הרבה פלפל שחור וצרור של מרווה (כן, המון מרווה).
4 צולים בתנור בערך שעה, עד שהחציל מקבל צבעים של חום וזהב.
5 סלסה ורדה: טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים.
6 סלסה רוחה: מטגנים את הצ'ילי ואת השום, מוסיפים פפריקה ואז את העגבניות, המלח והציר ומבשלים עד שהעגבניות מתפרקות והרוטב מוכן. מעבירים לבלנדר, טוחנים ואז מעבירים במסננת דקה לקבלת קרם חלק כמו קטיפה.
7 קרם שום: מבשלים שום במים. מתחילים את תהליך הבישול כשהמים פושרים ומחכים עד לרתיחה של דקה וחצי. חוזרים על הפעולה כשבע פעמים. הבישול מוציא את החריפות והמרירות מהשום ומשאיר רק את המתיקות. מחממים את השמנת המתוקה, מעבירים פנימה את השום ומבשלים עד לרתיחה של כ-2 דקות. טוחנים הכל ומעבירים במסננת דקה לקרם חלק. אם יש צורך בתיקון המרקם אפשר להוסיף מעט שמנת.
8 מצלחתים: מניחים את החציל במרכז הצלחת. מניחים כף מכל סלסה, כפית יוגורט עיזים, גרגירי רימון, פצפוצי אורז יפניים ופלפל חריף. מזלפים שמן זית ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.