פודינג סולת:
1 ההכנה נעשית ב-12 תבניות פאי קטנות או תבנית אחת גדולה בגודל 26*26 ס"מ.
2 מחממים בסיר את כל החומרים חוץ מהסולת ומי הזהר עד לרתיחה. מוציאים את מקל הווניל והלואיזה.
3 מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב בכף עץ תוך בישול על להבה בינונית עד הסמכה, כ-10 דקות (כשמעבירים כף עץ ונשאר שובל על תחתית הסיר יודעים שמוכן).
4 מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
5 מעבירים את הפודינג לתבניות ומיישרים לשכבה אחידה. מצננים במקרר במשך שעה לפחות, להתייצבות.
קרם שמנת:
1 מקציפים את המרכיבים במיקסר עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
סירופ:
1 מחממים את כל המרכיבים חוץ ממי הזהר עד לרתיחה חזקה.
2 מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ 8-12 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. מצננים עד לטמפרטורת החדר.
3 מוסיפים מי זהר לסירופ ומערבבים היטב.
טוויל פיסטוק:
1 ממיסים אבקת סוכר ומיץ תפוזים על אש קטנה.
2 מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים.
3 מוסיפים קמח, שקדים טחונים, פיסטוקים טחונים ומלח ומערבבים.
4 מקררים 30 דקות.
5 יוצרים עיגולים קטנים עם כף על תבנית מרופדת במשטח אפייה מסיליקון. שומרים על רווח גדול בין העיגולים כי הם מתפשטים מאוד. מרדדים אותם עם מזלג רטוב לעובי אחיד ומפזרים פיסטוק קצוץ גס. אופים 10 דקות ב-170 מעלות עד הזהבה.
6 מוציאים מהתנור לקירור של לפחות 10 דקות עד להגשה.
הגשה:
1 מזלפים סירופ על צלחת הגשה (לא חובה), מעל שמים את הפודינג ועליו פיסטוק טחון גס. מזלפים מעל את קרם השמנת מסקרפונה, מעל מפזרים שוב פיסטוקים בנדיבות ויוצקים 2-3 כפות סירופ (לפי רמת המתיקות הרצויה). מניחים את הטוויל ומגישים מיד. בתיאבון.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.