1 לממליגה: מבשלים את כל מרכיבי הממליגה בסיר על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד להסמכה מלאה (לאוכלי כשר: מחליפים את הכוס חלב בכוס מים ואת החמאה בתחליף).
מתכונים לראש השנה
2 לקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים לקציצות.
3 לרוטב: מכניסים את העגבניות והפלפלים לתנור עד לריכוך והשחמה קלה של הפלפלים. מטגנים קלות את הבצל בהרבה שמן זית, מוסיפים את השום, העגבניות המקולפות והקצוצות, התבלינים ועלי הדפנה ומביאים להרתחה ובישול. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפלים מהתנור לסיר לעוד כמה דקות בישול ומרסקים הכל בבלנדר לתערובת חלקה ולא סמיכה מדי. מוסיפים את הקציצות ומניחים להתבשל.
4 לכרוב: קוצצים את הבצל ומטגנים עד לגוון צהבהב/חום בהיר בשמן זית. מוסיפים את הכרוב הקצוץ והתבלינים. נותנים להכל להתרכך בבישול קצר עם מכסה. מוסיפים את הכרוב המוחמץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד עד לריכוך הכרוב לגמרי.
5 לסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות (עגולות), קוצצים את הבצל והשמיר, ומערבבים עם שאר חומרי הרוטב.
ממליגה עם קציצות פרגית | צילום:
MKR המטבח המנצח