1חוצים את העגבניות.
2 מכניסים לתוך סיר שמן זית ושום ומתחילים לחמם בעדינות על אש נמוכה-בינונית (מכניסים את השום ביחד עם השמן, כשהוא עוד קר). מוסיפים צ'ילי, עדיין בחום נמוך. שימו לב, לא לטגן את השום והצ'ילי.
3 מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח.
4 מכסים את הסיר. אחרי חמש דקות, מגבירים את האש ואחרי עשר דקות מערבבים את הסיר ושוב מכסים. מבשלים במשך 20-25 דקות, לא יותר.
5 מעבירים את העגבניות למסננת מעל קערה ומועכים כדי לסנן קליפות. מחזירים את הרוטב המסונן לסיר על אש נמוכה-בינונית ומוסיפים כף רסק עגבניות מעורבב בחצי כוס מים.
6 מבשלים פסטה בהתאם להוראות היצרן, מעבירים אותה לרוטב - וגם כף ממי הבישול.
7 מערבבים ומגבירים את האש למשך חצי דקה. הרעיון הוא לאדות את המים ואת ריכוז הטעמים. בסוף הבישול ניתן להוסיף בזיליקום, מרווה או אפילו את העוקץ של העגבנייה (במידה ומשתמשים בעגבניות מגי).
8 מגרדים פרמזן ומגישים.