השיטה של בלהה מזרחי להכנת אורז לבן מנצחכמה סופרלטיבים עפו בחלל של "המטבח המנצח VIP" כשהאורז של בלהה הוגש לשולחן - המתמודדים והשופטים, כולם ניקו את הצלחות וניסו להבין את הסוד. גם אתם ביקשתם את המתכון שוב ושוב, אז הנה הוא כאן
חזי דין ובלהה מזרחי
| המטבח המנצח VIP
| פורסם 13/09/23 07:00
![]()
צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP"
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 שוטפים את האורז, שופכים אותו לקערה ומשרים במים כדי שהעמילן ירד. 2 שופכים את השמן לסיר ומחממים. 3 חותכים את הבצל לחתיכות גדולות (רבעים או שמיניות). 4 כשהשמן חם שמים את הבצל בסיר, על להבה גבוהה. כשהבצל רק מתחיל לנוע בסיר, מכבים את האש (לא לטגן ולא להשחים אותו, חשוב שיישאר לבן וצחור). 5 מצננים את הסיר כמה שניות ושופכים פנימה שלוש כוסות מים רותחים. מוסיפים מלח לפי הטעם ובהדרגה. 6 כשהמים מתחילים לרתוח שוב שופכים את האורז פנימה – בהדרגה (עם האצבעות "כמו פסנתר", אומרת בלהה). ![]() 7 מערבבים במזלג (לא כף ולא כלי עץ). 8 כשהמים ברתיחה חזקה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשאירים פתח קטן שיאפשר לאדים לצאת. מבשלים כך 10 דקות. 9 פותחים את המכסה ועם המזלג עושים תנועת X, מלמטה למעלה - כאילו חופרים בתוך האורז. "התנועות האלה משנות את המרקם והטקסטורה של האורז. חשוב שלא ייצא דביק ובצקי, אבל גם שלא יהיה אחד אחד", מסבירה בלהה. 10 מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז "מתייבש" ואין מים בכלל. לוקחים ביד (או בכוס) רבע כוס מים מהברז ומטפטפים על האורז "כמו גשם". הטפטוף מאוורר את האורז. בלהה מסבירה: "האורז חם, רותח, וכשאת נותנת לו התנגדות כזאת את מרעננת אותו".
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |