1 מכינים את הקנולי: מערבבים בקערה קמח, סוכר, חמאה וחלב למסה חלקה.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים ומורחים בשכבה דקה עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ (אפשר להשתמש ברינג עגול כמו של פנקייק, לא חובה). מכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים ומיד מגלגלים לצינור, לפני שהבצק מתקרר.
3 מכינים את קרם המלבי: מרתיחים שמנת, סוכר ומי ורדים בסיר. בקערה נפרדת מערבבים חלב וקרונפלור. לאחר רתיחה עושים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות ומחזירים את המסה כולה לסיר. מביאים שוב לרתיחה ומניחים לקירור במקרר.
4 לאחר הרתיחה עושים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות ומחזירים את המסה כולה לסיר. מביאים שוב לרתיחה ומניחים לקירור.
5 מכינים את סירופ הוורדים: מחממים את כל המרכיבים במחבת תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מסננים.
6 מעבירים את קרם המלבי הקר לשק זילוף וממלאים את הקנולי. טובלים בשוקולד הלבן המומס ואז בפיסטוק הטחון ומפזרים אבקת סוכר. מזלפים מעל את הסירופ, או מגישים לטבילה בצד.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.