1 מחממים תנור ל-150 מעלות. מכינים את האסאדו: סוגרים את הבשר במחבת גדולה. מוציאים, ומקרמלים באותה מחבת את בצלצלי השאלוט.
2 מחזירים את הבשר ומוסיפים את עצמות המח והאננס.
3 מוסיפים את כל התבלינים, הצ'ילי והסילאן, מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים לתנור ל-3 שעות.
4 מכינים את הקוסקוס הירוק: שמים סולת ומלח בקערה, מוסיפים שמן ומכניסים למיקרו ל-3 דקות.
5 מפוררים את הסולת ומוסיפים 2 כוסות מים חמים.
6 מכניסים למיקרו לעוד 3 דקות, מפוררים שוב ומוסיפים עוד 2 כוסות מים חמים.
7 מערבבים, מסננים לתוך קערה גדולה ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות.
8 קולים צנוברים ופיסטוקים במחבת ומכניסים לבלנדר ביחד עם עירית, פטרוזיליה ושומית. טוחנים ומוסיפים לקוסקוס. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה עלי בייבי, לבבות חסה, קוביות אבוקדו ושקדים מולבנים.
9 מכינים תחמיץ מדבש, חומץ הדרים, שמן, מלח ובלסמי, ומוסיפים לסלט.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.